• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2023

17:00 >> 19:39

HRABRA SRBIJA PALA U TRILER ZAVRŠNICI! Heroj BILER i SUDIJSKE GREŠKE srušile Orlove...

Starsportphoto©

Ostali sportovi

HRABRA SRBIJA PALA U TRILER ZAVRŠNICI! Heroj BILER i SUDIJSKE GREŠKE srušile Orlove...

Podeli vest

Rukometaši Srbije poraženi su u drugom kolu Svetskog prvenstva od Nemačke - 33:34 (17:19)

Nažalost, nije Srbija uspela da napravi veliko iznenađenje i savlada Nemačku u drugom kolu Svetskog prvenstva. Ipak, Orlovi su ostavili i više nego dobar utisak protiv favorizovanih Pancera te će protiv Katara pojuriti plasman u drugu fazu planetarnog takmičenja - 33:34!

Vodili su Nemci tokom čitavog meča, imali šansu da reše pitanje pobednika mnogo ranije, ali se Orlovi nisu predavali. Ipak, utisak je pokvarila serija sportnih sudijskih odluka danskog tandema Madsen-Hansen... Knor je na tridesetak sekundi pre kraja šutirao posle sudijskog zvižduka, mogli su tada Nemci da ga isključe, al se to nije dogodilo. Uspeo je Orbović samo da ublaži poraz...

Foto: Starsportphoto

Bila je Srbija u naletu u poslednjih 15 minuta, ali je usledila sjajna serija golmana Birlema koji je u finišu meča skupio sedam intervencija. Nizali su se promašaji Pešmalbeka, Radivojevića, Borzaša, a potom i loša realizacija penala našeg kapitena Nemanje Ilića što je stvorilo prostora Nemcima da pobegnu na tri razlike pet minuta pre kraja. 

Bogdan Radivojević ja bio stopostotan posle prvog poluvremena sa pet golova, ali je u drugom promašio dva teška šuta što je dalo krila Birlemu. Nisu se predavali Orlovi, a nakon tajm-auta Tonija Đerone imao je Dragan Pešmalbek šansu da sa crte vrati Srbiju na gol zaostatka, ali je usledila sporna sudijska odluka Madsena i Hansena koji nisu svirali očigledan faul nad našim pivotmenom.

Foto: Starsportphoto©

Na drugoj strani nije sviran faul u napadu Maksu Veberu što je dalo prostora za Luka Madsena da pogodi i reši pitanje pobednika - 31:34!

Najefikasniji na meču bio je Johanes Gola koji je postigao šest golova, toliko puta je precizan bio i Luk Mertens. Sa druge strane, Lazar Kukić dao je sedam, a Miloš Orbović, Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić dodali su pet.

SRBIJA - NEMAČKA  33:34 (17:19)

Spodek dvorana, Katovice (Poljska)    Sudije: Mads Hansen (Danska), Jesper Madsen (Danska)

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić, Borzaš, Abutović, Radivojević, Ilić, Pešmalbek, V. Ilić, Vejin, Kukić, Milosavljević, Marsenić, Orbović, Dodić, Đorđić, Cupara

Nemačka: Gola, Knor, Koster, Mbenge, Veber, Groecki, Hefner, Damke, Mertens, Ernst, Birlem, Štajnert, Kolbaher, Druks, Vicke

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

59. minut - Gol Mertensa, vraća to Pešmalbek. Tajm-aut traži Alfred Gislason - 32:34!

57. minut - Novi tajm aut za Đeronu, ima Srbija napad da se vrati na gol  zaostatka...

54. minut - ORBOVIIIIIIIIĆ! Dva razlike za Nemce - 31:33!

53. minut - Brani Birlem posle sjajne asistencije Dodića i loše realizacije Uroša Borzaša - 30:33!

51. minut - MILOSAVLJEVIIIIIIIIIĆ! Pogađa posle prodora - 30:32! Tajm-aut za Nemce...

49. minut - Prvi prmašaj Nemanje Ilića iz penala, čini se da Nemačka u ovim momentima lomi pitanje pobednika...

47. minut - Dva gola Kestera, nema Cupara šanse kod ovakvih udaraca, ali vraća to Lazar Kukić - 29:32!

45. minut - Gol Kostera na jednoj strani, na drugoj je precizan Nemanja Iilić - 28:30!

44. minut - PEŠMALBEEEEEEEEEEK! Povukao je kontru pivotmen Srbije i naterao Vebera da napravi faul za dva minuta. Srbija ima i sedmeraca, a siguran je bio Nemanja Ilić - 27:29!

Foto: .Starsportphoto©

 

43. minut - Lep gol Jurija Knora, ali samo nekoliko momenata kasnije gol postiže Mijajlo Marsenić - 26:29!

42. minut - BUM! BUM! BUM! Stefan Dodić kao šilo prolazi kroz odbranu Nemačke i smanjuje zaostatak Srbije. Na terenu je srpski vunderkind - 25:28!

40. minut - Sjajna reakcija Marka Milosavljevića, a potom i gol Dragana Pešmalbeka - 24:28!

39. minut - Siguran je bio Ilić sa linije sedam metara, ali igrača više koristi Juri Gola - 23:27!

38. minut - Problem za Orlove... Isključen je Miloš Orbović zbog preoštrog starta, a gol je pogodio Johanes Gola - 21:26!

37. minut - Novi prodor Lazara Kukića i novi gol za beka Srbije, ali velika greška Miloša Orbovića u odbrani što kažnjava Luk Mertens - 21:25!

36. minut - Zbog povrede van igre morao je Mijajlo Marsenić, koriste to Nemci i preko Johanesa Gole dolaze na četiri gola prednosti - 20:24! 

35. minut - Golčina Lazara Kukića, na drugoj strani preslikana akcija i novi gol za Kolbahera - 20:23!

34. minut - Isključen je Ilija Abutović, koristi to Juri Knor i kao na tacni proigrava Janika Kolbahera - 19:21!

Foto: Starsportphoto

33. minut - MARSENIIIIIIIĆ! Sjajna asistencija Đorđića, pivotmen Srbije se snašao i pogodio mrežu Nemaca. Usledila je dobra odbrana Orlova, a potom i gol Lazara Kukića - 19:20!

32. minut - Gol Johanesa Gola posle lepe akcije Pancera, ponovo Nemačka ima tri gola prednosti - 17:20!

31. minut - Loš pokušaj Petra Đorđića koji je šutirao preko zone uprkos činjenici da smo imali igrača više...

Prvo poluvreme: 

30. minut - RADIVOJEVIIIIIIIIIIĆ! Najlepša akcija na meču, Radivojević pogađa iz cepelina i na odmor se ide sa dva gola prednosti za Nemce - 17:19!

28. minut - Pogađa Štajnert uz faul iako Nemci imaju igrača manje. Ipak, Panceri će do kraja poluvremena igrati sa četiri igrača zbog loše izmene Lukasa Mertensa - 16:19!

27. minut - Igrač manje za Nemce što koristi Srbija preko Bogdana Radivojevića, ali je prethodno mrežu Srbije pogodio Janik Kolbaher - 16:18!

26. minut - Gol Vebera na jednoj, ali na drugoj pogađa treći put Bogdan Radivojević - 15:17!

24. minut - Treća intervencija za Milana Bomaštara, na drugoj strani prvi pogodak za Uroša Borzaša - 14:16!

23. minut - Nagazio je liniju Nemanja Ilić, kažnjava to na drugoj strani Paul Druks, ali vraća Dragan Pešmalbek - 13:16!

22. minut - BOMAŠTAAAAAAAR! Evo je prva odbrana za golmane Srbije, zaustavio je Bomaštar udarac Johanesa Gole, al se u tom momentu povredio Predrag Vejin... - 12:15!

21. minut - Sjajan gol za Bogdana Radivojevića nakon dobre akcije Orlova - 12:15!

Foto: Starsportphoto©

20. minut - Oprobao je svoj udarac Juri Knor i pogađa odmah za +4... Pala je Srbija nakon tajm-auta Alfreda Gislasona, a sada minut predaha traži selektor Srbije Toni Đerona - 11:15!

19. minut - Još jednom je siguran Nemanja Ilić iz sedmerca koji je iznudio Predrag Vejin - 11:13!

18. minut - Promena na golu Srbije umesto Cupare među stativama je Bomaštar. Greška Miloša Orbovića otvorila je Nemcima kontru koji odlaze na tri gola prednosti - 10:13!

17. minut - Ponovo je prošla nemačka akcija i još jednom se snašao Maks Veber - 10:12!

15. minut - ORBOVIIIIIIIIĆ! Pomogla je stativa srpskom šuteru da postigne novi pogodak i natera Alfreda Gislasona da zatraži prvi tajm-aut na meču - 10:11!

14. minut - Siguran je Nemanja Ilić iz sedmerca. Imali su sreće Nemci na drugoj strani i ponovo je strelac Luk Mertens - 9:11!

12. minut - Još jedna pirueta Lazara Kukića i novi gol za našeg organizatora igre, ali je na drugoj strani iz nemoguće pozicije pogodio Luk Mertens - 8:10!

11. minut - BOOOOOOOMBA! Još jedan sjajan udarac Petra Đorđića i golčina, nije imao nikakvu šansu Andreas Volf - 7:9!

Foto: Starsportphoto

10. minut - Skinuo je Volf ziver Mijajlu Marseniću. Slična situacija i pred golom Cupare, ali je siguran bio Gola - 6:9!

8. minut - ĐORĐIĆ! Sevnuo je šut srpskog bombardera, nije imao Volf nikakve šanse. Sa druge strane Hefner treći put matira Cuparu koji još uvek nije pronašao svoj ritam - 6:8!

7. minut - Loše dodavanje Petra Đorđića, loptu je ukrao Johanes Gola i u kontri proigrao Mertensa koji upisuje dva vezana gola - 5:7!

6. minut - Vraća se Srbija, sjajna odbrana Miloša Orbovića koji je povukao kontru i matirao Andreasa Volfa , prethodno je iz malog ugla pogodio Bogdan Radivojević - 5:5!

4. minut - BOMBA! Pucao je preko zone Miloš Orbović, ali još jednom nije uspela dobro da odreaguje srpska odbrana što koristi Kai Hefner - 3:5!

3. minut - KUKIIIIIIIĆ! Ponovo je sjajno prošao srednji bek naše reprezentacije i smanjio zaostatak, ali su se loše vratili Orlovi što kažnjava Veber - 2:4!

2. minut - Evo ga prvi gol za Srbiju, strelac je Lazar Kukić koji je lako obišao Johanesa Golu. Ipak, na drugoj strani pogađaju Patrik Grecki i Kai Hefner - 1:3!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad su imali Nemci i odmah preko zone mogađa Maks Veber - 0:1! Na drugoj strani stativa zaustavlja pokušaj Petra Đorđića. 

17:44 - Selektor Srbije odlučio se za istih 16 igrača kao protiv Alžira. Na tribinama su ostali Jovica Nikolić i Ivan Popović. 

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola Svetskog prvenstva između Srbije i Nemačke. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Kovač

pre 1 godinu

Kako sudija očigledno griješi kada naši Igraju gamad jedna Zapadna treba mu oduzeti licencu i prebiti ga ko vola u Kupusu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija