• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Slobodan Stošić

19.01.2023

07:00

PROSLAVLJENI AS TVRDI! Đerona je PROMENIO mnoge STVARI na bolje! Srbija ne treba OVOME da se NADA!

Starsportphoto

Ostali sportovi

PROSLAVLJENI AS TVRDI! Đerona je PROMENIO mnoge STVARI na bolje! Srbija ne treba OVOME da se NADA!

Podeli vest

Izabranici Tonija Đerone su prvu fazu takmičenja završili pobedama nad Alžirom i Katarom, što im je obezbedilo plasman u narednu rundu koju nastavljaju sa dva boda

Jedini poraz srpski rukometaši doživeli su u drugom kolu protiv Nemačke, iako su u tom meču bili nadomak remija.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, Đeronina ekipa je pregazila šampiona Azije i pokazala prošlogodišnjem domaćinu Svetskog prvenstva u fudbalu gde mu je mesto.

Legendarni Nedeljko Jovanović smatra da je Srbija pružila u dosadašnjem toku mnogo bolje partije, nego na nekim prethodnim takmičenjima.

- Mora se priznati da je bolje nego na proteklom Evropskom i Svetskom prvenstvu. Trener Đerona ima uticaj na način koji vodi ekipu, promenio je mnogo toga, dok igrači učestvuju aktivno u igri tokom svih 60 minuta - rekao je Neđa Jovanović na početku razgovora za "Informer".

Foto: Informer

 

OLIMPIJSKE IGRE SU PRIORITET

Proslavljeni srednji bek skenirao je protivnike Srbije u drugoj fazi:

- Treba ići od utakmice do utakmice. Holandija je jako dobra ekipa, namučili su Norvešku, koja je naš današnji rival. Ne treba uzimati zdravo za gotovo, sve je moguće. Bitno je postići cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu bez kvalifikacija, što znači da je ulazak u prvih osam reprezentacija sveta prioritet.

Norveška je bez kiksa završila na prvom mestu?

- Sigurno da je najjača ekipa u našoj grupi, oni će sigurno imati lakši put, jer jedino nas imaju kao ozbiljnog protivnika.

MILOSAVLJEV NAJVEĆE POJAČANJE

Povreda Vejina u duelu sa Nemcima i "preskakanje" prva dva meča golmana Milosavljeva zbog iste, nisu zabrinuli Jovanovića.

- To je normalna situacija na velikim takmičenjima, dešava se, nažalost, nisam mislio da će nama. I pored toga, imamo na svakom mestu po dva-tri kvalitetna igrača koji će nadomestiti izostanak povređenih. Sada se Milosavljev vratio i već protiv Katara pokazao koliko njegove odbrane znače za selekciju, nije bez razloga najbolji golman Bundeslige. Samo da nastavi u istom ritmu. Tu su Cupara i Bomaštar, o čuvarima mreže ne moramo da brinemo.

Foto: Starsportphoto

Nedeljko Jovanović i Nemanja Vidić

Argentina je najveći autsajder u grupi?

- Da, ali imaju dobru ekipu, iako ih mnogi smatraju da su bez ikakvih šansi u ovoj konkurenciji. Sigurno da smo kvalitetniji od Gaučosa, ali džaba priča o drugome, ako mi ne odigramo na nivou, kao što je bilo protiv Alžira i Katara. U duelu sa Nemačkom smo podbacili u defanzivi i zbog toga izgubili. Takve greške ne bismo smeli da ponavljamo, naročito protiv favorita kao što su Panceri ili danas Norvežani.

ORLOVI DALEKO OD ELITE

Ima li Srbija snage da se nađe na pobedničkom postolju?

- Ne, treba biti realan. Rano je da se razmišlja o tome, moramo da verujemo u ono čime raspolažemo i gledamo u budućnost. Vreme radi za ove momke, na pravom su putu. Dolazi Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, gde već možemo da planiramo tako nešto, ali sada u konkurenciji Francuza, Danaca, Španaca, Šveđana, Norvežana... Ne smemo da se zanosimo nerealnim dometima - podvukao je Nedeljko Jovanović, član poslednje generacije ovdašnjeg reprezentativnog rukometa koja se okitila bronzanim odličjem na Šampionatu sveta u Francuskoj 2001. godine.

U blistavoj karijeri, nekadašnji as Partizana branio je boje: Metaloplastike, nemačkih Rajndhauzena, Nidervurcbaha, Esena i Hamlena, španskih Bidasoe, Teke, Algecirasa, Aratea, slovenačkog Jadrana, mađarskog Segeda, austrijskog Insbruka, dok je karijeru završio pre 13 sezona u dresu lazarevačke Kolubare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija