• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2023

19:28

SVETE PAZI, MANŠAFT GAZI! Nemci SAMLELI nemoćnu Argentinu! Četvrtfinale SVE BLIŽE... (FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

SVETE PAZI, MANŠAFT GAZI! Nemci SAMLELI nemoćnu Argentinu! Četvrtfinale SVE BLIŽE... (FOTO)

Podeli vest

Rukometaši Nemačke deklasirali su Argentinu u prvom meču druge faze na Svetskom šampionatu u Poljskoj i Švedskoj - 39:19 (24:11)

Briljirali su Nemci tokom prve faze i počistili sve rivale u grupi sem Srbije. Orlovima je nedostajalo discipline u završnici kako bi savladali četu Alfreda Gislasona, a kakav je to uspeh mogao da bude pokazuje današnji rezultat... Panceri su na startu druge faze deklasirali Argentinu sa 39:19 (24:11) i tako došli na korak od plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva. 

Istina, nije Argentina rukometna velesila, ali je uspela da se plasira u drugu fazu takmičenja pošto su u grupi ubedljivo savladali Severnu Makedoniju. Ipak, bilo je jasno od starta da Gaučosi u nastavku takmičenja nemaju šta da traže, a potrvrda toga je bila surova. 

Foto: Tanjug/AP

Gislasonovi momci su obrukali Argentinu i bukvalno se prošetali do četvrte pobede na Svetskom prvenstvu. Uspeo je da se razbrani i Andreas Volf koji nije briljirao u dosadašnjem delu turnira, a šansu da se dokažu dobili su igrači koji su slabije igrali tokom prve faze. 

Ponovo je dominirao kapiten Johanes Gola koji je na obe strane terena bio "gazda". Još jednom je Juri Knor diktirao tempo igre, a Patrik Groecki je serijom kontranapada u prvom poluvremenu doneo ogromnu prednost koja je Nemcima dala krila da upišu ubedljiv trijumf. 

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane Argentinci su bili potpuno bezidejni. Kapiten Diego Simonet bio je čuvan bez greške pa Gaučosi nisu imali nikakav protok lopte u napadu što je rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti.

Andreas Volf je imao osam odbrana, a Joel Birlem šest u redovima Nemačke. Patrik Grecki, Johanes Gola i Lukas Mertens su po pet puta zatresli mrežu Južnoamerikanaca. Juri Knor je pogodio četiri puta. Kod Argentine, Pablo Martinez je postigao pet pogodaka, a po tri pogotka su postigli braća Dijego i Pablo Simonet i Fransisko Lombardi.

DRUGA FAZA - PRVO KOLO: 

Holandija - Katar 32:30 (15:19)

Nemačka - Argentina 39:19 (24:11)

Srbija - Norveška  20:30

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija