• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2023

12:33

MALTRETIRALI SU ME SA ŠEST GODINA! HAMILTON PROGOVORIO O TRAUMAMA IZ DETINJSTVA: Bacali su na mene banane, stvari...  (VIDEO)

printscreen

Ostali sportovi

MALTRETIRALI SU ME SA ŠEST GODINA! HAMILTON PROGOVORIO O TRAUMAMA IZ DETINJSTVA: Bacali su na mene banane, stvari... (VIDEO)

Podeli vest

Vozač Mercedesa Luis Hamilton otvorio je dušu i pričao o borbi koju je kao dečak imao sa samim sobom

Sedmostruki svetski šampion Formule 1, Luis Hamilton, rekao je da su ga u detinjstvu vređali na rasnoj osnovi i maltretirali u školi i otkrio je kako se osećao u tom periodu.

Za mene je škola bila najtraumatičniji i najteži period života. Počeli su da me maltretiraju kada sam imao šest godina. U mojoj školi sam bio jedan od troje tamnopute dece, a veći i jači momci su me maltretirali - rekao je Hamilton u jednom podkastu.

Hamilton je i ranije govorio o rasnim problemima u svetu, a deluje da su ga događaji iz detinjstva naterali da postane mentalno jača osoba.

- Stalni udarci, stvari koje su bacali na mene, kao što su banane i osobe koje su koristile reči poput "nigger" (crnja) u potpunom spokoju. Ne znajući gde mi je mesto, za mene je to bilo veoma teško- rekao je Hamilton.

Foto: printscreen

 

Veliki šampion je otrkio da nije rekao roditeljima šta se dešavalo u školi i da nisu znali da su ga vređali, nazivali crncem i tukli.

- Nisam želeo da moj otac misli da nisam jak- rekao  je jedan od najboljih vozača svih vremena, koji je rekorder po broju pobeda u Formuli 1 (103) i sa sedam šampionskih titula deli rekord sa Mihaelom Šumaherom.

Inače, Britanac je nedavno u Braziliji dobio titulu počasnog građanina Brazila, zemlje njegovog idola Ajrtona Sene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija