• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

03.03.2023

13:48

ISTORIJSKI UFC 285 u Las Vegasu! Povratak moćnog Džon Džonsa

printscreen

Ostali sportovi

ISTORIJSKI UFC 285 u Las Vegasu! Povratak moćnog Džon Džonsa

Podeli vest

Džon Džons (26-1) se posle odsustva od tri godine ponovo vraća u oktagon na UFC 285, koji će se održati u noći između subote i nedelje u T-Mobil Areni u Las Vegasu.

On će se ovoga puta boriti u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti jedan od najboljih teškaša na svetu Siril Gane (11-1).

Džon Džouns je prema oceni mnogih GOAT (najveći svih vremena). Ipak njega su mnogi i mrzeli kroz čitavu njegovu karijeru. Razlozi za mržnju su se uglavnom svodili na to da je Džouns vrlo loša osoba, koja pokušava da bude dobra. Međutim, ono što su mu svi priznavali jeste da je najbolji MMA borac koji je ikada ušao u oktagon.

Njegov atleticizam u kombinaciji sa njegovim ludim borbenim IQ-om stvorio je borca kojeg nikada nije pobedio drugi čovek u kavezu (pobedio je sebe protiv Meta Hamila). Džouns ima ima rvačko iskustvo koje ne koristi uvek. Voli da igra na snagu svog protivnika i ima sposobnost da uđe u glavu momcima i tako ih izbaci iz igre. Džons se nije borio od 2020. i nije izgledao dominantno od 2019. U očima mnogih ljudi izgubio je poslednju borbu od Rejesa, ali on je tada tvrdi da mu je u suštini bilo dosadno. Rekao je da je strah nestao i da nije trenirao koliko je trebao.


 

 

 

 

 

U teškoj kategoriji čini se da mu se strah vratio i izgleda da Džons vredno trenira. Težinu je dobio na pravi način i prema svemu sudeći u noći između subote i nedelje na UFC 285 videćemo odlično spremnog Džona Džonsa.

Džonsov protivniku je Siril Gane, francuski kik bokser, koji je dominirao na svom putu do titule. Iako je Siril teškaš on se kreće poput "midlvejta". Iako Gane možda nema snagu u rukama da bi nekog nokautirao, on je veoma opasan u "stendapu" i imao doličan kardio, što je pokazao čak i kada je rvao sa Frensisom Nganuom, bivšim prvkaom "zlatne kategorije". Osim toga Siril ima i jaku bradu što se pokazalo u poslednjem meču sa Tai Tuivasom. Ipak, ako Džouns bude malo ličio na borca kakav je nekada bio on će pobediti Ganea.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija