• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

19:27 >> 19:33

VELIKA ODLUKA - VRAĆAJU SE RUSKI I BELORUSKI SPORTISTI! MOK dao predlog koji se ZAPADU neće svideti!

Ostali sportovi

VELIKA ODLUKA - VRAĆAJU SE RUSKI I BELORUSKI SPORTISTI! MOK dao predlog koji se ZAPADU neće svideti!

Podeli vest

Međunarodni olimpijski komitet predložio je ponovno uključivanje ruskih i beloruskih sportista u međunarodna takmičenja.

Presedan! Međunarodni olimpijski komitet predložio je da se ruskim i beloruskim sportistima omogući pravo nastupa na međunarodnim takmičenjima. Da bi do toga došlo potrebno je da se ispuni nekoliko uslova. Svi sportisti nastupali bi pod neutralnom zastavom, samo u pojedinačnoj konkurenciji i da aktivno ne podržavaju agresiju na Ukrajinu.

Preporuke Izvršnog komiteta MOK, odnose se samo na povratak ruskih i beloruskih sportista na međunarodna takmičenja, ali ne i na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, za koje će MOK doneti odluku u odgovarajuće vreme.

Kada je reč o timskim sprtovima, MOK je doneo odluku da Rusi i Belorusi još uvek nemaju pravo nastupa. MOK je takođe ponovio da je protiv toga da Rusija i Belorusija budu domaćini međunarodnih sportskih događaja, a međunarodnim federacijama je jasno rečeno da ne pozivaju političare iz pomenutih zemalja na velika takmičenja.

Foto: Reuters

Nije se odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta svidela zapadu, a prva je odreagovala Ministarka sporta u Nemačkoj Nensi Faser. Ona na odluku MOK-a gleda kao na šamar ukrajinskim sportistima. 

- Međunarodni sport mora u potpunosti da osudi brutalni ruski agresorski rat. To se može uraditi samo potpunim isključivanjem ruskih i beloruskih sportista - navela je Faserova. 

Ukrajina, Poljska i baltičke zemlje već dugo prete bojkotom Olimpijskih igara 2024. godine u slučaju prisustva ruskih i beloruskih sportista.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Hahaha, mrzitelji, MOK je zapad, između ostalog.

NekoKo

pre 1 godinu

J. se Rusima za njihove komitete, institucije isl. Oni definitivno ne slušaju šta Rusi govore pa će tako i proći. Malo, malo a posldnji put pre 2 dana Petrušev je ponovio po hiljaditi put da ih MMF, MOK i sve ostale zapadne imstotucije vipe ne zanimaju da se Rusuja nikada više neće vraćati tamo i da je to prošlost, citiram - stari tenkovi u vojnim muzejima. Jednoj super sili, nuklearnoj sili, nepreglednoj državi sa ogromnom tradiciojm, istorijom, kulturom i stotinama miliona građana oni zamišljaju da zavrću uši i postavljaju uslove.? Strašno. Neka mole boga da ne budu sprženi. Za sada su iz dana u dan jako blizu tog scenarija.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Samo za one sa kratkim pamcenjem ovo je presedan ....Ovo je vec vidjeno nakon 1991 gosine kada su je sportistima iz Jugoslavije -SCG bilo zabranjeno nastupanje pod zastavom tadasnje drzave . Jasna Sekaric je na OI 92 osvojila medalju-e u streljastvu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija