• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2023

14:45

Drugo plivačko takmičenje “Beograd otvorene vode” na "Adi Ciganliji“ 14. maja

Beograd otvorene vode

Ostali sportovi

Drugo plivačko takmičenje “Beograd otvorene vode” na "Adi Ciganliji“ 14. maja

Podeli vest

Plivačko takmičenje na Savskom akvatorijumu „Ada Ciganlija“ u Beogradu održaće se 14. maja.

Ovo takmičenje po drugi put organizuju Granski  plivački Savez  i Srpski savez plivanja na otvorenim vodama čije je sedište u Požarevcu u saradnji sa PSU „Tri svim”.  Prošlogodišnje, prvo izdanje, „Beograd Otvorene vode“ okupilo je 40 takmičara iz Srbije, Belgije, Slovačke i Hrvatske. Najmlađi učesnik bio je dvanaestogodišnji Stefan Vuković iz Šapca. Pobednik na najdužoj distanci bio je Vlado Pilipović iz Zagreba. Nakon pozitivnih prošlogodišnjih reakcija, želja  je da ovaj miting postane tradicionalan i da iz godine u godinu okuplja sve više plivača iz zemlje i inostranstva.

Cilj takmičenja je promocija zdravog stila života i treba da utiče na unapređenje razvoja i afirmaciju plivanja na otvorenim vodama van letnje sezone kupanja, jer su opšte poznate prednosti po ljudsko zdravlje koje donosi plivanje u hladnoj vodi. Plivanje se izvodi u neoprenskim odelima, a jedan od ciljeva jeste i podizanje svesti javnosti na lokalnom i regionalnom nivou na očuvanju priobalja jezera i reka u  Srbiji.

-Takmičenje se održava prema pravilniku „World Aquatics”. Stručan tim u našem savezu od početka postavlja nove standarde u organizaciji zahtevnih plivačkih takmičenja, gde najveću pažnju posvećujemo bezbednosti plivača učesnika. Plivanje na otvorenim vodama je olimpijski sport u svetu u ekspanziji i iskreno verujemo da aktivnosti iz ovog projekta mogu da značajno doprinesu razvoju turizma, kao i ostalih sportova na vodi. Kroz organizaciju i realizaciju plivačkih takmičenja savez radi na promociji pravih sportskih vrednosti, sprečavanju negativnih pojava u sportu, afirmaciji nacionalnog sporta uopšte -  kaže direktor 2. "Beograd otvorene vode“ Katarina Ilić, profesor fizičkog vaspitanja i licencirani trener plivanja

Učesnički paket sadrži originalnu finišersku medalju, kapicu za plivanje sa logom trke, lanč paket i fruvita osveženje.

Merenje vremena je elektronsko preko čip sistema, a rezultati su uživo. Dan ranije 13. maja, u subota, u kafe restoranu „Sunset“ od 20:00 biće organizovano zajedničko druženje za učesnike „2. Beograd otvorene vode”.

Promoter mitinga je proslavljeni srpski maratonac Nedeljko Todorović, a pokrovitelj Srpski savez plivanja na otvorenim vodama.

- Koristimo priliku da najavimo i Srebrno jezero otvorene vode koje će po treći put biti organizovano 2. septembra i jedino je i prvo plivačko takmičenje na otvorenim vodama u  Srbiji koje je Plivački Savez Srbije kategorisao u 2023. godini na šta smo jako ponosni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija