• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

22:10

VOŠA JURI EVROPSKI TROFEJ! Vujin poručuje: Verujem u momke, potrebno je da budemo BESPREKORNI

Starsportphoto©

Ostali sportovi

VOŠA JURI EVROPSKI TROFEJ! Vujin poručuje: Verujem u momke, potrebno je da budemo BESPREKORNI

Podeli vest

Potpredsednik Vojvodine, Marko Vujin, izneo je svoja očekivanja uoči finalne serije EHF Kupa protiv Naerboa.

Deseta titula zaredom ozbezbeđena je u utorak na Banjici kada su rukometaši Vojvodine savladali Partizan. Novosadski crveno-beli potvrdili su totalnu dominaciju u srpskom rukometu. Ipak, pobeda nad crno-belima ne znači i kraj sezone budući da je pred izabranicima Borisa Rojevića istorijska šansa u Evropi.

Uspela je Vojvodina sjajnim igrama u EHF Kupu da dođe do finala, trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja, a sutra će na svom terenu dočekati norveški Naerbo u prvom meču finalne serije. Revanš je na programu sedam dana kasnije - bolji iz dvomeča postaće šampion! 

Ima Vojvodina šansu da posle više od dve decenije srpskom rukometu donese evropski trofej. O plasmanu u finale i očekivanjima pred Naerbo govorio je potpredsednik Vojvodine, a bivši repreznetativac Srbije - Marko Vujin. 

- Ovaj evropski rezultat je ono što je falilo rukometnom klubu Vojvodina kao klubu koji je toliko trofeja uzeo na domaćoj sceni. Finale EHF Kupa je veliki iskorak ka sticanju statusa evropskog kluba. Ne želimo da stanemo na tome da smo učesnici finala, ali to sam osetio i u razgovoru sa igračima, da su svesni činjenice da se u klupskim takmičenjima, na duže staze, samo trofej računa - rekao je Vujin. 

Ostajao je legendarni desni bek brojne trofeje kroz svoju karijeru, jedan od najvećih uspeha je i srebro sa Evropsog prvenstva u Beogradu. Sada ima šansu i da se "sa druge strane" okiti velikim odlijem. 

- Sada kada posmatram rukomet iz perspektive koja nije igračka svestan sam da naš sport funkcioniše uglavnom na visokom nivou emocija. I mi jedino tako možemo da ostvarimo prave rezultate gde su nam emocije na potrošačkom nivou veće od ostalih nacija. Iz tog razloga se dešava da se naši igrači u nekim utakmicama mnogo više potroše nego Skandinavci na primer. To je slučaj i u reprezentaciji. Mi se za dve utakmice emotivno potrošimo kao Danci za 10! Čeka nas 120 minuta borbe u kojoj nema prostora za opuštanje čak ni uz pobedu kod kuće - dodao je potpredsednik Vojvodine. 

Foto: Reuters

Ističe bivši srpski reprezentativac da je van terena daleko teže boriti se sa pritiskom budući da ne možete da utičete na sve, ali da mu je pauza nakon karijere pomogla da se adaptira na takvu ulogu. 

- Pauza od nešto više od godinu dana bez rukometa mi je pomogla da smirim strasti i da napravim kvalitetnu analizu svega što sam uradio i čemu težim u budućnosti. Mislim da sam jako stabilan emotivno tokom tih 60 minuta sada zahvaljujući tom periodu. Ipak, ovo je bila specifična utakmica, kao i atmosfera u dvorani, te nisam mogao da ostanem potpuno imun, ali sam skoncentrisan na svoju ulogu i sve što ona sada predstavlja. Kada sam dolazio zahtevao sam da sve van terena bude u skladu sa onim zbog čega bi igrač došao i pružio ruku nama, jer je meni kao igraču to bilo presudno. Ta doslednost je sa druge strane razvijala sportski pritisak kod mene i to je ambijent koji sam želeo da stvorim u Novom Sadu. Da su igrači fokusirani samo na teren i da od sebe zahtevaju više jer im kluba pruža sve što im je potrebno za takav odnos prema sportu - jasan je Vujin. 

Ima Vojvodina u svom sastavu i nekoliko reprezentativaca, te je Vujin u stalnom kontaktu sa selektorom Tonijem Đeronom. Prethodnih godina, Lale su se deklarisale kao najveća fabrika talenata što potvrđuju titule u gotovo sim mlađim kategorijama. 

- Moja filozofija kao čoveka koji se priključio sistemu koji je davao rezultate na domaćoj sceni je takva da ograničeni budžet koji usled rezultata raste, iskoristimo da dovodimo naše najbolje mlade igrače, s obzirom da još uvek nemamo mogućnosti za A reprezentativce. Mladim igračima nudimo paket koji čini sjajne uslove za rad, redovnu platu i sve što ide uz to, da bi smo što pre iskoračili do Lige Evrope i grupne faze. Tako ćemo izbeći da naši igrači idu bilo gde sam da bi bili viđeni i adekvatno plaćeni, već da kroz tako jake evropske utakmice stvaramo neku novu medalju - podvukao je Vujin. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija