• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2023

11:24

Sportski borilački klub „Spartak Enpi“ obeležio uspešno završenu takmičarsku sezonu

Grad Subotica

Ostali sportovi

Sportski borilački klub „Spartak Enpi“ obeležio uspešno završenu takmičarsku sezonu

Podeli vest

Sportski borilački klub „Spartak-Enpi“ izveštajem o urađenom u periodu od juna 2022. do juna 2023. godine, proglašenjem najboljih takmičara, svečanom dodelom pojaseva onima koji su položili za veća učenička i majstorska karate zvanja i uručenjem plaketa zaslužnima za doprinos razvoju karate sporta i ovog kluba – obeležio uspešno završenu takmičarsku sezonu.

Na prigodnoj svečanosti, upriličenoj tim povodom u sali Gimnazije „Svetozar Marković“, gradonačelniku Stevanu Bakiću uručena je plaketa za podršku Grada Subotice prilikom odlaska na prvenstvo sveta u Češku i na evropsko prvenstvo u Italiju i za puno razumevanje koje je gradonačelnik Bakić imao za taj klub.

„U poslednje vreme izuzetno emotivnim me čine članovi i sportisti Karate kluba Spartak Enpi što svojim rezultatima, što priznanjima koje mi uruče, a i ponosan sam kad vidim ovoliko dece i ovoliko sportista, jer znam da i grad Subotica i država Srbija imaju lepu budućnost. Kao bivši sportista i neko ko ima dovoljno iskustva u životu i rukovođenju, organizaciji, život me naučio da postoje tri oblasti jako bitne u životu, a to su sport, obrazovanje i kultura“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

Sport je oblast, naglasio je Stevan Bakić, koja izuzetno utiče na formiranje ličnosti i karaktera.

„Sve promocije i prijeme koje organizujem za sportiste nisu samo promocije njihovih imena i njihovih rezultata već put na koji pokušavam da ukažem svojim saradnicima deci i mladima  grada Subotice ko treba da im bude uzor u životu. A u životu treba da im budu uzori ovi ljudi“, istakao je Stevan Bakić. 

On se osvrnuo i na značaj vrednosti koje deca nose iz porodice.

„Za  razliku od naših roditelja koji su znali šta je vaspitna mera, a šta porodično nasilje, koji su znali da vaspitavaju svoju decu, da ih nadziru i kontrolišu, nažalost u poslednje vreme neki nam dele savete kako treba s decom razgovorati i kako i za šta treba deca da se opredeljuju. Pokušavaju da  nam unište, razore izuzetno važnu instituciju, koja je za mene osnovna  ćelija i grada i države, a to je institucija porodice. I u školi i u klubu je nadogradnja onoga što deca nose iz kuće i zato su, po meni, osnova svega roditelji. Profesori, nastavnici i treneri rade nadgradnju i usmeravaju ih dalje, kojim pravcem da idu u životu“, istakao je Stevan Bakić. 

Foto: Grad Subotica

On je naglasio da je ponosan i na sportiste Karate kluba „Spartak Enpi“ i na sve subotičke sportiste, jer je Subotica zahvaljujući njihovim rezultatima dobili izuzetno važno priznanje, a to je Evropski grad sporta za 2024. godinu. 

„I ovom prilikom čestitam svim dobitnicima priznanja i kako je jednom rekao Milorad Ćopić  medalje se osvajaju na svakom treningu, a na turnirima se one samo pokupe. I svaka medalja ima svoju draž, da li je osvojena u Čoki, Senti, Vranju, Beogradu ili Palermu, Atini, Pragu, jer je osvojena na tatamijima, tamo gde nema popusta i pomoći gde se borite sami. Želim vam svako dobro i uspeh u životu, svim mladim i osvajačima želim da nebo bude granica“, zaključio je Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

Osnivač i glavni trener u ovom klubu, Milorad Ćopić, naveo je kako je iza Sportskog borilačkog kluba „Spartak-Enpi“ jedna naporna i uspešna godina u kojoj su, između ostalih takmičenja imali učešće na Svetskom i Evropskom prvenstvu, Evropskim školskim borilačkim igrama i organizaciju Super Enpi kupa. U minuloj godini “Spartak-Enpi” osvojio je 185 zlatnih, 115 srebrnih i 117 bronzanih medalja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija