• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2023

14:17

Topićeva za Informer: Ivana je spremna za olimpijsko zlato

Shutterstock/Reuters/Profimedia

Ostali sportovi

Topićeva za Informer: Ivana je spremna za olimpijsko zlato

Podeli vest

Gledajući trenutnu formu i rezultate, Ivana Vuleta će osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, kaže za Informer bivša atletičarka Biljana Topić.

Ivana je juče osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u uskoku udalj u Budimpešti, postavivši rekord Srbije sa 7,14 metara. Sledeči veliki cilj su Olimpijske igre. Ivana je učestvovala četiri puta na Igrama i osvojila je treće mesto 2016. godine u Rio de Žaneiru. Prema rečima Topićeve, ako se poklope svi ostali faktori, Ivana je spremna za zlato u Parizu 2024. godine. 

Foto: Starsportphoto

 

- Sudeći po rezultatima, spremna je i za olimpijsko zlato. Ipak, do Pariza ima još godina dana, a do tada svašta može da se desi. Najvažnije je da ona bude zdravo, pa sve ostalo je lakše. Specifičan je sport. Mogu da utiču povrede, zatim vremenski uslovi, prestupi. Sve u trenutku može dovesti do toga da skok bude dovoljan za zlato, a opet i da vam izmakne za koji centimetar. Ja uvek kažem, da je naš sport "ples po ivici noža". Verujem jako u Ivanu - istakla je Topićeva za Informer.

Njih dve su bile u kontaktu pre Svetskog prvenstva u Budimpešti i već tada je nekadašnja troskokašica verovala da Vuleti niko ne može ugroziti prvo mesto. 
- Neposredno pre Svetskog prvenstva, bila sam u kontaktu sa Ivanom i videlo se po njoj da je spremna za zlato. To se oseti kad pričate sa nekim, po govoru, po postupcima, bila je puna samopouzdanja. A u našem sportu samopouzdanje proističe iz napornog rada i jakih treninga. Ako je ona na treninzima dobro radila i imala dobre skokove blizu sedam metara, jasno je bilo da će na takmičenju da skoči još više. Apsolutno nisam imala dilemu da je spremna za zlato. Naravno tu su i druge devojke, koje su se takođe spremale - zaključila je Topićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija