• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2023

20:14

Štefanek o zlatnom e-sport šahisti: Nadam se da će Aleksej i dalje da nas predstavlja u najboljem svetlu!

SSS

Ostali sportovi

Štefanek o zlatnom e-sport šahisti: Nadam se da će Aleksej i dalje da nas predstavlja u najboljem svetlu!

Podeli vest

U Sportskom savezu Srbije održan je sastanak sa predstavnicima Srpskog E-sports saveza i Šahovskog saveza Srbije na temu velikog uspeha aktuelnog šampiona Evrope Alekseja Sarane koji je na finalnom takmičenju u šahu na Olimpijskoj E-sports nedelji superiorno osvojio prvo mesto.

U Singapuru su održane "probne" Olimpijske igre u junu ove godine za e sport, a šah je imao najveću esports publiku od disciplina na ovom takmičenju, u kvalifikacijama je učestvovalo čak 42000 takmičara, a predstavnik Srbije bio je najbolji.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao je uspeh dvadestrogodišnjem Alekseju.

- Biti najbolji u konkurenciji 42.000 takmičara je velika stvar. Čestitam Alekseju osvojenu zlatnu medalju. Nadam se da će nastaviti da niže dobre rezultate i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu - rekao je Štefanek.

Sastanku su prisustvovali Dalibor Marinović predsednik i Ninoslav Štefanek, sekretar Srpskog e-sports saveza, koji je pomažući član Sportskog saveza Srbije

- Činjenica je da e sport postaje sve popularniji, veliki broj mladih učestvuje na takmičenjima širom sveta. U našem članstvu Srpski E-sports savez postoji kao pomažući član, neophodne su još neke regulative i jasno uklapanje ovog vida sporta u normative sistema sporta u Srbiji. A najave da će e sport postati olimpijski govori o menjanu vremena u kojem živimo. Verujem da će predstavnici e sporta u Srbiji preduzeti neophodne korake i pratiti razvoj situacije na globalnom nivou kako bi spremno dočekali buduća dešavanja - rekao je Štefanek.

Igranje šaha virtuelnim putem doživelo je procvat tokom pandemije korona virusa, pa je od 2020. godine sve više ovakvih aktivnosti. Tim povodom na sastanu sa predstavnicima e sporta bili su i

Dragan Lazić predsednik i Nebojsa Baralić sekretar Šahovskog saveza Srbije, reprezentativac i šampion Aleksej Sarana, kao i Alisa Marić, selektor ženske i Miodrag Perunović, selektor muške šahovske reprezentacije. Sa predsednikom SSS govorili su o šahu nekada i sad, o značaju ove sportske discipline za razvoj dece i mladih, a Štefanek je poručio da će Sportski savez Srbije biti tu da podrži šah u skladu sa svojim mogućnostima.

Pored svih ostalih sportova i šah i e sport discipline moći ćete bliže da vidite i oprobate se u njima na Sajmu sporta od 22. do 24. septembra na Adi Ciganliji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija