• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2023

08:00

Buuum! Kinez patosirao Britanca, ubio ga je od batina!

profimedia

Ostali sportovi

Buuum! Kinez patosirao Britanca, ubio ga je od batina!

Podeli vest

Kineski bokser Džilei Džang odbranio je privremeni pojas WBO svetskog prvaka teške kategorije, pošto je nokautom u trećoj rundi u revanšu pobedio Britanca Džoa Džojsa.

Kinez je prednost stekao u drugoj rundi, a onda je u trećoj završio posao. Zadao je Englezu nekoliko jakih udaraca, a meč je bio gotov nakon desnog krošea šest sekundi pre kraja treće runde. Pokušao je Džojs da ustane, ali je bilo jasno da nema više snage, pa je sudija završio borbu.

Trenutno tri velika pojasa među “teškašima” drži Ukrajinac Aleksandar Usik – borac sa Krima odbranio je titule u avgustu pobedivši Britanca Danijela Dubou.  WBC pojas je u vlasništvu Tajsona Fjurija, koji krajem godine ima borbu sa nekadašnjim UFC šampionom Frensisom Enganuom. Nakon pobede je Džang prozvao upravi Fjurija, pa ljubitelje boksa sigurno čeka novi spektakl. 

-  Sada pitam publiku: Želite li da ugasim Tajsona Fjurija? - pitao je  Kinet posle meča, a ne sumnjamo da će brzo dobiti odgovor s druge strane.

Džang, poznat po nadimku “Veliki prasak”, dugo već živi i radi u Las Vegasu, u aprilu je šokirao svetsku boksersku javnost. Tada je kao ogroman autsajder tehničkim nokautom zaustavio neporaženog Britanca Džojsa. Meč je prekinuo lekar jer je Džojsu levo oko bilo potpuno zatvoreno. Sada su svi očekivali osvetu, ali je Kinez samo nastavio gde je stao pre nekoliko meseci. 

Inače, Britanac je pre meča nabacio nekoliko kilograma, na vaganju je imao 127, dok je Kinez s druge strane bio teži, imao nešto više od 130 kilograma, tako da se definitivno radi o jednoj od “težih” borbi u istoriji boksa. Pretio je Džojs Kinezu da će ga nokautirati, a bolje da je ćutao, jer je opet nastradao. 

- Srećan sam, rekao sam da će ovaj meč biti kraći od prvog. On je dobar borac, poštujem ga, ali sada svi vide kolika je moja snaga. Tu smo da zabavimo publiku i nadam se da su svi uživali - kazao je Džilei Džang posle pobede.

 

 

 

 

Džang u profesionalnim borbama ima skor od 26 pobeda (21 KO), jednog remija i jednog poraza, koji mu je naneo Hrvat Filip Hrgović 2022. godine. Džojs je posle drugog poraza od Kineza sada na skoru 15-2.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija