• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2023

17:52

Godina za pamćenje! Hokejaši na travi s uspehom napisali nove stranice istorije ovog olimpijskog sporta

SHNT Beograd

Ostali sportovi

Godina za pamćenje! Hokejaši na travi s uspehom napisali nove stranice istorije ovog olimpijskog sporta

Podeli vest

Srpski hokejaši na travi privode kraju još jednu uspešnu godinu u kojoj je najvažniji cilj bio popularizacija ovog olimpijskog sporta kod školske omladine.

Jedan od onih koji su više nego zaslužni za razvoj i polularizaciju hokeja na travi zasigurno jeste i Miro Jotić generalni sekretar SHNT Beograda.

- Godinu smo započeli sa Međunarodnim „Svetosavskim turnirom“ u dvoranskom hokeju pod krovom SRC Rakovica, gde je učestvovalo 10 ekipa. Pored hokeja mladi igrači su se nadmetali i u radovima na temu „Svetog Save“, a za najbolji je proglašen rad predstavnika ekipe Petar Beron iz Bugarske koja je bila i pobednik takmičenja - podseća Jotić.

Foto: SHNT Beograd

 

 

On kaže da je potom usledilo gostovanje srpskih hokejaša na Kupu Plovdiva, gde je tim HK "Gavrilo Princip"-Zemun ostavio više nego povoljan utisak. Dostojno su predstavljali Beograd i zadivili domaćine i učesnike dobrom igrom i fer plejem - kaže Miro Jotić, generalni sekretar Saveza hokeja na travi Beograda. 

Foto: SHNT Beograd

 

 

Ovogodišnji Festival hokeja na travi doneo je osim sporta ogromnu količinu pozitivne energije, zabavu i druženje, koje će mladi igrači zadugo pamtiti.

Fotografije, sa Festivala hokeja na travi, sa Ade Ciganlije obišle su Evropu noseći sa sobom more pozitivne energije.

Potom je usledilo tradicionalno nadmetanje hokejaša za „Trofej Beograda“ na kome je učestvovalo petnaest ekipa iz Srbije i Bugarske u kategorijama U16, U14,U12 i U10. Tada su dodeljeni pobednički pehari Sportskog saveza Beograda, a domaćin SHNTB je obezbedio trofeje za najbolje igrače, ekipno i pojedinačno kao i za najuspešnijeg golmana ovogodišnjeg turnira.

Foto: SHNT Beograd

 

 

- Mogu da se pohvalim i kažem da smo veoma zadovoljni reakcijom učesnika, posetioca a nadasve roditelja, koji su sve vreme Trofeja zdušno navijali podržavajući dobru igru i fer plej. O kvalitetu organizacije i prikazane igre svedoče i komentri na društvenim mrežama, jer je Trofej Beograda dobio samo reči hvale, kako u regionu tako i u EU- istakao je Jotić, gen.sek.SHNTB, podsećajući da mladi hokejaši i hokejašice na ovakvim manifestacijama dobijaju pravi podsticaj da još više i bolje rade na usavršavanju i otkrivanju tajni veštine hokeja na travi.

Foto: SHNT Beograd

 

 

Miro Jotić, ne zaboravlja da iskaže veliku zahvalnost koju zbog finansijske podrške hokejaši na travi duguju Gradu Beogradu i Sekretarijatu za sport i omladinu.

- Organizovali smo besplatne radionice hokeja na travi za sve školarce u toku zimskog i letnjeg
raspusta. Prvenstva Beograda u hokeju na travi i dvoranskom hokeju za mlađe kategorije
odlično su prošla. Takođe na planini smo održali sportski kamp za mlade i perspektivne sportiste. Do kraja godine očekuju nas takmičenja između školskih sekcija. Domaćin prvog susreta škola je Oš „Gavrilo Princip“ iz Zemuna. Učestvovaće timovi Gavrilo Princip-Zemun, Jovan Ristić-Borča, Đuro Strugar - N.Beograd i Drinka Pavlović.

Već početkom nove 2024. godine SHNT Beograda biće domaćin Svetosavskog turnira 27. januara, na kome se  pored srpskih ekipa očekuje se ućešće timova iz Bugarske, Turske i Grčke. 

U isto vreme deca iz školskih sekcija, dostaviće organizatorima radove na temu „Svetog Save“, pri čemu će biti izabrana i nagrađena tri najbolja rada. Svi radovi biće izloženi u dvorani tokom „Svetosavskog“ turnira.

Foto: SHNT Beograd

 

- Putem atraktivnih manifestacija i programa biće učinjeno sve kako bi se srpska prestonica još jednom potvrdila kao uspešan organizator međunarodnih takmičenja i dobar domaćin hokejašicama i hokejašima iz Srbije i regiona-zaključuje Jotić.

A da je rad SHNT Beograda u ovoj i predhodnim godinama itekako vrednovan potvrđuje i ovogodišnje javno priznanje koje je za unapređenje i razvoj sporta povodom dana Gradske opštine Rakovica uručeno generalnom sekretaru Miru Jotiću.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija