• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

18:13

Nastavljena čuvena turneja "Četiri skakonice"! Slovenac leteo u Garmišu

AP PHOTO

Ostali sportovi

Nastavljena čuvena turneja "Četiri skakonice"! Slovenac leteo u Garmišu

Podeli vest

Slovenački ski skakač Anže Lanišek pobedio je danas na takmičenju u Garmiš-Partenkirhenu, drugoj stanici tradicionalne Novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".

Lanišek je do trijumfa stigao sa  295,8 poena i iza sebe je ostavio Japanca Rioia Kobajašija (292,6) i pobednika iz Oberstdorfa Nemca Andreasa Velingera (291,4).

Slovenačkom skakaču ovo je šesta pobeda u karijeri. On je bio najbolji i u kvalifikacijama, pa je dobru formu nastavio i u glavnom delu takmičenja. 

Foto: AP PHOTO

 

Lanišek je u prvoj rundi skočio 136 metara uz 144,6 poena, dok je u drugoj leteo 137 metara i dobio 151,2 poena što mu je bilo dovoljno da osvoji prvo mesto.

Japanac Kobajaši posle prvog dela takmičenja je bio vodeći sa 137 metara, ali je u drugoj seriji skočio "samo" 135,5 metara i ispustio vodeću poziciju, pa je na kraju morao da se zadovolji drugim mestom. 

Ponovo je razočarao prošlogodišnji pobednik turneje Norvežanin Halvor Egner Granerud. On je kao i Oberstdorfu takmičenje završio već u prvoj rundi, pošto je "dobacio" do 128 metara.

Velinger je i dalje vodeći u generalnom poretku sa 600,7 bodova, iza njega je Kobajaši sa 598,9, a treći je Austrijanac Štefan Kraft sa 575,5 bodova.

Foto: AP PHOTO

 

Posle današnjeg takmičenja, serija se seli u Austriju. Treća stanica čuvenog takmičenja biće Insburk 3. januara, a Novogodišnja turneja se završava 6. januara u Bišofshofenu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija