• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

15:00

KRAJ: Srbija savladala Crnu Goru!

Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

Ostali sportovi

KRAJ: Srbija savladala Crnu Goru!

Podeli vest

Srpski vaterpolisti od 15.30 (RTS 1) igraju meč 2. kola C grupe protiv reprezentacije Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Srbija - Crna Gora  14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Dvorana: Aspajr dom

Kapacitet: 15.500

SRBIJA: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, P. Jakšić, Vučinić, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, Lukić, V. Rašović, Mitrović.

CRNA GORA: Lazović, Perković, Averka, Maćić, Popadić, Vidović, Radović, Ukropina, Spaić, Matković, Radović, Tešanović, Vujović. 

 

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! Srbija je slavila sa 14:6!

30. minut - Još jedna odbrana Radoslava Filipovića, 11. večeras! 

29. minut - GOOOOOL! Nemanja Vico nakon tajm-auta selektora Stevanovića donosi osam golova prednosti Srbiji - 14:6!

28. minut - Ne mogu Crnogorci da probiju bedem pred golom Radoslava Filipovića, sjajno funkioniše "blok" Srbije! 

27. minut - Raste prednost Srbije, Lazovića je savladao Vučinić - 13:6! Čini se da je sve gotovo...

26. minut - Odbrana Lazovića na jednoj, a potom i Filipovića na drugoj strani! 

25. minut - Uspešno je Srbija odbranila još jedan napad sa igračem manje nakon iksljučenja Save Ranđelovića! Na drugoj strani Vučinić matira Lazovića, "delfini" imaju šest golova prednosti - 12:6!

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Nova golčina u režiji Dušana Mandića, Srbija pred poslednji kvartal ima pet golova prednosti - 11:6!

24. minut - Uspevaju Crnogorci da prekinu seriju Srbije i preko Vlada Popadića smanje prednost "delfina", naš rival zaigrao je sa dva centra kako bi poremetili sjajnu odbranu - 10:6. 

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

 

23. minut - GOOOOOL! Raste prednost Srbije, peti gol za Dušana Mandića, još jedan spektakularan potez srpskog bombardera - 10:5! 

22. minut - Uzvraća na drugoj strani prvim golom Radomir Drašović, slavi klupa Srbije, odbili su "delfini" nalet Crnogoraca - 9:4!

22. minut - VAR provera u Dohi nakon udarca Matkovića, uspeo je da interveniše Radoslav Filipović, ali je lopta prešla gol-liniju - 8:5!

21. minut - Bravo! Ponovo Srbija ima +4 nakon novog gola Viktora Rašovića - 8:4!

21. minut - Ne koristi Srbija kontru, ali na drugoj strani još jednu odbranu beleži Radoslav Filipović, sedma uspešna intervencija za srpskog golmana. 

20. minut - Kraj utakmice za Petra Jakšića koji je treći put isključen, mogli su Crnogorci do gola, ali čistu loptu uzima kapiten Nikola Jakšić! 

19. minut - GOOOOL! Bomba Save Ranđelovića koji je uplivao i sačekao dobro dodavanje Nemanje Vica za 7:4! 

18. minut - Prvi gol za Crnogorce u drugom poluvremenu, Vidović koristi peterac nakon što je na nedozvoljen načun zaustavljen Vujović - 6:4. U napadu faul pravi Dušan Mandić, imaće naši rivali šansu da se dodatno približe. 

17. minut - Ponovo je Srbija ostala sa igračem manje, ali se sjajno u odbrani snašao Dušan Mandić i izblokirao Konstantina Averku! Nažalost, ne koriste to "delfini" na drugoj strani pošto je loše šutirao Sava Ranđelović. 

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

 

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Neprecizan Drašović, ali Crnogorci greše i vraćena nam je lopta. Poslednji napad u četvrtini ima Srbija i igrača više, a selektor Srbije Stevanović traži tajm-aut. Dobro se podigao Vučinić, ima je zicer, ali brani Tešanović u finišu četvrtine - 6:3.

15. minut - Šesta odbrana Filipovića! Uz mnogo sreće ugurao je Jovan Vujović loptu u našu mrež, nakon što je Vicu iskliznula lopta iz ruke - 6:3. 

14. minut - Faul Popadića nad Jakšićem ispred gola i imaće Srbija šut sa linije pet metara. Peterac izvodi Dušan Mandić i zakucava loptu u gol iako je golman Crne Gore dao sve od sebe da ga zaustave. Izgubljena lopta na obe strane - 6:2.

13. minut - Tajm-aut Crne Gore, nakon kog postižu drugi gol na ovom meču - 5:2. 

12. minut - Iskusni golman Crne Gore Tešanović ponovo brani, ali njegov tim gubi loptu na drugoj strani - 5:1.

11. minut - Sa igračem više Strahinja Rašović smešta loptu u crnogorsku mrežu! Osvojena lopta bez faula, Strahinja Rašovič je nezaustavljiv - 5:1.

10. minut - Greše Crnogoroci, ide naš brži napad, ali Jakšića ipak okružuju Crnogorci i ne uspeva da završi napad golom. Odličan pokušaj Ubovića, ali pogađa golmana 4:1.

9. minut - Filipović ponovo brani, ovog puta Spaićev šut. Izblokiran Ukropina i Srbija se ponovo odbranila. Nema pogotka Save Ranđelovića - 4:1.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Još jedna blokada. Isključen je Sava Ranđelović, ali Filipović opet brani. Na kraju, "delfini" posle sedam i po minuta primaju gol. Sam je bio Ubović, nije ga video Ranđelović i nema gola u finišu prve četvrtine - 4:1.

7. minut - NOVI GOL! Đorđe Vučinić je precizan ovog puta i Srbija koristi igrača više na pravi način. Brani se Srbija ponovo sa igračem manje, Filipović ne staje - 4:0.

6. minut - Ponovo je isključen Viktor Rašović. Nova odbrana Radoslava Filipovića, raspoložen je na startu ovogo meča i Crnogorci ponovo ne koriste igrača više. Faul u napadu Srbije, ali Crnogorci odmah prave faul nad Jakšićem.

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

 

 

5. minut - SRBIJA DOMINIRA OD STARTA! Mandić nemilosrdan i šutira iznad glave crnogorskom golmanu koji nije imao rešenje. Brani se Srbija sa igračem manje, van igre je Petar Jakšić. Ponovo Crnogorci ne realizuju, ali propada i kontra Srbije - 3:0.

4. minut - Viktor Rašović ide van igre, ali Crnogorci to na sreću ne koriste - 2:0.

3. minut - Ponovo Srbija ima igrača više, Radović ide na 20 sekundi u prostor za isključene igrače. Nikola Jakšić je požurio i nema gola. Brani naš golman Filipović na drugoj strani. Brani i Tešanović posle novog pokušaja Viktora Rašovića - 2:0.

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

Dušan Mandić, strelac trećeg gola za Srbiju

 

2. minut - Faul nad Ubovićem. Srbija ima igrača više. Viktor Rašović sa krila bratu Strahinji, koji pogađa takođe sa krila - 2:0.

1. minut - Prvi napad je za Srbiju. Viktor Rašović šutira i pogađa, "delfini" vode od prvog momenta. Rašović je iznenadio Tešanovića sjajnim šutem. Agresivna odbrana Srbije, imamo kontru dva na jedna, Strahinja Rašović ide do kraja, ali brani Tešanović - 1:0.

PRE MEČA

15.15 - S druge strane, uzdanica "ajkula" Miroslav Perković (22) smatra da njegov tim ima sve što je potrebno da ostvari uspeh u Kataru.

- Verujem da možemo da savladamo Srbiju, a potom i Japan, pa da tako osvojimo prvo mesto u grupi. Mladi smo, poletniji i spremniji od komšija. Naša prednost je timski duh i želja za pobedom. Imamo jako dobre šanse da do nje i dođemo. Nadamo se najboljem - rekao je Perković.

15.10 - Selektor Srbije Uroš Stevanović (41) naglašava da popularne "ajkule" imaju kvalitet da se upuste u borbu za medalju.

- Crna Gora, SAD i Srbija su slične selekcije po kvalitetu. Crnogorci sigurno sebe vide u samoj završnici takmičenja, a to čini ovu grupu još interesantnijom i zanimljivijom. Znamo da nam protiv njih neće nam biti nimalo lako - poručio je Stevanović.

15.05 - Obe selekcije uspešno su otvorile takmičenje, pa bi ovaj duel mogao da odluči i o prvom mestu. Ukoliko "delfini" slave i kao lideri završe grupnu fazu, ujedno će obezbediti i plasman na Olimpijske igre u Parizu, što i jeste primarni cilj.

15.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos uživo vaterpolo meča Srbija - Crna Gora, koje se sastaju u 2. kolu C grupe Svetskog prvenstva u Dohi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija