• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

18:31

Srpski vaterpolisti pred meč sa Hrvatima: Znamo im vrline i mane, verujemo u pobedu

profimedia

Ostali sportovi

Srpski vaterpolisti pred meč sa Hrvatima: Znamo im vrline i mane, verujemo u pobedu

Podeli vest

Srpski vaterpolo reprezentativci Nemanja Vico i Sava Ranđelović ističu da veoma dobro poznaju narednog protivnika, selekciju Hrvatske, s kojom će igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

"Delfini" su kao prvi u grupi obezbedli direktan prolaz među osam najboljih u Kataru, dok su "barakude" opravdale ulogu favorita i u osmini finala deklasirale Kinu sa 22:4. 

Srpski i hrvatski reprezentativci tako će u utorak od 17 časova odigrati još jedan vaterpolo klasik u borbi za polufinale. Biće to idealna prilika da se izabranici Uroša Stevanovića revanširaju Hrvatima za poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2022. godine u Budimpešti, kada su rivali slavili sa 14:12.

Centar "delfina" Nemanja Vico ističe da se obe selekcije veoma dobro poznaju.

- Odlično se poznajemo, često smo i igrali i trenirali zajedno. Znamo koje su im vrline a gde su malo slabiji. U Zagrebu, na Evropskom prvenstvu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju. Glavni aduti su im odlični centri, njih moramo da neutrališemo. Sigurno je da smo motivisani i jedni i drugi. Mislim da imamo šanse, da se ovaj meč završi u našu korist. Mnogo bi nam značila pobeda i za samo takmičenje i za dalju karijeru u reprezentaciji. Ne treba da pričam da ćemo dati sve od sebe - poručuje Vico.

Foto: profimedia

Sava Ranđelović

Bek Srbije Sava Ranđelović ističe da su svi mečevi sa Hrvatima fizički i psihiški teški.

- Fizički i psihički teški mečevi do samog kraja. Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mirni smo, hladne glave, spremni da pokažemo da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri. Presudiće detalji, mirnoća, veća želja. Duel je derbi četvrtfinala jer zna se kakva uzbuđenja donosi. Verujem u ekipu, učinićemo sve što možemo da slavimo - zaključio je Ranđelović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17