• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2024

12:58

Padaju Hrvati, a ti najveću kvotu na svetu naplati

Mozzart

Ostali sportovi

Padaju Hrvati, a ti najveću kvotu na svetu naplati

Podeli vest

Fudbalska Liga šampiona se ovog utorka budi iz hibernacije, a kreće i četvrtfinalna faza Svetskog prvenstva za vaterpoliste.

Mozzart je i ovog puta spremio velika iznenađenja. Odsteri su bili raspoloženi, pa su pred vama danas dve kvote kakve nećete naći nigde na svetu. U pitanju su dvojka na Real Madrid u sudaru sa RB Lajpcigom u okviru kontinentalne elite, kao i kec na Srbiju protiv Hrvatske u sklopu borbe za polufinale globalne smotre najboljih u vaterpolu.

RB LAJPCIG - REAL MADRID (UTORAK, 21.00), DVOJKA 2,45

RB Lajpcig se drugu sezonu zaredom plasirao u osminu finala Lige šampiona. Prošle godine u ovoj fazi nemački tim nije mogao da savlada Mančester Siti, a ovog puta tim Marka Rozea čeka jednako težak protivnik u vidu Real Madrida. U fazi po grupama Bikovi su pobedili u četiri utakmice i dva puta izgubili od Građana. Ekipa je bez problema zauzela drugo mesto, ostavivši iza sebe Jang Bojs i Crvenu zvezdu. Bikovi u grupnoj fazi nisu imali čvrstu odbranu – primili su 10 golova i nijednom nisu uspeli da sačuvaju mrežu. U Bundesligi tokom sezone, Lajpcig nije na pokazao stabilnost i posle 21 kola zauzima peto mesto na tabeli sa tri boda zaostatka za četvrtoplasiranom Borusijom Dortmund. U prošlom kolu Bikovi nisu uspeli da savladaju Augzburg u gostima remiziravši 2:2. S druge strane, Real Madrid je prošao grupnu fazu bez poraza, sa maksimalnih 18 bodova. Podsetimo, rivali Blankosima su bili Napoli, Braga i Union Berlin. Madriđani su 16 puta pogodili gol protivnika, a primili samo sedam pogodaka. Kao rezultat toga, 27. put zaredom Madriđani su se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona. Izabranici Karla Ančelotija u Primeri dugo nisu mogli da sustignu Đironu, ali su u prošlom kolu savladali rivala u međusobnom meču i sada vode na tabeli sa pet bodova razlike.

SRBIJA - HRVATSKA (UTORAK, 17.00), KEC 2,15

Nema dileme da spektakl je na pomolu. Srbija protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi u utorak biće daleko najzanimljiviji duel faze koja pobednike vode u mečeve za medalje. Srbija je u Fukuoki bila četvrta, Hrvatska deveta, ali je rival Delfina aktuelni vicešampion Evrope iz Zagreba i sigurno sa velikom dozom samopouzdanja čeka okršaj sa Srbijom. Međutim, i Srbija ima razloga za optimizam, jer dosadašnje utakmice u Dohi, odnosno sve tri pobede u grupi, ukazuju da sastav Uroša Stevanovića može mnogo. Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe. Srbija može da se pohvali da je dobila svaki međusobni susret za zlato, od kojih su najvredniji oni na SP u Kazanju sa 11:4 i OI u Riju sa 11:7. U Dohi je Srbija imala tri zahtevna meča, a Hrvatska tri lakša, uz poraz od Španije sa 10:6.
NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.

Upozorenje:

U skladu sa važećim zakonskim propisima, deci i maloletnicima zabranjeno je učestvovanje u igrama na sreću.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija