• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2024

13:06

Štefanek prezadovoljan! Naši ciljevi se ostvaruju!

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

Štefanek prezadovoljan! Naši ciljevi se ostvaruju!

Podeli vest

Sportski savez Srbije organizovao je sastanak sa teritorijalnim sportskim savezima zainteresovanim za aktivnosti koje nas očekuju u 2024. godini.

U fokusu su bile akcija za predškolce "Liga malih šampiona" i 6. sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, a sastanak je održan u Velikoj sali Opštine Stari grad.
Predsednik SSS Davor Štefanek pozdravio je sve prisutne i zahvalio im se na velikom interesovanju i u ovoj godini:

- Naši ciljevi se ostvaruju, jedan po jedan, a sve vodi ka tome da svako dete i odrasla osoba gde god živela u Srbiji može da se bavi sportom i da bude fizički aktivna. Veliko hvala svim našim saradnicima koji su zaduženi za sport na lokalu, svaki teritorijalni savez se trudi da sprovede kako svoje samostalne aktivnosti tako i projekte Sportskog saveza Srbije - rekao je Štefanek i predstavio šta nas očekuje u 2024. godini.

Prošlogodišnji pilot projekat "Liga malih šampiona" je probudila veliko interesovanje širom Srbije. Tako ćemo ove godine imati 43 zainteresovane opštine. Uz odličnu saradnju sa Savezom za predškolski sport i fizičku vaspitanje Srbije i naravno sve one koji rade u predškolskim ustanovama, nadam se da će ovaj projekat biti uspešan, a da će deca od malih nogu shvatiti šta su lepote sporta i fer pleja.

Predškolci i deca iz starije uzrasne grupe u okviru "Lige malih šampiona" takmičiće se u dve discipline: "Budi brz i spretan" i "Trci na 20 000 santimetara". Svaku ekipu činiće po pet devojčica i pet dečaka. Mališani će na opštinskom nivou imati takmičenje, a najbolja ekipe očekuje finale koje će biti održano u okviru Velikog sajma sporta 21. septembra. Predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije Goran Vještica i sekretar Goran Perić objasinili su detalje samog takmičenja.

 

Štefanek se potom osvrnuo i na Seoske igre Sportskog saveza Srbije:

- Ovo je 6. sezona, a tradiciju se trudimo da negujemo. Nadam se da će i ove godine kao i svih prethodnih odziv ekipa na opštinskim takmičenjima biti veliki. Posebno me raduje što sve više mladih želi da se takmiči i sa pononsom predstavlja svoje selo. Zahvaljujući Meridian fondaciji, ove godine biće izgrađeni tereni koje su osvojile ekipe na minulim takmičenjima, a uz njihovu podršku i pomoć verujemo da će ova akcija biti uzdignuta na još viši nivo - istakao je Štefanek.
 

Takmičari će se nadmetati u 10 disciplina: malom fudbalu, odbojci, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, skoku u dalj iz mesta, sportskom obaranju ruku, šahu, poligonu spretnosti i trci u džakovima. Svaku ekipu od 20 članova činiće minimum pet ženskih takmičara. Opštinska takmičenja biće organizovana od aprila do kraja jula, dok će u avgustu mesecu biti organizovano 8 regionalnih takmičenja, Samo najbolje ekipe sa regionalnog nivoa učestvovaće na Republičkom finalu prve nedelje septembra meseca, kada ćemo saznati novog pobednika i osvajača glavne nagrade - terena u selu iz koje je ekipa.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković još jednom je istakao važnost saradnje sa teritorijalnim sportskim savezima:

- Drago mi je što smo radom u godinama koje su za nama ostvarili dobru komunikaciju i da sve više naših kolega prepoznaje ciljeve akcija koje zajednički sprovodimo. Preko 40 opština u "Ligi malih šampiona" i preko 35 opština učesnica Seoskih igara Sportskog saveza Srbije su samo brojke, ali se mi njima ponosimo. Ideje uvek imamo, a uz društveno odgovornu kompaniju kao što je Meridian fondacija dobili smo dodatni vetar u leđa da ono što radimo, radimo na još bolji način - zaključio je Goran Marinković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija