• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.04.2024

22:10

Ovo je sport, ovde su svi Srbi! Ovako je glasila poruka kapitena Vojvodine nakon koje je nastavljeno finale Kupa!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Ovo je sport, ovde su svi Srbi! Ovako je glasila poruka kapitena Vojvodine nakon koje je nastavljeno finale Kupa!

Podeli vest

Rukometaši Partizana večeras su osvojili Kup Srbije u jednom od najšokantnijih finala u istoriji ovog sporta, pošto su nakon penala savladali novosadsku Vojvodinu sa ukupnih 29:28.

Utakmicu u Novom Sadu na "Slanoj Bari" obeležili su veliki neredi, sukobi navijača i povlačenje ekipa sa terena, kao i prekid koji je trajao gotovo sat vremena.

Sve se desilo u završnici pri rezultatu 18:17 za Novosađane, kada su pristalice ova dva kluba počele da se gađaju bakljama. Sa terena su se prvo povukli igrači, pa onda treneri i na kraju sudije. Prekid je potrajao 53 minuta, a nadležni su nakon svega odlučili da utakmica bude nastavljena. Uz upozorenje da će hala u Novom Sadu biti ispražnjena ako bude pao i upaljač sa tribina na teren.

 

Nakon što je doneta odluka da se meč nastavi, zvaničnici su pozvali kapitene da priđu zapisničkom stolu, uzmu mikrofon u ruke i obrate se navijačima. Tu je na scenu stupio predvodnik ove ekipe Vojvodine, Miljan Vukovljak, i poslao jaku poruku i jednim i drugim navijačima.

- Ljudi, hajde molim vas! Ovo je sport! Neka se tako i završi, šest i po minuta do kraja meča da budemo ljudi. Svi smo Srbi ovde, svi smo Srbi! Hajde još malo, pa posle radite šta hoćete. Neka prođe toliko, da se završi sve - prenosi reči Miljana Vukovljaka "Mondo", uz napomenu da je dobio velike aplauze publike u "Slanoj Bari".

Rukometni spektakl nije potrajao samo šest i po minuta, već mnogo više, pošto su viđeni prvo produžeci, a potom i sedmerci. Nakon sat vremena igre bilo je 19:19, posle produžetka 24:24, a onda se pristupilo penalima. Tu su prisebniji bili crno-beli i pogodili su pet od pet, dok su Novosađani promašili jedan, pa je trofej otišao u ruke Beograđanima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija