• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

17.02.2015

22:49

ČELNICI CRNO-BELIH SMIRUJU NAVIJAČE Partizan neće propasti poput Zvezde

Partizan

ČELNICI CRNO-BELIH SMIRUJU NAVIJAČE Partizan neće propasti poput Zvezde

Podeli vest

Zaduživanje kod banaka dovelo je Zvezdu do prosjačkog štapa, a Popović i Vazura tvrde da to neće biti slučaj sa crno-belima

Partizan neće propasti kao što je propala Crvena zvezda, tvrde čelni ljudi crno-belih! Klub iz Humske planira da digne kredit od četiri miliona evra, a predsednik Zoran Popović i generalni direktor Miloš Vazura uveravaju da je to jedini način da se Partizan izvuče iz finansijskih problema.

Zaduživanje kod banaka dovelo je Zvezdu do prosjačkog štapa, a Popović i Vazura tvrde da to neće biti slučaj sa crno-belima.

Dug za porez

Zvezda je kod banaka založila svoj stadion, a u Partizanu nameravaju da stave hipoteku na sportski centar u Zemunu. Direktor Vazura, međutim, objašnjava da takva poređenja nisu na mestu.

Brojke
15 miliona evra je okvirno dug Partizana
12 miliona evra je procenjena vrednost Teleoptika
4 miliona evra je vrednost kredita 
3,2 miliona evra je suma koju će Partizan dobiti za Petra Škuletića

- Još smo u procesu dobijanja kredita koji je odličan za Partizan. Uslovi koje smo dobili su dobri. Nije tačno da svaki kredit vodi u propast. Mi ne možemo da se poredimo sa Zvezdom, jer mi osim ovog nemamo drugi kredit. Valjda je to dokaz da smo u stanju da regulišemo sve obaveze i vratimo novac onom od koga smo i pozajmili - objasnio je Vazura za Informer.

On je istakao da uprava radi na smanjivanju troškova i da je blizu toga da ih na godišnjem nivou smanji za više od milion evra.

- Vratićemo državi što dugujemo za porez i odblokiraćemo račun jer moramo da budemo likvidni i poslujemo normalno. Takođe, svakodnevno radimo na pravljenju plana štednje. Cela država štedi, pa moramo i mi. Recimo, prethodnih godina na troškove za stanove išlo je oko 200.000 evra godišnje, a ja sam baš u petak potpisao ugovor po kojem ćemo plaćati 55.000 evra godišnje. Sa još deset takvih poteza, mi ćemo uštedeti 1,5 miliona evra - jasan je Vazura.

Prodaja Škuletića odličan potez

Osim od kredita, u Partizan će do kraja meseca stići 3,2 miliona evra od prodaje Petra Škuletića. Popović smatra da je prodaja najboljeg strelca ekipe odličan posao.
- To je odličan poslovni potez. Zaboravljate da samo mesec dana ranije zamalo nije otišao za duplo manju sumu. Iako je Škuletić mnogo značio Partizanu, ne dovodim titulu u pitanje. Imam puno poverenje u ceo stručni štab na čelu sa Markom Nikolićem - istakao je Popović.

Povoljni uslovi

Predsednik Popović je, nakon što je izabran krajem decembra prošle godine, najavio da će do kraja godine u klub ući oko osam miliona evra. Prema njegovom planu, šest miliona je trebalo da budu investicije, a dva miliona evra kredit.

Popović za Informer kaže da još nije sigurno koliko će crno-beli pozajmiti od banke.

- Ne razumem zbog čega se digla prašina oko uzimanja kredita, kad smo to najavili još onog dana kad smo ušli u Partizan. I tada sam rekao da će klub uzeti kredit jer je račun u blokadi, jer se duguje državi za porez, jer zaposlenima i igračima plate moraju da budu isplaćene - objašnjava Popović, i dodaje:

- Uslovi koje smo uspeli da dogovorimo povoljni su. Uostalom, mi kredit još nismo uzeli. Ako nam novac ne bude neophodan, možda i ne uzmemo baš 4.000.000 evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija