• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sport

17.07.2015

09:14

DULE O DUGOVIMA: Dovodili skupe igrače, a nikog da prodaju!

Partizan

DULE O DUGOVIMA: Dovodili skupe igrače, a nikog da prodaju!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević otkrio je tri aspekta koji su, po njegovom mišljenju, doveli crno-bele do teške finansijske situacije poslednjih godina

 

 

Trofejni trener, koji u razgovoru za "Sport" otkriva da mu još nije ponuđen novi ugovor, izdvaja ta tri momenta kada je "parni valjak" krenuo u rikverc.

- Postoje tri ozbiljna momenta u našem finansiranju, čije su posledice današnje stanje. Prvi, kada Divac i Danilović napuštaju klub, a nova uprava diže kredite kod tadašnje "Centroproizvod" banke sa 19 odsto kamate na godišnjem nivou. To je prvi kamen oko vrata. Drugo, 2010. godine, kada sam otišao u CSKA, a dve godine nije prodat "pošten" igrač, ali su se pravili skupi timovi.  I treće, ali ništa manje važno, opredeljenje vlasti, a pogotovo poslednjih sezona, kada je košarkaškom klubu "uzet" Telekom kao sponzor - rekao je Vujošević, koji je priznao da deo odgovornosti za to pripada i njemu, jer je pravio pojedine individualne greške.

Strateg crno-belih kaže da čeka ponudu za novi ugovor, ali da još o tome nije bilo govora u klubu. 

Moja plata protekle sezone bilo je duplo manja od mesečnih primanja najplaćenijeg trenera ABA lige

Duško Vujošević

- Još mogu da radim ovaj posao, dosta sam mlađi od nekih koji ga rade sa velikim uspehom. Sa druge strane, klupski momenat je izuzetno delikatan i težak. Nije mi produžen ugovor za sledeću sezonu, nismo pričali o tome, ja čekam... Bez obzira da li mi bude ponuđen ugovor ili ne, Partizan će morati da napravi neki program kako da ispuni prispele obaveze prema meni, koje su velike, a na osnovu neisplaćenih plata još od januara 2013. godine. Inače, moja plata protekle sezone bilo je duplo manja od mesečnih primanja najplaćenijeg trenera ABA lige (Jasmina Repeše) - istakao je Vujošević.

Vujošević kaže da je svestan da loše finansijsko stanje u klubu odbija i neke nove klince, za razliku od prethodnih godina, da dođu u Partizan.

- Niko neće da radi bez para. Sve ima svoje granice strpljenja. Pa, da li biste vi radili bez plate - postavio je retoričko pitanje Duško Vujošević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 8 godina

Ti nijedan klub neces voditi ni sest meseci ako se nepromenis.Koliko si pomagao Partizanu toliko si ga u poslednje vreme i odmagao.I na kraju se vidi kolika te ljubav veze za Partizan ali kroz novac.Sto se tice TELEKOMA nije vam on dozivotni sponzor ima i drugih klubova u SRBIJI koji bi sa tim parama mozda i bolje rezultate pravili.I na kraju verovatno si dojadio ljudima koji odlucuju o tebi pa te zato i pustaju niz vodu.

razlaz

pre 8 godina

Ајде ти мало одмори од Партизана а и Партизан да одмори од тебе! Умислио си да си богомдан и да си већи од самог Партизана. Иди тамо где ће те плаћати ко Репешу! Шта нико те није звао!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija