• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2015

16:54

CRNO-BELI PALI U LAKTAŠIMA Igokea - Partizan 71:64

Partizan

CRNO-BELI PALI U LAKTAŠIMA Igokea - Partizan 71:64

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su i treći meč u četiri dosadašnja kola ABA lige, pošto su danas poraženi od Igokee u Laktašima - 71:64

 



Odlično prvo poluvreme odigrao je Partizan, imao je posle 20 minuta igre prednost od šest poena, ali je u nastavku potpuno pao.

Stao je šut crno-belima, a u reketu, osim Boža Đumića, nisu imali raspoloženog košarkaša za igru.

Blistao je mladi Petar Aranitović, koji je odigrao najbolji meč u seniorskoj karijeri, ubacivši 24 poena.

Igokea je na krilima najiskusnijih igrača, Radenovića, Radivojevića i Ćapina, preokrenula i dobila utakmicu, pa sa tri trijumfa u četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli ABA lige.

U narednom kolu Partizan će u utorak (21.00) dočekati Sutjesku u "Pioniru", dok će istog dana Igokea gostovati kod MZT u Skoplju (17.00).

BRAĆA MURIĆ U PARTIZANU Dino dolazi u ponedeljak

IGOKEA - PARTIZAN 71:64 (11:13, 21:25, 21:12, 18:14)

Dvorana: u Laktašima. Gledalaca: 1.500. Sudije: Pukl, Javor, Perlić.

IGOKEA: Pašaljić 3, Dimić 8, Ćapin 11, Pešaković 2, Kesar 3, Komatina 10, Mikulić, Milošević 4, Radenović 12, Radivojević 12, Talić, Todorović 6.

PARTIZAN: Cvetković 10, Aranitović 24, Marinković 5, Petrov, Vitkovac 2, Đumić 11, Koprivica 2, Perović 1, Magdevski 4, Glišić, Vrabac, Milutinović 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

abaliga.com

Tok meča:

U poslednjoj šansi da možda nešto donese Partizanu, minut pre kraja, Cvetković je izgubio loptu.

Radenović diže prednost Igokee, dok s druge strane potpuno stoji napad Partizana, nema rešenja. Radivojević potom ubacuje trojku i donosi domaćina vođstvo od osam poena prednosti - 66:58, najveće do sada u meču! Crno-belima se ponavlja scenario iz meča sa Megom, kada su u finišu doživeli još težak poraz.

Dva napada je promašio Partizan za izjednačenje, pa ih je kaznio Dimić pogotkom (61:57), da bi onda i Đumić napravio korake i izgubio loptu za crno-bele.

Peta trojka Aranitovića i to sa osam metara! Ubacio je 24 poena do sada i smanjio zaostatak crno-belih na 59:57.

Revija izgubljenih lopti u tri minuta poslednje četvrtine. Vitkovac je popio rampu, pa je Todorović promašio ceo koš u šutu za tri poena za Igokeu, da bi Đumić izašao s loptom van terena. Usledio je novi promašaj domaćih, koji je najzad Radenović pretvorio u pogodak - 57:54.

Aranitović i Cvetković su pogocima vratili Partizan sa "minus pet" na poen zaostatka (55:54), a u napadu za vođstvo Đumiću je ispala lopta iz ruku.

Četvrta četvrtina

abaliga.com

Aranitović je promašio trojku za Partizan, Ćapin "flouterom" pogađa i donosi Igokei tri poena prednosti na kraju treće červrtine - 53:50. 

Odmah stiže kazna! Igokea je vezala pet poena, dvojka Miloševića pa trojka Ćapina i domaćin posle dužeg perioda vodi - 51:50.

Od četiri slobodna bacanja Perović i Marinković pogađaju samo dva - 46:50, a onda je i Vrabac na lopti sa strane promašio šut za tri poena.

Taman kada se Igokea primakla Partizanu na dva razlike, ostala je bez trenera! Željko Lukajić je isključen zbog dve vezane tehničke greške, jer nije mogao da se smiri posle jednog dosuđenog faula nad Kostom Perovićem!

Potpuno se vratila Igokea u meč, došla je košem Todorovića na samo dva poena zaostatka - 46:48. Partizanu je stao šut sa distance, promašili su crno-beli četiri uzastopne trojke, dok ispod koša, osim Đumića, nema raspoloženog igrača.

Četiri vezana poena domaćih, Radenović sa bacanja i Radivojević iz kontre, razlika pada na četiri poena (43:47), pa trener Partizana Božić uzima tajm-aut.

Vrabac je promašio oba bacanja za Partizan, što je trojkom kaznio Dimić za 39:45. Potom sledi faul i nad Aranitovićem, koji ubacuje oba penala - 47:39 za Partizan, tačno 5:00 do kraja treće četvrtine.

Komatina na jednoj i Koprivica na drugoj strani pogocima sa penala održavaju rezultatsko rastojanje - 36:45.

Sipa Aranitović ne prestaje! Prvi napad i odmah nova trojka (41:32), a na drugoj strani iz reketa poentira Komatina za 34:41.

Treća četvrtina

abaliga.com

Kraj prvog poluvremena, koje pripada Partizanu sa 38:32. Izvanrednu igru prikazao je Aranitović, koji je ubacio 14 poena za devet minuta igre, uz samo jedan promašaj iz igre!

Sreća uz Igokeu, Pašaljić je pogodio trojku od tablu i time smanjio na šest poena zaostatka - 30:36. Ostalo je tačno dva minuta do kraja prvog poluvremena.

Ko će drugi nego Aranitović? Nova njegova trojka za "plus osam" Partizana - 33:24.

Strašno igra Petar Aranitović večeras! Koš uz pogodak sa linije za slobodna bacanja, to je njegovih ukupno 11 poena - 25:20.

Vraća se Igokea serijom 5:0, uz trojku Ćapina pa pogodak iz ulaza Radivojevića - 18:23.

Odmah se nadovezao Milutinović takođe pogotkom za tri poena - 22:13. Tajm-aut za Igokeu.

Aranitović je u mini seriji sa pet ubačenih poena - 15:11 za Partizan. Mladi igrač crno-belih je vezao osam poena za tri minuta! Nova njegova trojka za 19:13.

Druga četvrtina

abaliga.com

Aranitović ubacuje trojku za Partizan u poslednjem napadu na kraju četvrtine i donosi prednost crno-belima na kraju prvog dela - 13:11.

Mali broj poena u Laktašima u prvoj četvrtini. Igokea serijom 6:0 preokreće rezultat, uz četiri poena Komatine - 9:6.

Vuk Radivojević trojkom za Igokeu je prvi poentirao na današnjem meču - 3:0. Sa dva uzastopna pogotka Božo Đumić donosi prvo vođstvo Partizanu - 4:3.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija