• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.11.2015

21:04

ANĐUŠIĆ "ZAKOPAO" PARTIZAN Crno-beli posle drame izgubili od Cedevite - 75:72

Partizan

ANĐUŠIĆ "ZAKOPAO" PARTIZAN Crno-beli posle drame izgubili od Cedevite - 75:72

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su u 12. kolu ABA lige od Cedevite u Zagrebu sa 75:72 (17:23, 18:13, 14:16, 26:20)

U prvom redu je Danilo Anđušić koji je pri nerešenom rezultatu (71:71) promašio koš u poslednjem minutu, a zatim je sa penala imao šansu da izjednači rezultat, ali je bio polovičan, što je ispostavilo se, goste koštalo poraza.

Mora se istaći da je očajno odigrao i plej Partizana Džamar Vilson koji je meč završio sa osam izgubljenih lopti, uz svega tri poena. Najbolji u timu Petra Božića bio je, kao po običaju, Kevin Džons koji je postigao 21 poen, dok je dvocifren bio još jedino Vitkovac (10).

U pobedničkom timu istakli su se Bilan sa 13, Pulen sa 12 i Voker sa 11 poena.

CEDEVITA - PARTIZAN 75:72 (17:23, 18:13, 14:16, 26:20)

Dvorana: "Dom Sportova". Sudije: Pukl, Majkić, Krejić.

Cedevita: Pulen 12, Vajt 9, Katić 5, Pilepić 6, Babić 9, Zganec 2, Voker 11, Musa, Bilan 13, Gordić 2, Žorić 4, Arapović 2.

Partizan: Cvetković, Aranitović 4, Džons 21, Marinković 5, Vitkovac 10, Đumić 2, Perović 6, Magdevski 7, Milutinović 3, Vrabac 2, Vilson 3, Anđušić 8.

aba-liga.com

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

- 75:72. Fauliran je Anđušić, ali je promašio jedno od dva bacanja. Crno-beli su potom napravili faul na Pulenu koji je promašio drugo bacanje, ali se Voker izborio za novi napad. Onda je na liniju za slobodna bacanja stao Babić i bio polovičan na 2,2 sekunde do kraja. Vanja MArinković je pokušao za tri iz veoma teške pozicije ali nije bio precizan.

- 73:71. Bilan je pogodio jedno od dva bacanja, a onda koš Milutinovića preko ruke. Er-bol Anđušića u narednom napadu crno-belih, što je kaznio Pulen sa penala. Još 11 sekundi do kraja meča.

- 70:69. Trojku je pogodio Pulen, prvu posle tri promašaja, a Džons je nastavio da zatrpava koš Cedevite. Pulen je onda dao dva penala, a crno-beli su u narednom napadu četiri puta šutnuli za tri poena, i precizan je bio Magdevski iz poslednjeg pokušaja.

- 65:64. Džons je pogodio posle ofanzivnog skoka za crno-bele, ali su domaći lako poentirali preko Vajta.

- 63:62. Voker je dao trojku, ali su odmah uzvratili preko Magdevskog i Anđušića koji su bili precizni van linije 6,75.

- 60:56. Prve poene za Partizan u poslednjoj deonici postigao je Vitkovac posle tri i po minuta igre. Uzvratio je Vajt košem uz faul i bio precizan sa penala. Potom je Anđušić pogodio dva penala, ali je odmah odgovorio Luka Žorić košem iz reketa.

- 55:52. Sada je Voker bio precizan, ali za dva, a onda i zakucavanje Vajta posle kontre što je nateralo Božića da zatraži tajm-aut posle samo 40 sekundi igre. Žorić je sa penala nastavio seriju domaćeg tima.

Treća četvrtina:

- 49:52. Đumić je pogodio poluhorog, a uzvratio je Babić. Potom je Vitkovac dao dvojku, a Voker je u poslednjem napadu u ovom delu igre promašio van linije 6,75.

- 47:48. Novi poeni Džonsa koji je do sada ubacio 17, ali je odmah Bilan uzvratio. Onda je Vilson bio polovičan sa penala, a trojku je ubacio Pilepić. Dva bacanja je pogodio Aranitović, a potom i Perović.

Starsportphoto©

- 42:41. Babić je postigao prve poene u trćoj deonici, uzvratio je Džons. Novi poeni Babića, uzvratio je Vitkovac, a onda je pogodio i BIlan uz faul.

Druga četvrtina:

- 35:36. Ponovo je za Cedevitu bio precizan Bilan, a Partizan nije iskoristio poslednji napad u prvom poluvremenu.

- 33:36. Poeni Bilana za dva, a onda je Žganec ubacio dva bacanja. Posle pauze je ponovo pogodio Vilson, ali odmah je uzvratio Pulen. Marinković je potom pogodio za dvojku.

- 27:32. Novu trojku za Zagrepčane ubacio je Voker. Potom serija crno-belih od 6:0 koju su režirali Aranitović, Vrabac i Vilson. Onda je Vitkovac pogodio jedno od dva bacanja, a niz gostiju je prekinuo Vajt košem uz faul, ali nije bio precizan sa penala.

- 22:25. Pilepić je trojkom otvorio drugu deonicu, pošto je prethodno Magdevski promašio zicer za Partizan. Onda je i Gordić pogodio uz zvuk sirene sa vrha kapice, a na drugoj strani pogađa Anđušić.

Prva četvrtina

- 17:23. Prve poene ubacio je i centar Partizana Kosta Perović. Najpre je poentirao iz reketa, a potom je bio uspešan i sa penala. Voker je zatim pogodio trojku za domaćina za kraj prve četvrtine.

Starsportphoto©

- 14:19. Precizan je bio Vitkovac sa linije za slobodna bacanja, a onda je ponovo Džons pogodio. Seriju gostiju prekinuo je Pulen dvojkom, ali je odmah usledio odgovor Marinkovića i to za tri. Bilan je onda pogodio jedno od dva bacanja.

- 11:12. Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Džons je ponovo pogodio. Amerikanac je do sada dao sve poene za crno-bele. Potom je Milutinović bio polovičan sa penala, a onda Magdevski položio za vođstvo.

- 11:7. Plej Partizana Džamar Vilson je izgubio tri lopte u prva tri minuta. Bilan i Katić potom poentiraju za Zagrepčane.

- 7:7. Katić je trojkom doveo domaćina u vođstvo, ali je odmah odgovorio Džons, koji je dao sve poene za goste.

- 4:5. Partizanov Amerikanac Kevin Džons pogodio je dva uvodna šuta, jednu trojku i jednu dvojku, a na drugoj strani je prve poene ubacio Babić,a onda i Arapović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mita

pre 8 godina

Izgleda da ni Partizan nije ono sto je bio..............nekad..............davno

Hoćemo Mutu

pre 8 godina

Muta Nikolic bi napravio čudo sa ovakvim Partizanom. Prvo i najvažnije je što bi forsirao srpske mlade košarkaše, Aranitovića, Marinkovića, Magdevskog, Cveleta, Glišića a ovog Vilsona bi ekspresno vratio u Finsku, Laponiju ili već iz koje vukojebine je došao. Drugo, kad već nema visoke i dominantne centre makar bi od ovih igrača napravio moćnu šutersku ekipu koja bi dalekometnom paljbom dobijala utakmice kad već ne može skokom.

ćela

pre 8 godina

U jeee , za malooooo !!! Baš mi je žao , što bi se reklo , uvek podržavam naše klubove . Ali, vi ipak nikada , niste ni bili naši !!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija