• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

28.01.2016

12:45

U HUMSKOJ NE OPRAŠTAJU LOPOVLUK: Partizan protiv Đurića podnosi krivičnu prijavu!

Partizan

U HUMSKOJ NE OPRAŠTAJU LOPOVLUK: Partizan protiv Đurića podnosi krivičnu prijavu!

Podeli vest

Čelnici crno-belih rešeni da pošalju Dragana Đurića u zatvor zbog toga što je potpisao katastrofalan ugovor o prodaji 50 odsto prava na Andriju Živkovića kiparskom Apolonu

 

Radna grupa koja trenutno vodi Fudbalski klub Partizan namerava da podnese krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Dragana Đurića zbog prodaje 50 odsto prava na Andriju Živkovića kiparskom Apolonu, saznaje Informer!

Ugovor koji je Đurić potpisao doveo je Partizan u situaciju da mora da plati 2,5 miliona evra penala klubu iz Limasola, iza kojeg stoji izraelski menadžer Pini Zahavi!

Informer je došao do ugovora za koji pravnici kažu da je nezapamćen u istoriji sporta i da u njemu ima elemenata krivičnog dela. Đurić i kompanija su za 1,25 miliona evra prodali Apolonu 50 odsto ekonomskih prava na Živkovića. Šokantnije je što su se obavezali i da će kiparskom klubu isplatiti 50 odsto ponude za transfer koju fudbaler bude odbio. 

Babić: Sasvim normalan ugovor!

Bivši potpredsednik Partizana Ratomir Babić rekao je za Informer da je ugovor o prodaji 50 odsto prava na Živkovića sasvim normalan!?
- Zašto ja da pričam? Zovite sadašnju upravu, pa nek vam oni kažu. Imali su dovoljno vremena da poboljšaju ugovor ako nešto nije valjalo. I šta ima veze ako postoji deo o penalima, pa to je normalno svuda u poslovnom svetu. Ali nemojte mene da pitate više, jer tad nisam bio u klubu - iznenadio nas je Babić.

Kad smo ga podsetili da je ugovor potpisan 18. avgusta 2014. i da je on tada i te kako bio rukovodilac u Partizanu, Babić je odgovorio:
- Jesam, pa šta? Pitajte ovu sadašnju upravu.

 

Loše za imidž

Kako je Benfika u aprilu prošle godine poslala zvaničnu ponudu vrednu pet miliona evra za Živkovića, a njegov otac Jovica odlučio da je odbije, Partizan sad mora da plati Apolonu penale u iznosu od 2,5 miliona evra.

To je novi udarac na klupsku kasu koju je prethodna uprava ionako ostavila u debelom minusu od 13 miliona evra, pa Radnoj grupi nije preostalo ništa drugo nego da tuži Đurića!

- Odluka je doneta jednoglasno na sastanku Radne grupe, iako je bilo pojedinaca koji su smatrali da ne bi trebalo da se ide na sud. Nijedna uprava dosad u Partizanu nije tužila prethodnike, niti ijednog pojedinca, jer je to loše za imidž kluba. Ipak, posle iscrpnih razgovora shvatili su da nema drugog rešenja jer je ovim kriminalnim ugovorom naneta ogromna šteta klubu - istakao je naš izvor blizak crno-belima.

HIT! PARTIZAN IMA I ZRNO SREĆE! Alavost koštala Pinija Zahavija 2,5 miliona evra!

Dragan Đurić, koji je bio inicijator i potpisnik štetnog ugovora, umesto da ponudi objašnjenje zašto je zavio klub u crno, zapretio je Informeru tužbom!

- Bićete tuženi, sve ste izmislili, sve je pogrešno napisano - bila je prva Đurićeva reakcija na naš poziv.

Kad smo mu objasnili da smo došli do ugovora i da su ga advokati protumačili kao sulud, Đurić je pokušao neuspešno da se opravda.

- Ni sa kim nisam pregovarao, ni sa Zahavijem, ni sa Apolonom. Ništa nisam potpisao. Ja sam pre nego što je potpisan taj ugovor preneo ovlašćenja na moje potpredsednike. Nema mog potpisa na ugovoru, to nije tačno. Već je napisana tužba protiv Informera zato što ste napisali da je Đurić prodao Živkovića, a to nije tačno - ljuto je odgovorio bivši predsednik crno-belih.

Nisu znali detalje

Potpredsednici Partizana u vreme kad je Đurić preneo ovlašćenja na njih bili su Mile Jovičić, Duško Jovanović i Ratomir Babić. Jovanović nam je kratko rekao da je tadašnji upravni odbor dao pristanak da se Apolonu proda 50 odsto prava na Živkovića za 1,25 miliona evra. Međutim, on je dodao da je tek u Informeru pročitao detalj iz ugovora o plaćanju penala kiparskom klubu.

VAZURA OTKRIO ZA INFORMER: Otac Andrije Živkovića traži 14 miliona evra ili 80 odsto od novog ugovora!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djubre matoro

pre 8 godina

Raša podgrejani leš Babić! Fuj fukaro i drtino matora pokvarena!

bubasvaba

pre 8 godina

Nisam ja majkemi potpisao samo sam inkasirao lovu u svoj dzep ptpisao je dusko dugousko ili miki maus DOSTA MI JE OVIH LOPURDI!!!!

Milos Ilic

pre 8 godina

Kako bese - nisam ja, majke mi i nije nase, nasli smo...

Žarko

pre 8 godina

Đurić i ostali...????  Nisu ostali,  već Darko Grubor,  generalni sekretar kluba koji je kao pravnik potpisao ugovor i time direktno naneo štetu Klubu!!! Zašto se njegovo ime prikriva???? n

ZikaZikic

pre 8 godina

Kada su Vam doneli 7 uzastopnih titula, bili su odlican menadzment, zar ne?

Lagano

pre 8 godina

Kakve veze imaju titule sa ovim? Ajde, ne trtljajte nesto bez mozga.Koliko smo bili bolji trebalo je da obezbede uslove da osvajamo titule jos deset puta uzastopno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija