• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.02.2016

22:41

PARTIZAN BEŽI SA DNA! Crno-beli pobedili Zadar u "Pioniru" i došli na korak od opstanka - 87:76

Partizan

PARTIZAN BEŽI SA DNA! Crno-beli pobedili Zadar u "Pioniru" i došli na korak od opstanka - 87:76

Podeli vest

Košarkaši Partizana napravili su veliki korak ka opstanku, pošto su večeras u "Pioniru" savladali Zadar sa 87:76

 

Crno-beli u "Pioniru" su nastavili seriju bez poraza u "Pioniru" otkako ih je preuzeo trener Aleksandar Džikić, odigrali su dosta dobru utakmicu, mada su imali strašan pad u drugoj četvrtini, kada je Zadar preokrenuo rezultat i na odmor otišao sa prednošću.

To se, međutim, vrlo brzo okrenulo u trećem delu igre, Partizan je predvođen Murićem i Džonsom vratio vođstvo, došao do 10 poena razlike i tu prednost čuvao do kraja meča.

Najbolji igrač meča, pred sjajnih 6.000 gledalaca, bio je Edo Murić sa 20 poena, Kevin Džons je ubacio 17,  a Aleksandar Cvetković 15 bez promašaja u šutu! Cvetković je imao 3/3 za tri poena, 2/2 za dvojku i 2/2 sa linije slobodnih bacanja.

U narednom kolu Partizan gostuje "fenjerašu" Tajfunu. 

Beta

Tok meča:

Edo Murić poenima sa slobodnih bacanja stavlja tačku na pobedu Partizana - 87:76.

Furiozan finiš crno-belih, na korak su od pobede - 82:69. Vilson i Cvetković su vezanim trojkama definitivno prelomili meč, odbili i poslednji pokušaj Zadrana da zaprete. 

Drži Partizan sigurnu prednost od 10 razlike, ne dozvoljava pad kao što mu se desio u drugoj četvrtini. Vilijams je vezao četiri poena za 74:64. 

PARTIZAN - ZADAR  87:76

(25:18, 16:27, 23:13, 23:18)

Dvorana: "Pionir". Gledalaca: 6.000. Sudije: Javor, Petek, Krejić.

PARTIZAN: Cvetković 15, Aranitović, Džons 17 (7 sk), Murić 20 (7sk), Vitkovac, Đumić 8, Magdevski, Milutinović 8, Vilijams 6, Vrabac 4, Vilson 5.

ZADAR: Bašić 5, Kouzi 19, Kraljević 6, Sango, Delaš 8, Spaleta, M. Ramljak 9, Bošnjak 7, Marinković 7, Barać 15, I. Ramljak.

 

Poenima Milutinovića i najzad Vilsona Partizan je otvorio poslednju deonicu - 68:59. Skoro dva minuta potom bez koša, crno-beli čuvaju 10 razlike (70:60).

Četvrta četvrtina:

Dobio je Partizan treću četvrtinu sa 23:13 i pred ulazak u završnih 10 minuta vodi sa 64:58. Kevin Džons je ubacio 17 poena, Edo Murić 15, a sa druge strane Kouzi je postigao 17.

Murić i Cvetković vezanim trojkama vraćaju Partizan u plus! Idu crno-beli na šest razlike - 57:51.

Serija crno-belih 6:0, Džons je ubacio dva poena i smanjio na 47:49. Zadrani nastavaljaju da tuku maltene samo za tri poena, ali sada i da promašuju. Kažnjava to Cvetković, Partizan je stigao do izjednačenja - 49:49.

Loš početak Partizana, ubacio je Zadar četiri vezana poena preko Ramljaka i Kraljevića i sada ima osam poena prednosti, najveće vođstvo za sada - 49:41. Marinković sa bacanja, pa Murić posle ukradene lopte iz kontre postižu prve poene u nastavku za domaće - 49:45 vodi Zadar.

Treća četvrtina:

Starsportphoto©

Hladan tuš u "Pioniru". Zadrani odlaze na poluvreme sa prednošću od četiri poena - 45:41. Neverovatan pad u igri Partizana, koji je drugu četvrtinu izgubio rezultatom 27:16. Gosti su ubacili devet trojki za 20 minuta.

Ne puštaju Zadrani, sada se i Ramljak upisao u strelce trojkom - 39:37 vodi Partizan. Preokret u "Pioniru"! Kouzi sa dve vezane trojke dovodi Zadar u vođstvo od 43:39!

Serije promašaja sa obe strane, ali Hrvati su došli do pet razlike i prete srpskom timu (33:28). Veliki pad u igri Partizana, Marinković je ubacio dva poena i smanjio na tri razlike (33:30). Potom je Đumić izgubio loptu, a šef struke domaćih Džikić je zatražio tajm-aut.

Nastavljaju Zadrani da tuku trojke i da pogađaju, dok Partizan igra svoju igru. Milutinović je ubacio trojku, a Vrabac dvojku, pridružili su se igračima koji su postizali koševe večeras - 30:24.

Druga četvrtina:

Kraj prve četvrtine, Partizan ima sedam poena prednosti - 25:18.

Đumić se upisao u strelce, taman da prednost Partizana prvi put bude 11 razlike - 20:9. Prve poene ubacio je i Vanja Marinković (23:12). Bašić je ubacio treću trojku za Zadrane, od 15 poena, devet su ubacili sa "trice" - 23:15.

Zadrani dve trojke, a Edo Murić veže četiri poena i drži prednost crno-belima (8:6). Na to se nadovezuje Cvetković prvom trojkom za Partizan i crno-beli imaju pet poena vođstva - 11:6. Džons sa bacanja i Murić za tri poena i Beograđani imaju već 10 razlike - 16:6. Zadar je uzeo tajm-aut.

Krenulo je trojkom Zadrana, poodio je Kozi, a na to je odgovorio Džons sa četiri vezana poena i Partizan vodi sa 4:3. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija