• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

25.03.2016

12:10

LUDILO! BIVŠI PREDSEDNIK JURI CRNO-BELE: Partizan duguje Đuriću 3,5 miliona za odela!

Partizan

LUDILO! BIVŠI PREDSEDNIK JURI CRNO-BELE: Partizan duguje Đuriću 3,5 miliona za odela!

Podeli vest

Đura od Partizana traži da mu plati 3,6 miliona dinara duga za odela i košulje! Bivši predsednik crno-belih Dragan Đurić uputio je u Humsku zvanično pismo u kojem zahteva da klub njegovim firmama "Zekstra" i "ZIILI doo" vrati pomenutu sumu

 

 

Đurić čak predlaže klubu da mu, ukoliko nema keša, prosledi dresove, šalove, trenerke i drugu robu iz "Crno-belog butika" u vrednosti od 29.000 evra!

Može i kompenzacija

Đurićevo pismo Partizanu predstavljeno je javnosti u okviru emisije "Partizanov vesnik".

FK Partizan duguje "Zekstri" 2.006.522,53 dinara na dan 24. 11. 2015. godine (nakon sprovedene kompenzacije u iznosu 957.000 dinara). Takođe vas podsećamo da FK Partizan duguje "ZIILI doo" Beograd 1.574.278,00 dinara. Na osnovu navedenog, ovim putem vas obaveštavamo da smo spremni da vam omogućimo da navedeni iznos regulišete kompenzacijom, sukcesivnim isporukama robe iz vašeg butika, navodi se u Đurićevom dopisu. 

Ostavio minus od 14 miliona evra

Đurić juče nije odgovarao na pozive Informera. On je na mestu predsednika Partizana proveo nešto manje od šest godina. U tom periodu crno-beli su od prodaje fudbalera poput Matije Nastasića, Zorana Tošića, Stefana Savića, Adema Ljajića, Aleksandra Mitrovića, Ivana Obradovića, Miloša Jojića i mnogih drugih zaradili više od 40 miliona evra. Ipak, kada je Đurić krajem 2014, pritisnut optužbama za mahinacije prilikom privatizacije "Veterinarskog zavoda", napustio Humsku, ostavio je Partizan sa dugom od 14 miliona evra.

Zanimljivo je da Đurić nije jedini predsednik Partizana koji je klubu naplaćivao usluge svojih firmi. Isto je postupao i njegov naslednik na mestu prvog čoveka crno-belih Zoran Popović. Međutim, za razliku od Đurića, Popović je Partizanu ostao dužan 3,5 miliona dinara, saznaje Informer!

- Popović je sa crno-belima potpisao ugovor kojim se obavezao da će njegova firma "Adimes" svakog meseca snabdevati klub mesom za ishranu igrača u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu. Partizan je u zamenu za to trebalo da mu plati 3,5 miliona dinara, deo u novcu, a deo tako što će reklamirati njegovu firmu. Popović je isporučio robu samo prvog meseca, a klub je sve vreme ispunjavao svoje obaveze. Štaviše, Partizan je morao da kupi meso u drugoj firmi, tako da mu je Popović naneo dvostruku štetu - kaže naš izvor iz Partizana.

Sulud posao

Popović je napustio klub u decembru prošle godine, a crno-beli su i posle toga nastavili da ispunjavaju obaveze prema njemu.

- Ceo taj posao bio je potpuno sulud! Kao prvo, Popovićeva firma se bavi uzgojem svinja, a fudbaleri uglavnom jedu piletinu. Svinjsko meso je vrlo retko na meniju. Drugo, Partizan je nastavio da reklamira Popovića i nakon što je otišao iz kluba iako je svima bilo jasno da meso koje je njegova firma trebalo da isporuči u "Zemunelo" nikad neće stići. Potpuni javašluk - objašnjava Informerov sagovornik.

POČINJE BITKA ZA FOTELJE U PARTIZANU! Vanredna skupština fudbalskog kluba zakazana za 12. april!

Skupština 12. aprila, Ćurković predsednik

Starsportphoto©

 

Čelnici Partizana juče nisu želeli da se bave problemom duga prema Draganu Đuriću, pre svega zbog činjenice da su okrenuti predstojećim izborima za predsednika. Izborna skupština zvanično je zakazana za 12. april, a prema rečima direktora Miloša Vazure, jedini kandidat za novog predsednika biće Ivan Ćurković.

Prethodnih dana pominjalo se da će opozicija kandidovati Nenada Bjekovića za predsednika, međutim, prema Vazurinim rečima, od toga nema ništa.

- Samo je Ćurković kandidat za predsednika Partizana, za drugog ne znam. Koliko vidim, niko drugi se nije ni oglasio - rekao je Vazura za Informer.

Predsednik Radne grupe, koja vodi Partizan, Ivan Ćurković nije želeo da potvrdi da će se kandidovati za predsednika na izborima zakazanim za 12, april, ali je iz njegovih reči jasno da planira da ostane u klubu.

- Ne znam da li ću biti predsednik Partizana, sada je prerano da se priča šta će biti na zasedanju Skupštine. Mogu da kažem da je Radna grupa, na čijem sam čelu, odradila dobar posao. Došao sam kada je Partizan bio peti na tabeli, sada je drugi. Jasno je da Zvezdu ne možemo da stignemo, ali smo na tabeli preskočili klubove koji su imali pet, šest bodova više od nas na polusezoni - rekao je Ćurković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zabac

pre 8 godina

meni djuric licno dugije 120.000 din tako da ako naplati dug od partizana boze zdravlja eto meni mojih para i ljudima plate koje ne isplacuje po nekiliko meseci !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17