• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2016

20:56

(VIDEO) PARTIZAN SPASAO SEZONU! Crno-beli osvojili Kup Srbije pobedom nad Javorom - 2:0

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN SPASAO SEZONU! Crno-beli osvojili Kup Srbije pobedom nad Javorom - 2:0

Podeli vest

Imaju i "grobari" šta da slave na kraju ove čudnovate sezone! Fudbaleri Partizana osvojili su 13. put trofej Kupa Srbije, pošto su danas u Gornjem Milanovcu savladali Javor sa 2:0 golovima Marka Jovanovića i Dušana Vlahovića

Partizan je ovim trijumfom donekle spasio sezonu, u kojoj je ostao bez šampionske titule, od koje se oprostio još jesenas, a posle sjajne polusezone u Ligi Evrope, šokantno je ostao i bez mesta u prolećnoj fazi takmičenja.

Mali melem na ranu crno-belima stavio je Marko Jovanović golom vrednim trofeja Kupa, da ima makar nešto da se slavi, a potvrdio ga je Dušan Vlahović pogotkom minut pre kraja utakmice.

Utakmica je bila otvorena i uzbudljiva do poslednjeg minuta, mada ne i preterano kvalitetna. Crno-beli su bili bolji rival 70 minuta meča, dok je Javor u poslednjih desetak pokušao svim silama da dođe do izjednačenja.

Imali su Ivanjičani tri jako dobre prilike preko Ivana Josovića, jednom su pogodili stativu, dok je i Partizan jednom uzdrmao okvir gola, udarcem Darka Brašanca.

PARTIZAN - JAVOR 2:0 (1:0)

Strelac: Jovanović u 35. i Vlahović u 97. minutu. Stadion: Metalca. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac, Everton, Brašanac, Golubović (od 95. A. Stevanović), Ilić, Mihajlović, Božinov (od 72. Vlahović).

JAVOR: Đogatović, Josović, Docić, Ađuru (od 64. Eliomar), Dražić, Stojaković, Crnomarković, Miletić, Đokić, Milović, Gajić (od 78. Vujović).

Informer

Tok meča:

97'. GOL! Mladi Dušan Vlahović stavlja tačku na finale! Kontra Partizana, prodor i centaršut Alena Stevanovića i lagana egzekucija sa peterca Dušana Vlahovića.

95'. Kapiten Javora Milović u ofsajdu kod centaršuta iz slobodnog udarca.

92'. Kakvu je priliku imao Vlahović! Mogao je mladi fudbaler da reši sve dileme, ipak dok se namestio na šut, odbrana Javora je reagovala i izbacila mu loptu.

89'. Igraće se čak DEVET minuta sudijske nadoknade!

87'. Javor ide napred, napada, traži gol za izjednačenje.

83'. Docić se oprobao sa distance, ipak bez opasnosti po Šaranova.

80'. Ponovo Josović u šansi! Igrač Javora je još jednom ostao sam na petercu posle kornera, međutim opet je loše zahvatio loptu, koja je otišla pored gola.

74'. Stativa! Ovog puta je Partizan pogodio okvir gola! Vlahović je zakačio loptu posle centaršuta, ona je došla do Brašanca, koji je skoro iz mrtvog ugla sa peterca pogodio okvir gola!

71'. Umalo golman Đogatović da postane tragičar meča, jer mu je ispala lopta posle centaršuta Vulićevića, ali je uspeo nekako da je uhvati pre nego što je Božinov gurnuo u gol.

69'. Velika šansa za Brašanca, dobio je povratnu loptu od Božinova na 13-14 metara od gola Javora, ali se vezista Partizana dugo nameštao i na kraju je izblokiran.

68'. Udarac Crnomarkovića glavom posle kornera, lako brani Šaranov.

62'. Prodor Mihajlovića i centaršut na peterac gde je Božinov čekao loptu, međutim, reagovao je Đokić i izbacio loptu u aut.

58'. Utakmica je nastavljena posle pet minuta pauze... Ali teren je i dalje u velikom delu prekriven dimom od pirotehnike.

51'. Sudija Milorad Mažić poslao je igrače u svlačionicu, jer zbog ispada "grobara" i masovnog paljenja pirotehnike ne može da se igra!

Informer

49'. Igra je prekinuta na dva minuta, ukazivala se pomoć pomoćnom sudiji, jer je, navodno, pogođen nečim u glavu sa tribina.

46'. Stativa! Ivan Josović je imao zicer da izjednači rezultat, bio je sam ispred Šaranova, prebacio je loptu preko njega i dok je on već krenuo da se raduje, lopta se od stative odbila u polje!

Kraj prvog poluvremena

42'. Pokušao je Javor da zapreti iz slobodnog udarca, ali lopta je preletela sve i završila u gol autu.

35'. GOL! Vodi Partizan, strelac je Marko Jovanović! Štoper crno-belih je bio najviši u skoku posle centaršuta Mihajlovića i pogodio gol Javora!

34. Udarac Brašanca sa više od 20 metara, ipak nije bilo opasnosti po gol Javora.

29'. Velika šansa za Mihajlovića! Sjajno ga je uposlio Golubović, a snažan udarac Mihajlovića pod prečku je skrenuo u korner golman Javora Đogatović.

28'. Sudija Mažić je pokazao da je Josović napravio faul pre nego što se našao u idealnoj šansi za gol na petercu posle kornera. U svakom slučaju igrač Javora je promašio tu priliku.

27'. Opasna kontra Javora preko Dražića, a kada je ušao u šesnaesterac Partizana, Bogosavac mu je izbacio loptu u korner.

24'. Oštar centaršut Mihajlovića ka Božinovu, ali Bugarin nije stigao do lopte.

Informer

21'. Serije grešaka u predaji lopte na obe strane. Partizan pomalo prebrzo pokušava da odigra završni pas u nekim akcijama.

14'. Drži loptu Partizan i kidiše ka golu Javora, ipak Ivanjičani za sada uspevaju da se odbrane, ali im nikako ne uspeva da prenesu loptu preko polovine.

8'. Velika šansa za Partizan! Centrirao je Golubović, a ubacio se Mihajlović na peterac Javora, skočio je, šutirao glavom, preko prečke.

7'. Oprobao se Gogua, koji je došao na 20 metara od gola Javora, ali je njegov snažan udarac završio pored stative.

- Na utakmicu u Milanovcu došli su i bugarski novinari, da isprate igre Božinova i Bandalovskog. Desni bek će, ipak, ovog puta biti na klupi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija