• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.06.2016

23:13

(FOTO) ZVEZDA ODBRANILA TRON! Crveno-beli posle nove drame slomili Partizan za 17. titulu u istoriji!

Partizan

(FOTO) ZVEZDA ODBRANILA TRON! Crveno-beli posle nove drame slomili Partizan za 17. titulu u istoriji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije pošto su u četvrtom meču pobedili Partizan 70:65 i u finalnoj seriji slavili sa 3:1

Zvezda je do 17. titule u klupskoj istoriji stigla posle trijumfa pred navijačima crno-beli sa 70:65 u četvrtoj utakmici, pa su tako kompletirali duplu krunu. Odbranili su trofej i u regionalnoj ABA ligi! Zvezdu su predvodili Kinzi, Simonović i Cirbes sa po 15 poena, dok je 10 dodao Mitrović. S druge strane, Veličković je bio najraspoloženiji sa 19 poena, 13 je dodao Vilson, a jedan manje Džons. 

Junak pobede crveno-belih je Cirbes koji je pogodio sva četiri slobodna bacanja u poslednjem minutu utakmice, kada je Partizan uspeo da se sa dvocifrenog zaostatka vrati na samo dva poena minusa. 

Starsportphoto

Partizan je vodio većim delom prvih 20 minuta igre. U nekoliko navrata je domaćin imao pet do šest poena prednosti, ali je Zvezda uspela da se vrati i preokrene u finišu poluvremena. Pre svega zahvaljujući raspoloženom Kinziju, koji je tokom prve dve četvrtine nanizao 14 poena, a Zvezda na odmor otišla sa tri poena prednosti.

Stao je šut crno-bele tokom treće četvrtine što su gosti iskoristili mada su i oni pogađali uglavnom sa linije za slobodna bacanja. Ali, pogađali su i to bez Milera i Jovića u igri. Zvezda je na tri minuta pre kraja treće četvrtine povela 51:44, a onda je Mitrović na 10 sekundi pre kraja doneo crveno-belima dvocifreno vođstvo 56:45.

Starsportphoto

Uspeli su crno-beli ponovo da se vrate u meč tokom poslednjih 10 minuta igre. Uvedu meč u dramatičan finiš, priđu na dva poena minusa, iako je Zvezda imala "+11", ali nisu imali snage za preokret i petu utakmicu.

 

Starsportphoto

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 65:70 (22:18,17:23,9:15, 17:14)

Hala: Aleksandar Nikolić, Gledalaca: 6.500. Sudije: Belošević, Vojinović, Maričić.

PARTIZAN: Aranitović 3, Džons 14, Murić 4,  Marinković, Veličković 19, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 4, Vilijams 5, Vrabac 1, Vilson 13.

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 15, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 10, Lazić, Micić 5, Simonović 15, Gudurić, Jović 3, Miler 4, Cirbes 15, Štimac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starsportphoto©

 

TOK MEČA

Starsportphoto©

Četvrta četvrtina

Murić pogađa sa penala. Zvezda ima samo dva poena više - 65:63. Džons poentira za 67:65 na 19 sekundi do kraja. Opet crno-beli šalju Cirbesa na liniju penala, a Nemcu nije zadrhatala ruka - 69:65. Veličković je šutnuo za tri i promašio! Onda faul nad Dangubićem. ZVEZDA JE ŠAMPION - 70:65.

Jović ponovo na parketu. Odlična odbrana Lazića na Muriću, koji je potom iznudio faul u napadu. Kraj meča za Lazića kome je ovo bila peta lična.  Vilson ubacuje trojku i vraća Partizan na "minus četiri" - 65:61. Novi veliki promašaj Dangubića, ali nema ni trojke Vilsona za "minus jedan". Promašaj i Kinzija.Gledaćemo novu dramu u finišu.

Nervi su pri kraju na obe strane, pa su se pogurkali Vilson i Micić. Sudija je dosudio obostranu nesportsku.

Veličković ubacuje 17 poen, a onda Džons sjajnom rampom zaustavlja Micića. Aranitović posle faula ubacuje dva slobodna bacanja i smanjuje rezultat na 65:58. Pet minuta do kraja meča.

Simonović trojkom povećava vođstvo Zvezde na 59:48. Polovičan je Kinzi sa penala, pa na osam poena minusa smanjuju crno-beli, ali  11 poena više gostima donosi trojkom Simonović 63:54.

Starsportphoto

Treća četvrtina 

Crveno-beli sa penala povećavaju vođstvo - 53:44. I dalje bez koša iz igre, Cirbes sa linije za slobodna bacanja donosi gostima prednost - 54:46. Mitrović poentira za prvu dvocifrenu prednost Zvezde - 56:45, do kraja treće deonice osam sekundi. Vilson smanjuje na 56:48.

Cirbes sa četiri vezana poena donosi crveno-belima vođstvo 48:44. Prazan hod jednih i drugih, a onda Simonović sa penala donosi crveno-belima najveću prednost - 50:44. Partizan bez poena od trojke Veličkovića. Crveno-beli imaju maksimalnih sedam poena 51:44. Do kraja četvrtine 2,25.

Starsportphoto©

Problem za Zvezdu. Jović je pao leđa. Ostao je plej Zevzde da leži a onda uz pomoć lekarskog tima odšepao na klupu.

Mitrović veće četiri poena, dok Veličković pogađa oba bacanja pa crno-bele dolaze na minus dva poena - 43:41. Potom Mitrović povećava prednost gostiju na 45:41, ali Novica trojkom ne da rivalu da se odlepi, pa je rezultat 45:44 za crveno-bele. 

 

Starsportphoto

Druga četvrtina

Vitkovac posle slobodnih bacanja izjednačuje rezultat na 39:39, a Kinzi još jednom ubacuje za dva. Ovo je 14 poen Amerikanca, pa Džikić traži tajm-aut. Ostaje 41:39 za Zvezdu. 

Problemi i za crveno-bele, Miler pravi treću ličnu grešku i ide na klupu, a Veličković na liniju za slobodna bacanja, ubacuje jedno za 35:32. Cirbes lako poentira pored Vilijamsa, a posle promašaja Kinzija za tri, poentira Jović i donosi Zvezdi vođstvo od 39:37.

Zvezda preko Simonovića prilazi na 29:27, ali Veličković čuva prednost crno-belima koji sada vode 31:27.  Partizan u problemi pored Murića i Džons ima tri faula. S druge strane, Cirbes ubacuje sa penala za novo vođstvo - 32:31. Kratko, Novica pogađa trojku, njegov sedmi poen. Partizan vodi 34:32.

Starsportphoto
Starsportphoto

Novi topovski udar u hali. Ne vrede apeli klubova na navijače. Kraći prekid meča. Potom su navijači Zvezde na tribini zapalili baklju.

Informer

Lazić dobija tehničku, ali Novica nastavlja trend crno-belih u ovom meču i ne ubacuje sa penala. Vitkovac poentira za seriju crno- belih od 7:0 i vođstvo 29:23.  

Trojka Simonovića pa slobodna bacanja Mitrovića za preokret na 23:22 i prvo vođstvo Zvezde. Ali, brzo Partizan poravnava, a Milutinovć sa penela vraća vođstvo crno-belima 25:23. Veličković nastavlja seriju Partizana i vođstvo 27:23.

Starsportphoto


Prva četvrtina

Micić, pa Mitrović pogađaju za crveno-bele, a poenima Dangubić Zvezda prilazi na "minus dva" - 20:18. Ali, s druge strane Milutinović uz zvuk sirene stavlja tačku na prvih 10 minuta igre.

Posle serije domaćina od 5:0 Kinzi ubacuje trojku i smanjuje na 14:9. Kinzi sa penala i Simonović smanjuju zaostatak Zvezde na 14:13, a Murić pravi treću ličnu greše i sam sebe šalje na klupu. Vilson promašuje trojku, ali lopta za crno-bele , a onda Džons sa linije za tri poena vraća Partizanu šest poena prednosti - 19:13. 

Solo prodor Vilsona, pa faul Dangubića i Džons ubacuje dva bacanja, dok s druge strane poentira Miler i smanjuje rezultat na 9:6. Raspoloženi Vilson krade loptu i zakucava za plus pet poena crno-belih - 11:6. Promašaj Dangubića za tri poena, pa pravi faul. Džons krade loptu, a nezaustavljivi Vilson pogađa i Partizan vodi 14:6. 

Starsportphoto

Vilson ubacuje prve poene na meču, potom Cirbes promašuje polaganje, ali Miler ispravlja grešku za 2:2. Radonjić je dobio je tehničku zbog protesta, a igrači Partizana iskoristili samo jedno od tri slobodna bacanje za prednost od 5:4. 

Starsportphoto©
Starsportphoto©
Starsportphoto©

Ne vrede apeli i molbe. Ponovo je jedna baklja poletela sa dela tribina gde su navijači Partizana ka navijačima Zvezde. Pala je između pristalica crveno-belih i kordona policije.

U dvorani "Aleksandar Nikolić" je i nekadašnji košarkaš Partizana Milutinov koga su navijači pozdravili aplauzima i ovacijama.

Navijači Partizana još jednom su organizovanom šetnjom došli na derbi. Krenuli su sa Terazijske česme ka hali Pionir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 7 godina

Smešni su mi glodari pre utakmice napravuli feštu a posle utakmice pogreb. Jači 400 navijača Zvezde od 5600 glodara.Ne čujem šta je sa koskom da nije riknuo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17