• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

25.07.2016

16:07

MARKO DEVIĆ OTKRIO UKRAJINCIMA: Bolestan sam za Partizanom!

Partizan

MARKO DEVIĆ OTKRIO UKRAJINCIMA: Bolestan sam za Partizanom!

Podeli vest

Srpski fudbaler, a reprezentativac Ukrajine Marko Dević otkrio je za tamošnje medije da mu je od malih nogu bio san da zaigra za beogradski Partizan

Nadomak tog ostvarenja Dević je bio prošlog leta, kada su pregovori između njega, Partizana i ruskog Rubina, čiji je igrač, pukli u poslednji čas.

Sećam se 100. derbija na tribinama, ta atmosfera među navijačima se ne zaboravlja. Uvek sam pokušavao da budem daleko od tuče, ali sam obožavao pesmu, navijanje, transparente - rekao je Dević Ukrajincima, uz opasku da je "bolestan za Partizanom", prenosi B92.

Marko Dević je u Srbiji igrao za Železnik, Radnički Beograd i Voždovac, pre nego što se otisnuo u Ukrajinu, gde je nosio dres Volina, Metalista iz Harkova, Šahtjora, dok je sada član ruskog Rubina.

Sa 20 godina sam zaigrao za Železnik, nisam mogao da uđem u tim, pa sam otišao u Voždovac gde sam počeo da postižem golove. Želeo sam da se vratim, ali mi je agent predložio Volin. U Srbiji sam igrao za 500 evra mesečno, a u Ukrajini za 5.000 - objasnio je Dević zašto se odlučio za inostranstvo. 

On se podsetio da kada je obukao dres reprezentacije Ukrajine, desilo se da je odmah za protivnika imao - Srbiju.

- Želeo sam da igram na vrhunskom nivou, mogao sam na EURO 2012. Imao sa punu podršku roditelja, a nije bilo ni negativne reakcije u srpskim i ukrajinskim medijima. Zbog toga sam zahvalan novinarima. Odmah sam igrao protiv Srbije, izašli smo na teren i čuo sam himnu, pomislio sam: "To je život, svira himna, a ja sam u dresu druge zemlje". Da sam tada postigao gol, ne bih slavio. U srcu sam Srbin, ali sam zahvalan Ukrajini - rekao je Dević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija