• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Eurobasket

04.08.2016

18:10

ROBINSON OTKRIO: Odbio sam velike pare zbog Partizana!

Partizan

ROBINSON OTKRIO: Odbio sam velike pare zbog Partizana!

Podeli vest

Novi košarkaš Partizana Frenk Robinson istakao je da je imao bogatu ponudu iz Južne Koreje, ali da nije želeo da propusti priliku da obuče dres crno-belih i zaigra pred "grobarima"

- Jedna od mojih prvih utakmica u prvoj sezoni igranja u Evropi bila je protiv Partizana u ABA ligi. Sećam se da sam pogledao u publiku i bio oduševljen sa koliko su strasti navijači pratili utakmicu. Rekao sam sebi da ne bih voleo da budem igrač koji mora da igra, ne samo protiv protivničkih igrača, već i protiv navijača. Sada imam priliku da igram za njih i uzbuđen sam. Znam da je svako ko je igrao u Srbiji govorio samo lepe stvari o zemlji, radujem se dolasku i upoznavanju sa saigračima - rekao je Robinson.

Iskusni američki košarkaš (32) istakao je da bi svaki igrač trebalo da sanja o tome da bude član kluba sa takvom tradicijom i kulturom pobeđivanja kao što ih ima Partizan.

Svestan sam da većina navijača Partizana još ne zna mnogo o meni, ali se nadam da će se to promeniti. Od mene mogu da očekuju da ću dati sve za klub i za pobedu

Frenk Robinson, košarkaš Partizana

- Mogao sam da odem u Južnu Koreju, gde bih zaradio pozamašnu svotu novca kao jedan od pikova sa tamnošnjeg drafta. Ali, nisam želeo da propustim priliku da igram za klub sa takvom tradicijom i trenerom koji je najviše uticao na moju karijeru - istakao je 32-godišnji košarkaš.

Robinson je prvi kontakt sa evropskom košarkom ostavrio 2008. godine u dresu ljubljanske Olimpije, u koju je stigao na poziv tadašnjeg trenera Aleksandra Džikića.

- Džikića sam upoznao na trening kampu Atlante Houksa, odakle sam otišao u Ljubljanu, da igram za njega. To mi je bila i prva sezona u Evroligi. Tamo sam upoznao Mirzu Begića, postali smo bliski jer smo bili najmlađi u timu. To je bila moja prva sezona u inostranstvu, a trener mi je uvek govorio da se držim Mirze jer je znao da će mi on pomoći da se prilagodim - rekao je Robinson i dodao:

- Džikić uvek zahteva od igrača da budu spremni, bio je veoma strog prema meni, ali to je razlog zbog kojeg sam u moćućnosti da igram ovako dugo. Tokom godina uvek smo bili u kontaktu i mislim da bi ovo mogla da bude sjajna prilika da uradimo nešto posebno u Beogradu - naglasio je iskusni Amerikanac.

Novi igrač srpskog vicešampiona istakao je da obožava košarku, da voli da bude okružen saigračima i da igra u najglasnijim dvoranama širom sveta, istakavši da uživa da se bori za tim, što je obećao i navijačima Partizana.

- Mrzim da gubim. Kada se to desi ne mogu da jedem ni da spavam posle utakmice. Daću uvek sve što mogu za pobedu. Svestan sam da većina navijača Partizana još ne zna mnogo o meni, ali se nadam da će se to promeniti. Od mene mogu da očekuju da ću dati sve za klub i za pobedu. Boriću se za sve bez oklevanja - zaključio je Robinson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija