• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2016

19:55

(VIDEO) LEONARDO "UBIO" ZVEZDU! Partizan slavio u Humskoj, Brazilac pogodio u 89. minutu - 1:0

Partizan

(VIDEO) LEONARDO "UBIO" ZVEZDU! Partizan slavio u Humskoj, Brazilac pogodio u 89. minutu - 1:0

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su u 152. večitom derbiju pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0 a strelac gola bio je Brazilac Leonardo koji je pogodio u 89. minutu

Leonardo je heroj Partizana! Brazilac je u finišu meča, kada se činilo da će se derbi završiti bez golova, matirao Manojlovića posle dodavanja Đurđića.

Crno-beli su zasluženo došli do pobede, bili su bolji u najvećem delu utakmice, imali više izglednih prilika, ali nisu ranije uspeli da zatresu mrežu rivala.

Najbliži golu su bili u 59. minutu kada je Đurđević pogodio prečku nakon centaršuta Alena Stevanovića.

Zvezda je delovala nemoćno u završnici akcija, a prvi put je ozbiljno zapretila je u nadoknadi prvog dela, kada je Marko Petković posle dobrog prodora šutirao sa 16 metara, ali mu je udarac izblokiran, pa je Filip Kljajić lako uhvatio loptu.

Drugo poluvreme počelo je sa mnogo više uzbuđenja, a obe ekipe su brzo došle do šanse za golove. Prvo je Partizan imao opasan napad po desnoj strani, ali je Damjan Le Talek presekao centaršut, a potom je Gelor Kanga na drugoj strani pšutirao sa 20 metara, ali je odbranio Kljajić.

Momenat koji je odlučio meč desio se u 89. minutu. Kapiten Saša Ilić, koji je ušao sa klupe, poslao je loptu do Nikole Đurdjića, a on i Leonardo su bili sami u petercu sa Lukovićem. Đurđić je glavom dodao do Leonarda koji je iz lake pozicije šutem u padu savladao Manojlovića.

Zvezda je u nadoknadi mogla do gola, ali se Džon Ruiz nije snašao ispred gola Partizana, iako je bio u izglednoj prilici, pa je Kljajić lako uzeo loptu.

Partizan je smanjio zaostatak za "večitim" rivalom i sada je na "minus 6".

 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0

Strelac: Leonardo 89. minut. Stadion: Partizana. Sudija: Milorad Mažić.

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton, Jevtović, Leonardo, Mihajlović (od 46. Stevanović) - Božinov (od 66. Đurđić), Đurđević (od 77. S. Ilić).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Donald, Poletanović - Srnić (od 85. Anđelković), Kanga, Ruiz - Vijeira (od 70. Plavšić).

 

 

 

 

 

 

 

 

Starsportphoto©

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

- 90+2'. Kontra crveno-belih, Ruiz je mogao da izjednači, ali je Milenković spasao crno-bele.

- 89'. GOL! 1:0. Partizan je poveo, a strelac je Leonardo posle asistencije Đurđića! Stadion u HUmskoj je "ekplodirao!

- 86'. Zalateo se Leonardo na celu odbranu rivala, ali ga je Luković "zatvorio".

- 85'. Umesto Slavoljuba Srnića na terenu je Dušan Anđelković. Božović se odlučio za defanzivu u finišu meča.

Starsportphoto©

- 83'. Duel Vulićevića i Plavšića, koji se završio tako što je desni bek Partizana dobio žuti karton.

- 80'. Slobodan udarac iz idealne pozicije za Partizan, ali je Leonardo pogodio živi zid, a u nastavku je Đurđić faulirao golmana Zvezde.

- 77'. Đurđević ne može da nastavi meč, pa je umesto njega na terenu Saša Ilić.

- 74'. Šansa za crno-bele! Đurđević se našao u izglednoj prilici, ali je sa desetak metara šutirao preko gola. Nakon toga je ostao da leži na zemlji zbog problema sa grčevima.

Starsportphoto©

- 70'. Prva promena u Zvezdi. Umesto Vijeire na terenu je Plavšić, pa će crveno-beli igrati bez klasičnog napadača. Lažnu "devetku" igraće Ruiz.

- 67'. Moglo je da bude opasno po Manojlovića. Stevanović je izveo korner, lopta je pala u srce kaznenog prostora Zvezde, ali niko od igrača crno-belih to nije iskoristio.

- 66'. Druga izmena u Partizanu. Umesto Božinova, na terenu je Nikola Đurđić.

- 59'. Prečka! Stevanović zadaje mnogo problema fudbalerima Zvezde. Ponovo je probio po desnom boku, centrirao, Đurđević zahvatio loptu glavom, ali prečka je spasla Manojlovića.

- 55'. Dobar napad Zvezde, povukao je Kanga, prosledio do Ruiza, koji je uposlio Srnića, ali je pomoćni arbitar pokazao da je ofsajd, mada je pitanje da li je bio. Bilo kako bilo, ofanzivac Zvezde je tukao preko gola.

- 54'. Dubinska lopta ka Đurđeviću, koji je prhvatio a onda pokušao makazicama, ali je reagovao Petković, i izbacio loptu u korner.

- 52'. Prošao je Ristić po levoj strani, uposlio Vijeiru, ali je Portugalac očajno šutirao sa 10 metara.

Starsportphoto©

- 50'. Stigao je odgovor gostiju, oprobao je udarac Kanga, ali pravo u Kljajića.

- 49'. Odmah je Stevanović uneo pometnju, centrirao je sa desne strane, ali je ipak intervenisala odbrana crveno-belih.

- Nikolić je napravio promenu na poluvremenu. Umesto Nemanje Mihajlovića, na terenu je Alen Stevanović.

Starsportphoto©

Prvo poluvreme:

- 44'. Rizikuje Ruiz da dobije crveni karton. Prethodno je već dobio žuti, a sada je napravio neoprezan faul, ali Mažić ga je samo usmeno opomenuo.

- 37'. Bez uzbuđenja u prethodnim minutima igre. Lopta je uglavnom na sredini terena.

- 29'. Prvi put su zapretili i crveno-beli. Lukav pokušaj Srnića, ali je Kljajić bio na oprezu i odbranio ovaj udarac.

- 27'. Uigrana kombijacija crno-belih posle prekida. jevtović je dodao do Leonarda, ovaj prosledio ka Đurđeviću, ali je napadač Partizana tukao pored gola.

Starsportphoto©

- 25'. Konačno uzbuđenje posle dužeg vremena. Đurđević je pokušao udarcem sa oko 20 metara, ali je lopta otišla pored gola gostiju.

- 16'. Žuti karton za Balažica zbog prekršaja na Ugu Vijeiri.

- 11'. Pokušao je Leonardo, ali je pogodio spoljni deo mreže!

- 10'. Faul za Partizan na ivci kaznenog prostora crveno-belih. Ristić je faulirao Jevtovića, a Mažić pokao da je prekršaj bio van kaznenog prostora. Fudbaleri i stručni štab su tražili penal.

- 5'. Prvi smislen napad na meču, Vulićević je centrirao sa desne strane, ali je Luković ipak otklonio opasnost.

- 2'. Odmah koškanje! Poletanović je faulirao Evertona, koji je osmah želeo da istera pravdu, ali se sve brzo smirilo!

- Bakljada "delija" na početku utakmice.

UŽIVO:

- U loži stadiona u Humskoj je i bivši košarkaš crno-belih Saša pavlović, kojem su "grobari" skandiarli "Saša, vati se...".

Informer

- Kada je na teren istrčao glavni arbitar Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima, navijači Partizana su počeli da pevaju "Penal za Zvezdu"...

- Poznati su sastavi za 152. "večiti" derbi! Miodrag Božović je odlučio da mladom golmanu Filipu Manojloviću (20) pruži priliku da debituje u derbiju! Sve ostalo je manje-više očekivano.

Informer

- Sat i 15 minuta pre početka utakmice na teren stadiona u Humskoj istrčali su fudbaleri Crvene zvezde na čelu sa trenerom Miodragom Božovićem, kojeg su navijači Partizana "častili" uvredama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PENALKO30

pre 7 godina

30 godina bez penala u nacionalnom derbiju za jednu ekipu NIJE DOSUĐENO....nezapamceno u evropskom i svetskom fudbalu.E moj Mažiću,pa takav penal što ti nisi dosudio se i na livadama svira.

Neutralan

pre 7 godina

Mažić je bio u pravu, prekršaj nije bio za penaltik, ali pošto je bio nameran bio je za crveni karton, bez ikakve sumnje. to je bila velika greška Mažićeva. Zvezdin igrač nije imao nikakve izglede da dotakne loptu.

gandra

pre 7 godina

E grofe,grofe,pa vi niste dobili ni jednu utakmicu sa ozbiljnijim ekipama.Sramota.\n

hetfild

pre 7 godina

bravo Partizane! Napred Sasa Jankovic  ! pa da sledeceg maja imamo dvostruko slavlje!!\n

Pera

pre 7 godina

Objavite drugi penal posle kojeg je plaćeni sudija dao prednost?!! Drugo poluvreme kazneni prostor čist penal svirao crveni maža prednost. Direktiva .... Mažić da je nastavio da svira kao na početku karijere nikad ne bi video Evropu, ovako...

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20