• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.10.2016

19:03

(VIDEO) MARINKOVIĆ TROJKOM SRUŠIO OLIMPIJU! Partizan slavio posle drame za petu pobedu u ABA ligi!

Partizan

(VIDEO) MARINKOVIĆ TROJKOM SRUŠIO OLIMPIJU! Partizan slavio posle drame za petu pobedu u ABA ligi!

Podeli vest

Posle neviđene drame, promašene pobede u poslednjoj sekundi regularnog dela, Partizan je trojkom Vanje Marinkovića šest sekundi pre kraja produžetka savladao Olimpiju sa 86:85 i nastavio trijumfalni niz u ABA ligi

U petom kolu ABA lige Partizan je ostvario petu pobedu i stoji rame uz rame sa podgoričkom Budućnošću, a Zvezda će imati priliku u ponedeljak da im se pridruži.

Partizan se u regularnom delu meča izvukao košem u poslednjoj sekundi, Đorđe Majstorović je pogodio uz faul, ali je promašio bacanje za pobedu.

U produžetku Olimpija je vodila gotovo sve vreme, imala je dva napada da maltene reši meč, ali ih je kaznio Vanja Marinković trojkom šest sekundi pre kraja. 

PARTIZAN - OLIMPIJA  86:85

(20:22, 21:20, 17:21, 17:12, 11:10)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 5.000. Sudije: Radović, Hordov, Dragojević.

PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 6, Vrabac 6, Marinković 12, Veličković 13, Majstorović 7, Birčević 7, Koprivica, Andrić 7, Hečer 20, Pot, Luković 6.

OLIMPIJA: Barbarić, Oliver 11, Bubnić 5, Mulalić 10, Mesiček 4, Pelko, Milošević 2, Janković 21, Džeferson 18, Hrovat 12, Mlađan 2.

Ljubljančani su imali dva šuta potom za pobedu, nisu ih iskoristili.

Ekipu Partizana ponovo je predvodio sjajni Vil Hečer, koji je ubacio 20 poena, a pratili su ga Veličković sa 13 i Marinković sa 12 poena.

U narednom kolu crno-beli će u srpskom derbiju igrati protiv FMP Železnika. 

TOK MEČA:

I NIŠTA! KRAJ! Partizan je pobedio 86:85!

MARINKOVIĆ!!! Trojka beka Partizana šest sekundi pre kraja! Nije blistao bek crno-belih danas, ali možda je presudio u ovoj utakmici!

Crno-beli vode 86:85, Olimpija će pokušati da organizuje napad za pobedu! 

Katastrofalna greška odbrane Partizana i Hrovat je ostao potpuno sam ispod koša! On je to lako pogodio za 85:83, a crno-belima je ostalo 14 sekundi da pokušaju da preokrenu!

Imali su Slovenci dva šuta za tri poena u jednom napadu, da verovatno reše utakmicu, ali su promašili oba. Odgovara Veličković sa bacanja, ovog puta oba - 83:83.

Veličković sa bacanja samo jednom siguran - 81:80. Oliver sa košem uz faul i bacanjem donosi prednost Olimpiji - 83:81.

Vanja Marinković trojkom, osmom trojkom Partizana iz 34 pokušaja, donosi vođstvo crno-belima - 78:77.

Starsportphoto©

Četvrta četvrtina

Neverovatan kraj regularnog toka - 75:75! Majstorović je u poslednjoj sekundi postigao koš uz faul, imao je bacanje da donese pobedu Partizanu, ali je jedva dobacio do obruča! Igraće se produžetak!

Hečer je pogodio iz prodora i izjednačio - 73:73. Ostalo je 30 sekundi do kraja, gosti su uzeli tajm-aut.

Veliki kiks Damira Mulalića, koji nije uspeo da za osam sekundi prenese loptu preko pola! Lopta je za Partizan, Džikić je tražio tajm-aut.

Četiri poena prednosti za Olimpiju na 1:40 pre kraja - 73:69. Ratkovica pogocima s penala smanjuje na 71:73.

Brendon Džeferson je trojkom kaznio crno-bele i Olimpija na manje od tri minuta pre kraja meča vodi 70:65. Ali, Branislav Ratkovica uzvraća trojkom i vraća Partizan u život - 68:70.

Nižu se greške košarkaša Partizana, prvo je Veličković izgubio loptu u napadu, a onda je Marinković u skoku ispod svog koša izbacio čistu loptu van terena.

Partizan nije iskoristio napad za vođstvo, a kaznio je Hrovat pogocima sa bacanja - 65:63 vode Slovenci.

Dva minuta poslednje četvrtine - bez koša! I posle puna tri minuta Andrić pogađa trojku i smanjuje vođstvo Olimpije na 63:61.

Starsportphoto©

Treća četvrtina

Centar Olimpije Nikola Janković ima 21 poen uz sedam skokova! Vil Hečer u Partizanu 18 poena.

Ide Olimpija na odmor sa prednošću od pet poena - 63:58! Najzaslužniji je Janković, koji je tri sekunde pre kraja četvrtine ponovo postigao koš uz faul, pa iskoristio i bacanje.

Odgovorila je Olimpija serijom 5:0, a ponovo je tri poena ubacio Nikola Janković - 60:53. Na sreću Partizana, Vil Hečer trojkom i koš Majstorovića posle ukradene lopte pod košem smanjuju na 58:60.

Partizan se vratio na teren i prekinuo seriju Olimpije sa pogotkom Hečera i jednim bacanjem Vrapca - 50:55. Trojkom Marinkovića crno-beli se približavaju na dva poena zaostatka - 53:55.

Serija Olimpije 11:0, završena novom trojkom Mulalića! Ljubljančani imaju najveću prednost do sada - 55:47. Džikić je zatražio tajm-aut.

Partizan 3/17 trojke za sada! Frenku Robinsonu ni danas ništa ne polazi za rukom, ali zato Mulalić ubacuje trojku za Olimpiju, koja sad vodi 50:47.

Birčević i Hečer na početku treće četvrtine donose vođstvo Partizanu - 45:44.

Starsportphoto©

Druga četvrtina

Vodi Olimpija na kraju prvog poluvremena sa 42:41. Janković sa 15 i Džeferson sa osam poena prednjače u sastavu tima iz Ljubljane, dok je u sastavu Partizana ponovo najbolji Hečer sa 11 poena.

 

 

Dve minijature Uroša Lukovića vraćaju crno-bele u igru - 38:40.

Ponovo Janković dominira ispod koša Partizana, koš uz faul, za vođstvo Olimpije 37:32.

Dve sjajne blokade na dve strane terena u jednom minutu! Jednu je "popio" Robinson, u drugoj je Veličković bio egzekutor. 

 

 

Nikola Janković teroriše Partizan! Centar Olimpije već ima 12 poena i šest skokova, od kojih su četiri u napadu - 30:30. A, Adin Vrabac je promašio još dva bacanja... 

Adin Vrabac je trojkom vratio vođstvo Partizanu (25:24), da bi potom promašio dva bacanja, ali je to iz odbojke popravio Birčević - 27:24.

Starsportphoto©

Prva četvrtina

Serijom 5:0, koju je inicirao Janković, Olimpija je preokrenula i na kraju prve četvrtine ima dva poena prednosti - 22:20.

Hečer trojkom vraća prednost Partizanu - 20:17. Crno-beli Amerikanac ima već devet poena.

Ljubljančani već imaju šest šuteva za tri poena, za šest minuta igre - 16:16.

Tri puta po tri za Olimpiju! Džeferson podiže vođstvo Olimpije na 9:2, a odgovorio je sa 2+1 Hečer - 9:5. Amerikanac u crno-belom dresu u narednom napadu ponovo je pogodio je trojku, a dosuđen je i faul nad Veličkovićem, koji je ubacio oba bacanja i doneo prvo vođstvo Partizanu - 12:11.

Utakmicu je otvorio Bubnjić ubačenom trojkom za Olimpiju, a odgovorio je Luković pogotkom. Slovenci vode na početku sa 3:2.

Meč je imao skandaloznu uvertiru, najpre su košarkaši izašli na teren u majicama sa likom ubijenom vođe navijača Saleta Mutavog, a onda je održan, za potpunu nevericu, minut ćutanja!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki delija

pre 7 godina

samo da se osvrnem kod rezultata 63-61 za olimpiju cist izmisljeni faul je sviran za partizan ko je gledao utakmicu video je i cist faul kao suza velickovica nad olemejkerom olimpije za tehnicku gresku sramota je jedno dokle da im se vise pomaze dokle zalosno bedno i jadno

gago m

pre 7 godina

Исплачи се,биће ти (можда!) лакше ха,ха,ха

godo

pre 7 godina

Mrakić,Babarogić,Mažić........................................................ ...............................................................................!!!!!!?????

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija