• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.10.2016

13:53

(VIDEO) NASTAVLJA SE CRNO-BELA SERIJA! Partizan srušio FMP za šestu pobedu u ABA ligi!

Partizan

(VIDEO) NASTAVLJA SE CRNO-BELA SERIJA! Partizan srušio FMP za šestu pobedu u ABA ligi!

Podeli vest

Nastavlja se crno-bela bajka! Partizan je u matine terminu u Železniku savladao FMP i upisao šestu pobedu u šest kola ABA lige - 65:56

 

Furiozna igra u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 22:6, bila je ključna za pobedu Partizana u Železniku. FMP je odlično igrao prvo poluvreme, vodio pola koša posle 20 minuta igre, ali je u trećem kvartalu bio katastrofalan i to ga je skupo koštalo.

Poslednji udar "panteri" su napravili početkom poslednje četvrtine, serijom 13:0 prišli su crno-belima na samo četiri poena, ipak Vil Hečer i Novica Veličković su preuzeli odgovornost u gostujućem sastavu i odveli Partizan do novog trijumfa. 

FMP - PARTIZAN  56:65

(15:15, 17:16, 6:22, 18:12)

Dvorana: u Železniku. Gledalaca: 500. Sudije: Radović, Jovčić, Herceg.

FMP: Čović 10, Ćorović, Davidovac 7, Apić 7, Lazarević 9, Bursać 9, Šešlija 1, Kutlešić, Žižić, Ljubičić 9, Kaplanović 2, Bolden 2.

PARTIZAN: Robinson 5, Ratkovica 2, Vrabac 1, Marinković 2, Veličković 15 (6 sk), Majstorović 5, Birčević, Koprivica, Andrić 7, Hečer 20, Pot, Luković 8 (4 bl)

Najefikasniji igrač utakmice ponovo je bio Vil Hečer sa 20 poena, a pratio ga je Novica Veličković sa 15. 

Partizana sada čeka paklen raspored u ABA ligi, okršaji u naredna tri kola sa sve ekipama iz samog vrha: protiv Budućnosti u Beogradu, pa večiti derbi sa Crvenom zvezdom i onda sa Cedevitom. 

TOK MEČA:

Kraj utakmice, trijumf Partizana u Železniku 65:56!

Po dva promašena napada na obe strane, ali vreme curi. Nešto više od minut do kraja, sve je jasno, Partizan će upisati i šestu pobedu u ABA ligi ove sezone - 65:54.

Veličković na asistenciju Hečera pogađa, uz faul, razlika ide na 10 poena, a posle tajm-auta Novica će šutirati i dodatno bacanje - 64:54.

Hečer sa bacanja ubacuje dva poena, ukupno svojih 19, a Partizan beži na osam razlike - 61:53 na tri i po minuta pre kraja.

Malo gužve na terenu, eksces koji su izazvali Ratkovica i Šešlija. 

Više srećno nego spretno crno-beli postižu koš preko Veličkovića i prekidaju seriju domaćih - 57:51.

I još jedan promašaj Birčevića i stiže kazna Filipa Čovića za tri poena! Serija FMP od 13:0 i rezultat je samo 55:51 za Partizan!

Posle dva uzastopna promašaja Birčevića za tri poena, FMP nastavlja seriju i prilazi na sedam poena - 55:48.

Sada serija domaćih 8:0! Košem Lazarevića, posle ukradene lopte, "panteri" smanjuju razliku na 55:46.

Posle osam minuta, Apić je postigao prvi koš za FMP iz igre! I dalje velika razlika za Partizan - 55:40.

Starsportphoto©

Treća četvrtina:

Pogoci Hečera sa slobodnih bacanja zatvorila su treću četvrtinu, Partizan vodi sa 53:38! Ovaj deo igre crno-beli su dobili sa 22:6!

Serija 18:0 crno-belih! Ratkovica pogađa za 51:36!

 

 

Nastavlja se serija Partizana, Veličković košem diže razliku na 47:36. FMP je pogodio samo četiri poena za osam i po minuta četvrtine!

Sedam poena u nizu Vila Hečera, ukupno 15 njegovih poena, a Partizan vodi 44:36, što je najveća prednost nekog tima u dosadašnjem delu utakmice.

Hečer i Luković i dalje guraju Partizan napred, crno-beli na 5:30 do kraja četvrtine imaju pet poena prednosti - 41:36.

Pet ličnih grešaka FMP-a za samo dva i po minuta igre. Luković sa bacanja donosi vođstvo Partizanu - 35:34.

Lazarević i Andrić pogodili su na dve strane terena na startu trećeg dela igre - 34:33.

Starsportphoto©

Druga četvrtina:

Ljubičić, Bursać i Davidovac su ubacili po sedam poena za domaće, dok su kod gostiju najbolji Hečer sa osam i Veličković sa šest poena.

Ostalo je 32:31 za FMP Železnik na kraju prvog poluvremena.

Pogodio je trojku Mihajlo Andrić tri sekunde pre kraja i smanjio na 32:31, FMP ima dve sekunde za šut.

Ljubičić je pogodio dva bacanja i doneo "panterima" četiri poena prednosti 17 sekundi pre kraja - 32:28.

Čović prvom trojkom vraća domaće na pet poena prednosti - 27:22. Uzvraća Partizan serijom 5:0 preko Lukovića i Hečera - 27:27 na dva minuta pre kraja poluvremena.

Muku muči FMP sa bacanjima. Od četiri u poslednjih 40 sekundi ubacio je dva i poveo 24:22.

Posle niza loših poteza, Robinson je pogodio trojku - 22:20 vodi FMP. A, onda Amerikanac je bio siguran i za dva, iz kontre, posle treće blokade Lukovića - 22:22. 

Pet poena je nanizao novajlija Ljubičić za FMP i doneo najveću prednost na utakmici - 20:15. 

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

Davidovac sa sedam poena najefikasniji u timu FMP, a Veličković sa šest kod crno-belih.

Veličković je trojkom osam sekundi pre kraja doneo vođstvo Partizanu 15:12, a onda je u poslednjoj sekundi na centru faulirao Davidovca, koji je krenuo da šutne trojku, pa je dobio tri slobodna bacanja. Iskoristio je sva tri i na kraju prve četvrtine rezultat je 15:15.

Veličković sa tri vezana poena za 12:10 za Partizan.

 

 

Hečer ubacuje prvu trojku za Partizan, za vođstvo 9:6. FMP ima problema sa zonom crno-belih, šut za sada ne služi domaće.

Sjajna akcija Hečera i Lukovića, centar Partizana je zakucao za prvo vođstvo gostiju - 4:3. Davidovac je pogodio trojku za FMP (6:4), a onda je Hečer kao brzi voz protutnjao kroz odbranu domaćih (6:6).

Posle tri promašena napada Partizana, Bolden prvi pogađa na utakmici i donosi vođstvo FMP - 2:0. Andrić je prvi ubacio za crno-bele (2:2).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miairac

pre 7 godina

sudbina, neko u bitku sa fmp-om a neko sa barselonom....\n

frozen star

pre 7 godina

taj neko je Barselona....pa Barselona ce u bitko sa FMP

ćela

pre 7 godina

Baš si ti BITKO, ili si možda batko ???? Pazi da ti uletiglatkoslatko !!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija