• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žurnal

07.12.2016

11:13

REKORDER TUMBAKOVIĆ: Bio sam deo organizovanog Partizana, teško će me neko stići!

Partizan

REKORDER TUMBAKOVIĆ: Bio sam deo organizovanog Partizana, teško će me neko stići!

Podeli vest

Trener Parizana Marko Nikolić minulog vikenda je 70. put sedeo na klupi crno-belih, ali je poprilično daleko od Ljubiše Tumbakovića, koji je vodio klub iz Humske na 404 utakmice za devet i po godina

Marko Nikolić će uskoro prestići Aleksandra Stanojevića (80), a možda i Vladimira Vermezovića (114), ali je rekord selektora Crne Gore teško dostižan.

- Šansa koja se meni ukaza je posledica strategije kluba koji je pokazao snagu da stane iza mladog trenera i omogući mu da u dugoročnom periodu vodi Partizana. Partizan je tada bio fantastično organizovan na svim nivoima, stabilan u svakom smislu što je meni omogućavalo da uspešno radim svoj posao koji mi je poveren - kazao je za Žurnal Tumbakovića.

Ne veruje Tumbaković da će uskoro neki trener crno-belih da dostigne njegov rekord.

- Proći će puno vremena da se klub stabilizuje, organizaciono ali i materijalno, jer ta dva segmenta moraju da ideu jedan s drugim. Tek tada će moži da se pravi dugoročna strategija vođenja ekipe. Devet i po godina je dug i lep period - istakao je srpski stručnja. 

Tumbaković je vodio Partizan na 404 utakmice, ostvario 294 pobede, 61 remi i 49 poraza. Osvojio je sedam titula, tri Kupa, a osam puta je proglašen za trenera godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija