• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.12.2016

20:39

VRABAC CRNO-BELI HEROJ! Desetkovani Partizan posle drame srušio Zjelonu Goru - 81:80

Partizan

VRABAC CRNO-BELI HEROJ! Desetkovani Partizan posle drame srušio Zjelonu Goru - 81:80

Podeli vest

Košarkaši Partizana nakon drame i produžetka pobedili su u 10. kolu FIBA Lige šampiona na gostovanju Zjelonoj Gori rezultatom 81:80

  

Bila je ovo crno-belima treća pobeda u nizu, a šesta u dosadašnjem delu takmičenja izvojevana bez  trenera Džikića i pola tima, u Beogradu su ostali Novica Veličković, Mihajlo Andrić, Frenk Robinson i Đorđe Majstorović.

Posle regularnih 40 minuta nije bilo pobednika (68:68). Patizan je preko Birčevića iščupao dodatnih pet minuta, a nakon nove drame Partizan je poenima Vrabca  ostvari šestu pobedu u FIBA Ligi šampiona.

Birčević, bio je najefikasniji u Partizanu sa 19 poena, 11 skokova,  Vrabac je meč završio bez promašaja iz igre sa 16 poena (3/3 za tri, 3/3 za dva) i četiri skoka. Ratkovica je zabeležio 15 poena, Hečer je upisao samo 9 poena, a Luković je imao 13 poena. U poraženom timu Košarek je imao 17 poena, Dragičević je zabeležio 14, uz 10 uhvaćenih lopti, a po osam su imali Florens i Von.

FIBA LIGA ŠAMPIONA

Grupa E, 10. kolo

Utorak

Solnok - Ludvigsburg 81:91
Stelmet - Partizan 80:81 (68:68)
Šarlroa - Sasari 63:57

Sreda

Bešiktaš - AEK 18.00

TABELA: Bešiktaš 7-2, Ludvigsburg 7-3, AEK 6-3, Partizan 6-4, Sasari 4-6, Stelmet 4-6, Šarlroa 4-6, Solnok 1-9.

Domaćin je vodio od starta utakmice a početkom druge deonice imao je vođstvo od devet poena (27:18). Ipak, nisu se dali crno-beli. Iskoristili su nekoliko greški domaćina, promašene zicere Vina, a Hečer je sa četiri vezana poena izjednačio rezultat na 30:30. Ali, u finišu poluvremena Poljaci su vrlo ekspresno ubacili pet poena i na odmor otišli sa prednošću 35:30. 

Činilo se da bi crno-beli tokom drugog dela mogli da uhvate priključak, uspeli su da još jednom da izjednače rezultat (40:40) u trećoj deonice, ali je Košarek sam napravio seriju 9:0 i odveo Zjelonu Goru na 49:40.

Vrabac je uspeo sa dve vezane trojke sredinom četvrte četvrtine da vrati Partizan u život. Ušlo se u dramatičan finiš, domaćini su vodili 68:66, ali je Birčević doneo produžetak i šansu srpskom timu.

I tokom dodatnih pet minuta navijači Partizana su grickali nokte. Ali, na 40 sekudi do kraja i vođstvo Poljaka 79:77 Vrabac je pogodio za egal. Domaćin je ponovo poveo, ali je i Vrabac na sjajan način stavio tačku na najbolju partiju u dresu Partizana tri sekunde pre kraja utakmice.

 

 


ZJELONA GORA - PARTIZAN 80:81 (20:18,15:12, 19:18, 14:20, 12:13)

Hala: "Aren Zjelona Gora"  Sudije: Martolini (Italija), Čebirsev (Ukrajina), Mačiulatis (Litvanija). 

ZJELONA GORA: Florens 8, Von 8, Mur 3, Zivert, Der, Dragičević 14 (10 skokova), Kelati, Grušecki 8, Hričanjuk 4, Zamojski 6, Đurišić, Košarek 17.

PARTIZAN: Ratkovica 15, Vrabac 16 , Jovanović, Marinković 2, Tanasković , Birćević 19, Koprivica 6, Hečer 9, Pot 1, Karahodžić, Luković 13

TOK UTAKMICE

Produžetak

Novi egal, Vrabac ubacuje trojku - 79:79. Košarek promašuje prvo, pogađa drugo bacanje - 80:79. Partizan ima 17 sekundi. Vrabaaaac! Partizan vodi 81:80. KRAJ! Partizan je pobedio Zjelonu Goru.

Ponovo vode domaćini 76:75. Luković se povredio i sa bolnom grimasom na licu napušta parket. Zamenio ga je Marinković i pogodio oba bacanja - 76:77. Onda Keleti šokira novom trojkom za 79:77.

Kozaček je doneo domaćinu prenost 72:66,ali smanjuje i Koprivica. Potom je Dragičević bio precizan, ali uzvraća  Ratkovica 74:72. Birčević 0/2 sa linije bacanja, ali Luković priskače u pomoć i i poentira za novo vođstvo Partizana - 75:74!

Starsportphoto

Četvrta četvrtina

Keletai je pogodio jedno bacanje drugo promašio za 68:66. Birčević je promašio! Posle tajm-auta Ratkovica je izveo aut ispod koša, Birčević utrčao i položio ispred Mura za izjednačenje 68:68. Igraće se produžetak, pošto je Zamojski promašio trojku.

Kelati na liniji za slobodna bacanja. Prvo je promašio, drugo pogodio - 67:66. Još 34 sekunde... Birčeviću izbijena lopta. Još samo tri sekunde Partizanovog poseda, ukupno 13,5. Sudije posle pregledanog snimka dodeljuju loptu Stelmetu. Delovalo je da je Zamojski izbio loptu Birčeviću.

Kelati poentira za dva, ali Ratkovica ubacuje trojku. Samo dva poena više imaju Poljaci - 66:64.  Promašaj Košareka,  Birčević pogađa za egal - 66:66!

Dragučević pogađa jednoslobono bacanje, pa Luković pravi faul u napadu, a trojku ubacuje Zamojski i vodi Poljake na 64:59 na 3.30 do kraja meča. Sada Luković iz teškle pozicije postiže dva poena uz faul. Partizan je na 63:61.

Nova, treća, trojka Vrabca u meču - 3/3. Partizan je prišao na 58:57, biće nova drama u finišu meča. Grušecki vodi domaćine na 60:57.  Potom cno-beli sa penala dolaze na minus jedan, a Hečer promašuje šut za vođstvo. Ostaje 60:59 za Zjelonu Goru.

Vrabac je novom trojkom  prepolovio prednost Zjelone Gore (54:51). Novi promašaj Hečera za tri, ali Mur s druge strane ne greši. Sada Ratkovica postiže lepe poene za crno-bele uz slobodno bacanje. Partizan je na "minis 4" - 58:54.

Starsportphoto

Treća četvrtina

Ponovo Partizan dolazi na samo "minus tri", ali loša odbrana i tačku na treću četvrtinu stavlja Florens, Poljaci vode 54:48.

Katasftrofalna igra crno-belih, kojima je sada istekao napad. Sjajna rampa Lukovića, pa Birčević zakucava nakon kontre. Partizan smanjuje na 49:42. Luković vraća Partizan na "minus pet", međutim s druge strane odmah ubacuje Dragičević, a onda poeni crno-belih uz zvuk sirene - 51:46.

Trojka Vrabca za egal - 40:40. Ali, odmah Košarek vraća plus na stranu ekipe Zjelone Gore - 43:40. Nova trojka Košareka i "plus 6" ima domaćin - 46:40. Sada serija Košareka od 9:0 i Čanak traži tajm-aut - 49:40.

Keleti povećava vođstvo domaćina, ali Birčević ubacuje treću trojku na meču, ne da Poljacima da pobegnu. Šteta, Kelati odmah uzvraća istom merom. Potom je pogodio Luković, a domaćin izgubio loptu. Poljaci vode 40:35.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Ponovo se Partizan odbranio, a Hečer pogađa za egal 30:30.  Šteta, serija domačina od 5:0 i sada vodi 35:30

Hečer je poentirao za Partizan, ali onda je izgubio loptu. Crno-beli su imali sreće, lopta je ispala Vonu. Partizan ponovo na "minu 3" nakon trojke Birčevića - 28:25. Radičević sa poludistance vraća domaćinu pret poena prednosti. Sada je Luković zaustavio Dragičevića, a Hečer trojkom primakao Partizan na dva poena - 30:28. 

Poljaci su ubacili četiri poena , Partizan i dalje bez poena u drugoj deonici, prošla su tri i po minuta igre. Florens trojkom donosi Poljacima najveću prednost 27:18. Luković konačno postiže prve poene za Partizan u drugoj četvrtini i smanjuje na 27:20.Ali Florens posle faula ubacuje jedno bacanje.

Starsportphoto

Prva četvrtina

Posle nekoliko grešaka crno-belih, Ratkovica ubacuje trojku, ali drže domaćini prednost od pet poena - 18:13. Novi poeni Birčevića, koji je do sada ubacio pet poena. Crno-beli su na "minus tri" - 18:15. Posle promašaja Hečera, Grušecki poentira, ali i Koprivica postiže prve poene i stavlja tačku n aprvih 10 minuta igre - 20:18. 

Zamojski ubacuje prvu trojku za domaćine, ali Birčević odmah uzvraća isto merom. Poljaci vode 14:10 nakon poena Dragičevića. Von sa penala posle faula Lukovića povećava vođstvo Poljaka na 16:10. Pot je izgubio loptu, ali ni Poljaci ne pogađaju na drugoj strani, promašuju za tri domaćini. Malo sreće za Partizan.

Četiri vezana poena Vona, pa Hečer smanjuje na 4:2. Ponovo je poentirao Von, ali Vrabac i Luković poravnavaju na 6:6. Dragičević vraća vođstvo domaćinu, a crno-beli su se spetljali, pa im je istekao napada. Potom Von pravu faul, a Pot pogađa jedno slobodno bacanje i smanjuje rezultat na 9:7.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
uf kako

pre 7 godina

je jaka ova "gora" ...ne mogu da se setim celog naziva...svetski tim ali ...

MatijaBG

pre 7 godina

A tek Darušafaka,ma to su Lakersi iz Turske:).....Zar je bitno ko je ZelenGora,bitno je da je s druge strane evropski prvak,osvajač Evrolige 92ge u Istambulu:)

Nemanja

pre 7 godina

PARTIZAN SAMPION!HAJDE DA OSVOJIMO I OVO I ABU! NAPRED PARTIZAN!

venik

pre 7 godina

Bila il ne bila jaka gora, za vas nikad necu navijati bez obzira s kim igrali.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija