• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

01.01.2017

09:01

MILOŠ VAZURA ZA INFORMER TVRDI: Zeka ne vodi Partizan, ne meša se u rad kluba!

Partizan

MILOŠ VAZURA ZA INFORMER TVRDI: Zeka ne vodi Partizan, ne meša se u rad kluba!

Podeli vest

Žarko Zečević pomaže predsedniku Miloradu Vučeliću i meni samo savetima, ali apsolutno se ne meša u rad kluba * Već smo sve završili oko ostanka Leonarda i Evertona

Žarko Zečević ne vodi Partizan iz senke, štaviše, apsolutno se ne meša u rad kluba, poručuje generalni direktor Partizana Miloš Vazura u intervjuu za Informer! Jedan od najvažnijih ljudi u upravi FK Partizan ipak priznaje da mu bivši gensek vrlo često daje savete u vođenju kluba.

Težak period
Protekla godina je bila jedna od najtežih u istoriji kluba. Nadam se da se slična neće ponoviti

Često može da se čuje da se u Partizanu i dan-danas za sve pita Žarko Zečević. Ima li istine u tome?

- Zečević pomaže samo savetima, predsedniku Miloradu Vučeliću i meni, ali apsolutno se ne meša u rad uprave. I želim da stavim tačku na to. Što se mene lično tiče, Zeka me je uveo u kancelariju i pokazao kako funkcioniše klub. Nekad se nađem u situaciji kad ne znam kako da reagujem, pa ga okrenem i da mi savet. I uglavnom je taj savet dobar. Klub sam zatekao uz reči zaposlenih: "E kad je bio Zeka, bilo je dobro."

Da li vas je savetovao i u toku rata za fotelje, koji se vodio skoro čitave 2016. godine?

Mnogi su trpeli pritiske

Kako se desilo da na izborima u oktobru imate taman onoliko glasova koliko je bilo potrebno, i to zahvaljući glasovima studenta i radnika PTT, za koje niko dotad nije ni znao da su članovi Skupštine Partizana?
- Nije se javno znalo za dva delegata jer su postojali snažni pritisci. Da su se znala njihova imena, verovatno bi nam falio kvorum. Student, pa šta ako je student? Znate koje pritiske su trpeli Miroslav Ćurguz i Svetomir Tanasković samo da promene stranu? Ipak, ostali su čvrsto uz klub i ovom prilikom kažem da imaju veliku ulogu u Partizanu.

- Zečević je proslavio 50 godina u klubu i radio je ovde drugo. Pričao mi je da je imao vanrednu Skupštinu osamdesetih godina, kada je imao problem s generalima. Uvek mi je nagoveštavao: "Doći ćeš u problem u kakvom sam bio ja, ne znaš šta te čeka..." On mi je to pričao u poslednjih osam meseci i, eto, desi se tako. U jednom trenutku mi je čak rekao da je sada bilo i teže nego tad.

Mnogi smatraju da je raskol u upravi počeo vašim sukobom s kumom Novakom Nedićem. Šta se zapravo desilo?

- Jednostavno, to su bile dve koncepcije Partizana i dva pogleda na to. Jedan je bio da uprava ne treba da se meša u prvi tim, za šta smo se mi zalagali. Drugi pogled je bio da uprava treba da učestvuje u svim tim odlučivanjima. Zato smo se razišli.

Da li imate kontakt s Nenadom Bjekovićem, koji je bio protivkandidat vašem predsedniku na Skupštinama?

- Nažalost, nisam se čuo s Bjekovićem posle Skupštine. Posle prekinute Skupštine postojao je dogovor da se napravi uprava gde će i on učestvovati. Međutim, to se završilo neuspešno i od tada nismo imali komunikaciju. Naravno, Nenada poštujem i o njegovom radu mislim sve najbolje. Na kraju, ovo nikome nije trebalo, pa ni njemu.

Kako ocenjujete godinu za nama?

Dobar odnos sa
FSS i Zvezdom

Kakav je vaš odnos sa Fudbalskim savezom Srbije i sa Crvenom zvezdom?
- Što se tiče FSS, mogu da pohvalim rad predsednika Slaviše Kokeze. Mislim da zasad dobro radi i da ide u dobrom smeru. Partizan je zadovoljan, reprezentacija igra bolje, imamo dobre rezultate. Imamo korektan odnos s predsednikom saveza i novoizabranim sekretarom i razmenjujemo stavove i mišljenja. Imam kontakt i sa gospodinom Terzićem, direktorom kluba, i imamo korektan odnos, sportski, to je dovoljno.

- Svakako po mnogima jedna od najtežih godina. Od silnih previranja unutar kluba, do ispadanja iz Evrope. Ne bih voleo da se ponovi nikad više. Finansijski je bilo u redu, ali sve ostalo je bilo loše.

Kako će početi 2017. i šta možemo da očekujemo u zimskom prelaznom roku?

- Mislim da smo već završili sve oko ostanka Leonarda i Evertona. Everton je rekao da ostaje, a Leonardo nam je rekao da je veoma zadovoljan. Što se tiče prodaje, realno je da zaradimo pet miliona evra. E sad, može da se desi da ode par igrača i da uzmemo te pare, a možemo i jednog da prodamo za šest. Doveli smo špica, a planiramo da popunimo još dve pozicije.

Kako ste došli na ideju da sportski direktor bude Ivica Iliev, pošto se to ispostavilo kao jedan od najboljih poteza uprave?

- Kad smo birali sportskog direktora, gledali smo da to bude mlad čovek. Obavio sam razgovore sa desetak bivših igrača, otprilike Ivičinih godina. Jedini pravi odgovor i energiju dobio sam od njega. Naravno, sve sam ih pitao da li hoće rade. Od tih deset devet je reklo: "Pa dobro, moram da razmislim." Ivica je rekao: "Da, hoću, mislim da ću biti najbolji sportski direktor u istoriji Partizana."

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 7 godina

Evo i ovaj je zadovoljan isto kao i vucelic sa fss ahahahahah ovi crveni kradu iz utakmice u utakmicu a ovi nasi zadovoljni fuj

straja

pre 7 godina

Mozda je greska u tebi negde u gornjem delu tela.......nazalost to se tesko leci!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17