• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

11.01.2017

18:31

PARTIZANU NEMA SPASA! Portparol UEFA: Crno-beli su izbačeni iz Evrope!

Partizan

PARTIZANU NEMA SPASA! Portparol UEFA: Crno-beli su izbačeni iz Evrope!

Podeli vest

Čelnici Partizana uveravaju da će igrati Evropu, da će u četvrtak uplatiti dug od 370.000 evra, ali iz EUFA poručuju da je reč o dugu od 2.468.000 evra i da je Partizan već izbačen iz Evrope naredne sezone, ukoliko izbori plasman!

- Partizan je kažnjen jednom sezonom ne igranja u evropskim takmičenjima ukoliko se u naredne tri kvalifikuju. Bez obzira da li uplate novac do 31. januara -  kazao je za Blic Lars Kristofer Olenson, portparol UEFA.

Kako prenosi Blic 2.468.000 evra je dug Partizana iz 30. septembra 2016, od čega dugovanja prema klubovima iznose 454.000 evra, zaposlenima 88.000 evra, dok zaostali porezi i doprinosi iznose 1.926.000 evra.

Međutim, čelnici kluba su poručili da su platili dugovanja igračima, radnoj zajednici i drugim klubovima, ali s obzirom na to da nisu dostavili nijedan dokaz, UEFA im to nije priznala. Reprogamirali su poreski dug, ali između te i revizije od septembra su podneli novi zahtev za reprogram da bi dobili određene poreske olakšice. Kako je time stari dogovor,  koji je predstavljen UEFA letos,  poništen, Evropska kuća fudbala im nije uvažila tvrdnju da nemaju dug prema državi.

Ali, pored svega, Milorad Vučelić uverava da će Partizan igrati u Evropi. 

Uveren sam da će Partizan igrati evropska takmičenja. Kada izmirimo dugovanja uložićemo žalbu na odluku UEFA. Postoji način da se nađe rešenje za crno-bele. Ne želim da ratujem sa Evropskom kućom fudbala i da pričam o političkim stvarima - rekao je Vučelić.

Partizanu je ostalo samo da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ali kako je CAS uglavnom potvrđivao odluke UEFA, čak i dodatno kažnjavao, klubu iz Humske se ne piše dobro.

 

printscreen/UEFA

IZ PARTIZANA UVERAVAJU: Igraćemo Evropu, u četvrtak ćemo platiti 370.000 evra!

PARTIZAN IZBAČEN IZ EVROPE!? Šok u Humskoj, UEFA suspendovala crno-bele!
 

VAZURA TVRDI: Nismo izbačeni iz Evrope! Imamo rok do 31. januara!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lilit

pre 7 godina

Fudbal u Srbiji u STEČAJ! KATANAC NA STADIONE ili posejati kukuruz (bilo bi više koristi), a fudbalere i rukovodioce da kopaju

Juznoprugas

pre 7 godina

Gde god dodje Vucela podguzna Slobina muva.To mora da propadne.Uefa treba konkretno da uceni nase fudbalske klubove da ljudi poput Vucele i ostali propali i istroseni politicki kadrovi nemaju sta da traze u fudbalskom klubu!Bas mi zao Vucelu taman je mislio da se obogati pod stare dane.Morace ponovo i pod sankcijama da rovari...

Mabus

pre 7 godina

Možda da pokuša sa Vesnom Zmijanac, jai svojevremeno 90 tih???

Marina

pre 7 godina

Drzava im ne moze nista a uefa moze. Bravo za drzavu uefa joj naplacuje porez

cane

pre 7 godina

Mislim da bi ovo mogla biti dobra vest za srpski fudbal, ali samo pod uslovom da se isti aršini i kriterijumi primene i za drugog Titovog blizanca. Treba svima da bude jasno, jedini spas za naš fudbal je potpuni nestanak ova dva štetočinska kluba, tek onda se stvaraju uslovi da krenemo u ozdravljenje i počnemo ličiti na normalne a onda i na uspešne fudbalske zemlje. Jedino tako, sve drugo je samo dublje propadanje sa izvesnom perspektivom konačnog gašenja fudbala u Srbiji. Blizanci su nastali u ono tužno vreme kad je Srbija praktično nestala i utopila se u državu kojom su 50 godina vladali Hrvati i drugi naši neprijatelji i sad je konačno vreme da oni zaivek nestanu a da Srbija, njen fudbal i njeni klubovi, napokon dobije šansu.

bgcaffe

pre 7 godina

Pa zašto to nisi napisao kada je ZVEZDA izbačena 2014 god ???? ;)

Nebojsa

pre 7 godina

Bolje vam je sad da vas izbace nego kad budu pocele kvalifikacije kao C.Zvezdu osvojila titulu i kad su trebali da formiraju tim za kvalifikacije stigla je kazna i zabrana Partizanu bih porucio da to nije nista strasno i da gledaju unapred sve mogu od igraca prodati i formirati mlad tim za natednu sezonu veliki pozdrav za komsije

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija