• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.01.2017

20:16

(VIDEO) PARTIZAN PAO U LJUBLJANI! Crno-beli zaustavljeni posle osam vezanih pobeda - ​74:68

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN PAO U LJUBLJANI! Crno-beli zaustavljeni posle osam vezanih pobeda - ​74:68

Podeli vest

Posle osam vezanih pobeda u ABA ligi Partizan je poražen u 18. kolu regionalnog takmičenja u Ljubljani od Olimpije rezultatom 74:68

Slovenački tim je iskoristio činjenicu da je Partizan igrao oslabljen bez Vanje Marinkovića, Đorđa Majstorovića i Frenka Robinsona i tako prekinuo seriju crno-belih od osam vezanih pobeda u ABA ligi.

Početkom poslednje deonice crno-beli su vodili sa 55:46, ali su dopustili domaćinu da se vrati, a u dramatičnoj završnici sa dve vezane trojke meč je prelomio Džeferson. Partizan sada ima skor 14-4 u ABA ligi, dok je Olimpija ostvarila osmu pobedu. 

Adin Vrabac završio je meč sa 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije, 13 poena i 12 skokova imao je Birčević, dok je Andrić je ubacio 12 poena. Kod domaćina, Džeferson je ubacio 20 poena, a Oliver 18 uz 10 skokova. 

Ekipa Olimpije nanela je crno-belima prvi poraz još od 29. novembra i duela protiv Sasarija u FIBA Ligi šampiona (88:87), a samo u ABA ligi prvi od 12. novembra i 97:87 protiv Cedevite

Olimpija je brzo preuzela kontrolu nad utakmicom i povela 19:13, Vrabac je uspeo trojkom da prepolovi minus Partizan,  ali je domaćin novom serijom otišao na osam poena više tokom prvih 10 minuta. 

Partizan je u nastavku iskoristio očajnu igru domaćina i prišao na 24:22, ali su onda usledile katastrofalne greške crno-belih, Džeferson je sam napravio seriju 7:0 za vođstvo domaćina od 31:22, koji je potom stigao i do dvocifrene prednosti (37:22). "Valjak" je ipak uspeo da uhvati priključak pa je na kraju prvog dela bio u minusu pet poena (38:33). 

Partizan je tokom treće deonice uspeo da istopi minus Ljubljančana i povede na tri minuta pre kraja četvrtine 45:43, dok je pred poslednju deonicu imao sedam poena više (53:46). Vodili su crno-beli i sredinom poslednje četvrtine 59:54, ali su dozvolili Ljubljančanima da se vrate u meč i uvedu ga u neizvesnu zavšnici. Odluka o pobedniku pala je posle dve vezane trojke Džefsona koji je odveo svoj tim na 69:65, pa su Slovenci tokom preostalih 48 sekundi uspeli da sačuvaju prednost i trijumfuju.

aba-liga.com


OLIMPIJA - PARTIZAN 74:68 (24:16, 14:17, 8:20, 26:13)


Hala: "Tivoli".  Sudije:Sreten Radović, Josip Radojković, Dragan Kralj.

OLIMPIJA: Barbarić 5, Oliver 18, Bubnić, Mulalić 6, Pelko, Milošević 1, Janković 12, Džeferson 20, Jurček 1, Hrovat 11.

PARTIZAN: Ratkovica , Vrabac 17, Jovanović, Veličković 7, Majstorović, Birčević 13, Koprivica 4, Andrić 12, Hečer 8, Pot 2, Karahodžić 2, Luković 3.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Tačku je stavio  Džefersonom, koji overava trijumf Olimpije - 74:68!

Hrovat posle faula vodi Olimpiju na 71:65. Vrabac je potom promašio  trojku, pa nije pogodio ni Veličković. Birčević nakon faula ubacuje jedno bacanje, a Janković sa penala nakon faula Andrića donosi Olimpiji 72:66. 

Poveli su crno-beli 65:63, ali je Džeferon sa dve vezane trojke preokrenuo na 69:65. Džikić uzima tajm-aut. Crno-beli pred porazom, do kraja 48 sekundi.

Janković i Džeferon donose preokret 61:60, ali Andrić trojkom ponovo vraća prednost crno-belima 63:61 na 2.42 pre kraja meča. 

Vrabac i Birčević ubacuju za vođstvo gostiju 59:54, ali ne daju se Slovenci, gledaćemo novu dramu u finišu meča crno-belih.

Vrabac trojkom vodi Partizan na 55:46, ali  serijom 8:0 Olimpija brzinski dolazi na poen minusa - 55:54.

aba-liga.com

Treća četvrtina

Serija crno-belih 8:1 i vodi Partizan sa 53:46 pred početak poslednje deonice. Najveća prednost Beograđana do sada. 

Hečer donosi prednost timu Aleksandra Džikića 45:43, Olimpija traži tajm-aut.

Mulalić trojkom drži domaćine na odstojanju, ali s druge strane Luković zakucava, a Birčević sa četiri vezana poena donosi egal 43:43.

Posle nekoliko promašaja na obe strane Andrić ubacuje trojku za Partizan koji prilazi na 38:36.

aba-liga.com

Druga četvrtina:

Sada serija crno-belih 6:0 koju tope minus i sada su na 37:33. Janković je imao zicer u poslednjoj sekundi da poveća vođstvo Slovenaca. Neverovatno šta je promašio! Ostaje 38:33 na kraju prvog poluvremena!

Ponovo dve vezane trojke Olimpije, pogađaju Janković i Oliver i vode Olimpiju na dvocifrenu prednost - 37:27.

Mini serija Partizana, Andrić ubacuje trojku a nakon poena Koprivice pri rezultatu 31:27 za Olimpiju domaćini traže tajm-aut. Besan je trener Ljubljančana Garpeš Okorn na svoje pulene.

Šteta, nekoliko izgubljenih lopti Beograđana, Pot je prodao dve, Olimpija pravi seriju 7:0, sve poene postigao je Džeferson uz dve vezane trojke i beži na 31:22.

"Zmajčeki" van meča, četiri napada, četiri izgubljene lopte. Serija parnog valjka preko Pota, Veličkovića i Koprivioce i crno-beli su samo na "minus dva" - 24:22. 

aba-liga.com

Prva četvrtina:

Vrabac trojkom dovodi crno-bele na "minus tri". Međutim, na kraju prvih 10 minuta Olimpija ima osam poena prednosti, vodi 24:16.

Serija Ljubljančka od 6:0 i vode 17:12. S druge strane nekoliko promašaja crno-belih: Hečer, Vrabac , Veličković ne pogađaju, ali sa linije penala niz Olimpije prekida Birčević i smanjuje na 17:13. 

Sada se ekipe smenjuju u vođstvu. Nikola Janković je za sada najopsniji u redovima Olimpije, ubacuje četiri vezana poena i nakon  zakucavanja Karahodžića (13:12) vraća prednost domaćinu 13:12.

Gosti serijom od 5:0 uz trojku Mulalića preokreću rezultat na 9:8. 

 Bolje je Partizan otvorio utakmicu, četiri poena vezao je Vrabac, a trojku je dao Birčevič, vode gosti 8:4.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija