• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

20.01.2017

16:23

VULETIĆ ZNA KO JE KRIV ZA SUSPENZIJU: Ucenjuju nas bivši fudbaleri i legende!

Partizan

VULETIĆ ZNA KO JE KRIV ZA SUSPENZIJU: Ucenjuju nas bivši fudbaleri i legende!

Podeli vest

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić otkrio je da je za dve godine vladavine aktuelne uprave klub platio 6.800.000 evra bivšim igračima, trenerima i legendama kluba i da je to glavni razlog zbog čega je klub dobio jednogodišnju zabranu igranja u Evropi

Podsećanja radi, Informer je pre nekoliko dana  podsetio da je klub od dolaska ove uprave zaradio 21 milion evra, a bez licence je ostao zbog duga od 370.000.

- Partizan nije dozvolio sebi da zbog 400.000 evra ostane bez evropske licence, kako se pisalo. Deo odgovora na pitanje kako je moguće da jedan klub, u koji je ušlo toliko i toliko novca, nema 400.000 evra dobija se saznanjem da je od 31. decembra 2014. do danas Partizan isplatio raznim poveriocima 6.800.000 evra - kazao je za Mozzrtsport Vuletić.

Vuletić kaže da se bivši fudbaleri, treneri, legende, čak i menadžeri odmah tražili naplatu duga, ne misleći na situaciju u kojoj se klub nalazi. 

- Neki od njih su naši fudbaleri. Bivši. Naši treneri, takođe, bivši. Naši uvaženi sportski radnici i legende kluba. Partizan je sa ovim morao da se nosi svaki put kad se pojavljivao problem pred UEFA, zbog monitoringa. Tad se dešavao takozvani "momenat ucene". Na primer, maja 2016, pri poslednjem monitoringu pre onog u septembru, platili smo 810.000 evra samo trojicu igrača. Smatrali su da će Partizanu zabraniti učešće u Evropi, ukoliko ne budu isplaćeni do poslednjeg evra. 

 

GDE SU PARTIZANOVE PARE? Zaradili 21 milion evra, IZBAČENI zbog 370.000!

NEIZVESNA SUDBINA PARTIZANA! Još se ne zna kada će CAS presuditi crno-belima!

LEGENDE PARTIZANA PORUČUJU: Mi smo kao mrtvo slovo na papiru!

Neki od njih su naši fudbaleri. Bivši. Naši treneri, takođe, bivši. Naši uvaženi sportski radnici i legende kluba. Partizan je sa ovim morao da se nosi svaki put kad se pojavljivao problem pred UEFA, zbog monitoringa. Tad se dešavao takozvani "momenat ucene"
Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana

U obrazloženju presude UEFA, kojom je Partizan izbačen iz Evrope, navodi se da je kazna nastala zbog ponavljanja prekršaja. Sadašnja uprava Partizana ističe da je suspenzija iz Evrope posledica suspenzija koje datiraju iz vremena prethodnog rukovodstva.

- Tri puta se Partizan suočavao sa sličnim sankcijama, 2008, 2011. i 2013 godine. Poslednji put je, osim finansijske, dobio i uslovnu kaznu izbacivanja iz Evrope na godinu dana. Uprava kojoj pripadam došla je u klub 24. oktobra 2016, a deo rukovodstva bivstvuje u njoj od 31. decembra 2014. U oba slučaja nasledili smo ove presude, odnoso potencijalne kazne, nastale u vreme dok je klubom upravljao gospodin Dragan Đurić - kazao je Vladimir Vuletić.

Prvo je navedeno da je jednogodišnja suspenzija nastala zbog 2.500.000 evra duga, a ispostavilo se da je reč o sumi od 370.000 evra.

- Prva suma je postojala na dan 30. septembar 2016, kad je vršen poslednji monitorong UEFA. U tom trenutku Partizan nije imao završen reprogram poreskog duga, koji je podneo još sredinom jula, u skladu sa zakonima i rokovima. U međuvremenu je reprogram završen, ali smo bili žrtva glomaznog administrativnog aparata. Dug nam je reprogramiran tek u novembru. U međuvremenu je je taj dug otpao, a ostao je onaj prema klubovima iz kojih smo dovoli igrače - zaključio je Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 godina

Da imaš bar č od čoveka, ne samo da ne bi ništa govorio za štampu, već bi se pokupio i otišao u neku rupu da te godinama ne vidimo i ne čujemo. Ali ti si Vuletiću jedna obična secikesa, lažov i hohštapler sa đonom od obraza i ovo što radiš ne radiš zato što se ničega ne bojiš već što se ničega ne stidiš. Na žalost, takvi sami ne idu, niti mogu civilizovano da se oteraju.

ćela

pre 7 godina

Šta ste govorili o dugovanjima komšija ??? Svako kome se duguje , treba da namiri svoja potraživanja . Kada ste vi u pitanju , tada neke legende traže svoj novac, sram da ih bude !!!!

branko1

pre 7 godina

Dušane,ne mešaj Mišu sa ovim ološima.Greota je

Sale

pre 7 godina

Ne isplacujete LEGENDE, a Vazura prema vasim statutarnim dokumentima prima premije! Koliko je golova taj genije dao? Umesto da se stidite sta ste uradili sportskoj instituciji vi najblaze receno nastavljate da lupetate. Mrsssssss.....iz Partizana

Ljube

pre 7 godina

Pa šta i ako su te silne pare isplaćene? Pričaš kao da su te pare poklonjene a ustvari isplaćene su DUŽNICIMA, igračima i trenerima, koji su ih ko zna koliko dugo čekali dok ste ti i ostala mafija u klubu trpali u svoje džepove.

moma

pre 7 godina

Koliko je meni poznato Cezar nije voleo fudbal već je sponzorisao mačevanje,a mačem će nas ovaj naš rimljanin teško odbraniti na arbitraži.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17