• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

23.01.2017

16:37

VLADIMIR VULETIĆ ŽESTOKO NAPAO I NIKOG NIJE ŠTEDEO: Đurić i bivši igrači ubijaju Partizan!

Partizan

VLADIMIR VULETIĆ ŽESTOKO NAPAO I NIKOG NIJE ŠTEDEO: Đurić i bivši igrači ubijaju Partizan!

Podeli vest

Bivšeg predsednik Dragan Đurić najveći je krivac za to što je klub u dugu od 15 miliona evra i što je UEFA izbacila Partizan iz evropskih takmičenja na godinu dana, kaže Vuletić

Protiv Partizana postoji zavera u koju su uključeni skoro svi, od bivših fudbalera i legendi kluba, preko nekadašnjih funkcionera i menadžera, tvrdi potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić! On je direktno optužio bivšeg predsednika Partizana Dragana Đurića da je najveći krivac za to što je klub u dugu od 15 miliona evra i što je UEFA izbacila Partizan iz evropskih takmičenja na godinu dana.

On je takođe istakao da su pojedini igrači odbili da naprave dogovoro o reprogamu dugova. Među njima su Milan Smiljanić, Vojislav Stankovići Vladimir Volkov. 

Tražili pare bez odlaganja

Milan Smiljanić, Vojislav Stanković i Vladimir Volkov su odbili reprogram duga

Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana

 

- UEFA pravi monitoring na svaka tri  meseca. Pogotovo su važni oni monitorinzi koji definišu dobijanje evrolicence, koji su se dešavali 2008, 2011. i 2013. godine. Taj problem ima jednog imenitelja, a to je uprava Partizana koja je do 31. decembra 2014. godine ostavila dug veći od 15 miliona evra. Od 15 miliona evra, Partizan je u 2015. i 2016. isplatio 6.800.000 nasleđenih dugova. Uz to, servisirali smo tekuće potrepštine, pa dug ne može da se smanji. Ukupni troškovi Partizana u 2015. i 2016. godini iznosili su po 11 miliona za svaku godinu - rekao je Vuletić, i dodao:

- Dugovi su dugovi, i oni moraju da se isplate. To niko ne spori. Sve što se zaradi legalno, može, treba i mora se potraživati. Ti igrači su igralu u Partizanu za platu i mi te dugove priznajemo. Ali neka od tih potraživanja ili ona najveća su nastala pre dolaska nove uprave, odnosno za vreme Dragana Đurića. Partizan dugove vraća i nikome nije ostao dužan. I Partizan ne isplaćuje dugove zbog nekog drugog, nego zbog sebe. Ali, postoje oni koji su postupili nekorektno.

On je otkrio na koga konkretno misli.

Bjeković uzeo 100.000 evra

Potpredsednik Partizana optužio je Nenada Bjekovića da je od Partizana uzeo 100.000 evra za vreme Đurićevog mandata,
- Čovek koji je želeo da postane predsednik Partizana o klubu govori samo kad je nešto loše. A bio je član Đurićeve uprave kao savetnik predsednika, dok ga taj predsednik nije izbacio. Tad je uzeo naknadu od 100.000 evra. Ja u klubu radim od prvog dana bez dinara, a jedini moj izvor prihoda je plata na Pravnom fakultetu - izjavio je Vuletić.

- Igrači koji su odbili da reprogramiraju svoj dug su Milan Smiljanić za iznos od 105.000 evra, Vojislav Stanković za 59.908 evra i Vladimir Volkov za 87.000 evra. Čekali su pet godina i tražili novac u trenutku kada je Patizanu bilo teško, kada je UEFA slala svoje istražne organe. Ne govorimo ovde o nekome ko traži novac zato što ga nema. Ne! Oni odlaze u bogatije klubove, za bogatije naknade, ali traže od Partizana novac u celini, sad, odmah - rekao je Vuletić.

Funkcioner crno-belih osvrnuo se i na problem sa menadžerima.

- Više od 1,2 evra isplaćeno je raznim menadžerskim agencijama i menadžerima na osnovu njihovih ugovorenih provizija sa upravom koja je bila do 31. decembra 2014. Imamo situaciju da u sporu koji se vodi u odnosu na belgijsku menadžersku agenciju u vezi sa transferom igrača Aleksandra Mitrovića postoje DVA ugovora, od kojih jedan je 25% a drugi 15% za prihod od agencije. Ovde očigledno postoji problem kako je do tih ugovora došlo. Ova uprava je pozvala Đurića da svedoči pred belgijskim sudom u korist Partzana. On je to odbio - izjavio je Vuletić.

Partizan je plaćao i ono što nije morao, pa je tako u ugovoru o Kleu bila i klauzula da treba da plati 100.000 evra kineskom klubu na ime takozvanog "doprinosa solidarnosti.
 

Trbojević gradi zgradu

Partizanov potpredsednik napao je i bivšeg skauta Partizana Dušana Trbojevića.
- Neki od poverilaca kritikuju poslovanje, a radili su i primali platu redovno, a nisu se odazivali na Statutom obavezne organe u Skupštini. Reč je o Dušanu Trbojeviću, koji više ne radi u Partizanu, ali gradi zgradu na Vračaru. A ja živim u stanu od 32 kvadrata. Prema izveštajima  medija, Trbojević radi u jednoj menadžerskoj agenciji.

- Zbog Klea nam je pretilo oduzimanje devet bodova, zbog spora od 100.000 evra. Menadžeru koji je bio nadležan za transfer Meda Kamare trebalo je isplatiti proviziju od 100.000 evra. Đurićeva uprava nije platila ništa. Kamate su narasle na 130.000, a nova uprava je morala da plati 115.000 od 130.000. Da je menadžer podneo zahtev FIFA, Partizan bi jesenas izgubio šest bodova - ispričao je Vuletić.

Vuletić je naveo da u dugovima koje je napravila Đurićeva uprava, a koja sada stižu na naplatu, ima i onih prema hotelima u Srbiji, prema avio-kompanijama. Primera radi, nije isplaćen dug za put ekipe u Milano, na meč protiv Intera. Na pitanje zbog čega je baš sad odlučio da progovori o svemu, Vuletić je odgovorio:

- Pa, zbog vas, medija. Vi mediji ste izabrali trenutak da izađemo sa opvim podacima. Jer, vi ste, tendeciozno pisali, kada je UEFA izrekla kaznu da je "neverovatno da Partizan nema 370.000 evra". "Gde su pare", pisali ste i pitali. E, pa vidite da nije 370.000 evra, nego mnogo više. 

Vuletić je naglasio i da je aktuelna uprava za dve godine isplatila zaposlenima 25 plata.

- Plata u Partizanu je zaposlenima kasnila četiri meseca. Partizan je od januara 2015. do danas isplatio 25 plata. Dakle, plate zaposlenima pod upravom od 1. januara 2015. do 1. januara 2017. plaćane su redovno, a jedna plata duga koju je ostavila Đurićeva uprava je nadoknađena. Dakle, kasne tri plate - objasnio je potpredsednik crno-belih.

Hteo da se obesi

Vuletić je otkrio da je jedan od zaposlenih u Partizanu pokušao da se ubije zbog teške materijalne situacije.
- U maju 2014. godine Srbiju su pogodile poplave. Jedan od zaposlenih je tražio pomoć od 2.500 evra, da reši životno pitanje. Ostao je bez odgovora. Čovek je odlučio da se obesi. Skinuli su ga pred smrt i sprečili da okonča svoj život - rekao je Vuletić.

Vuletić je bivšem igraču Andriju Živkovića poručio da se Partizanu ne odužuje slanjem tužbom.

- Ovaj spisak ispred mene broji preko 100 imena i sva su imala razumevanja u većoj ili manjoj meri. Poslednji primer je odnos igrača koji je igrao sjajno za Partizan i postao prvak sveta na Novom Zelandu. Andrija Živković. Potpisao je jedan od najbogatijih ugovora s Benfikom, a zbog 11.000 evra i 52.000 dinara slao opomenu pred tužbu. A omladinskoj školi je nagoveštavao da će se odužiti.

Vuletić je imao poruku i za predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Mirka Poledicu.

- Simptomatično je da sve fudbalere u sporovima sa arbitražnim sudom zastupa advokatska kancelarija Bojović, u 95 odsto slučajeva. Ona očigledno ima značajne veze s predsednikom Sindikata fudbalera Mirkom Poledicom, pa se postavlja pitanje ko tu ima interes.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mili

pre 7 godina

Naravno, to je taj manir i na mnogo visem nivou- kriva je bivsa vlast. Narod skapava, beda sve veca, javni dug sve veci, para sve manje, ali su drugi krivi, mi smo super. Ovaj narod je apsolutno nezreo, zasluzuje bas ovakvu vlast i zivot.

jovan

pre 7 godina

samo napred vi izbacite prljav ves pa ce drugi kad dodju da izbace vas ves i tako u nedogled sve dok ne dodje privatizacija i kaze neki buduci gazda marsh ispred stadiona da vas nevidim \n

NIKOLA1995

pre 7 godina

Nisam siguran,da ce ova uprava spasti Partizan,ali pozdravljam,iznosenje imena.Dali je to tacno ili ne sada je diskutabilno,ali mora se tacno reci ko je sta i kad uradio.

zoran

pre 7 godina

Bravo za hrabrost da se konacno iznesu imena. Partizan im pruzio udoban zivot, obezbedio ih, a oni noz u ledja. Surov je zivot...surov...da im nije bilo PArtizana radili bi u perionicama, najvise u nekoj pekari, ali to se najelo, pa pobesnelo.

vladan

pre 7 godina

Svima koji su tužili Partizan zabraniti ulay na stadioin a Vi iy uprave ako ste nesposobni da rešite problem podnesite ostavke a ne da se bijete za fotelje.Idite na konsultacije u komšiluk kod doktora Terzica da Vas on nauči kako se skidaju dugovi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija