• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

10.02.2017

07:31

TONE VK PARTIZAN! Šoštar: Na ivici smo da se ugasimo!

Partizan

TONE VK PARTIZAN! Šoštar: Na ivici smo da se ugasimo!

Podeli vest

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar otkrio je da je klub na ivici da se ugasi zbog dugova i nedovoljnih finansijskih sredstava za normalno funkcionisanje

 

Crno-beli ove zime nisu mogli čak ni da plate mazut za grejanje bazena, pa su morali da se seljakaju po Srbiji i okruženju da bi mogli da treniraju i igraju utakmice.

Bez obzira na moj optimizam, Partizan je pred gašenjem. To nije pritisak, nego realno činjenično stanje. Kucali smo na sva moguća vrata i svi su upoznati koliko je situacija dramatična. Mislim da svi imaju dobru volju, a razumem sve probleme u kojima se svi kao društvo nalazimo. I pored svih nedaća Partizan je i sada, kao i u bivšoj državi, lokomotiva vaterpolo voza - otkrio je Šoštar za Novosti.

On je priznao da je gotovo nemoguće praviti planove za budućnost, iako Partizan ima veoma talentovan tim, kada ne zna šta mu nosi sutra.

Kako govoriti o perspektivi, kada su dnevne aktivnosti u magli. Istina, razmišljamo da se ova mlada ekipa zadrži, da se eventualno vrati neko ko nas je lane napustio. To ne košta puno, ali je pitanje kako da se ova čitava situacija reši. Ako je nekome stalo do ovoga šta radimo, treba tako i da se ponaša - podvlači Šoštar.

Predsednik crno-belih je otkrio ironiju sudbine: kolaps kluba je krenuo 2011. godine, kada je Partizan postao prvak Evrope!

- Titula prvaka Evrope je jedan od razloga naših finansijskih problema. Da smo godinu-dve ranije pustili igrače ne bismo imali dugove, ali ne bismo bili šampioni. I pitanje je da li bi igrači, koji su okosnica reprezentacije, postali olimpijski pobednici. Da su otišli prerano iz našeg sistema rada, pitanje je kako bi se razvijali, da li bi stvorili tako jak kolektivni duh. Zato ne žalim, i sada bih uradio isto - naglasio je Aleksandar Šoštar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bivsi vaterpolista

pre 7 godina

Odlican golman, fenomenalan vaterpolista...ali zato...kao funkcioner G17 lopina od koje me je sramota sto sam ikad navijao za njega...tuga na sta je spao.

branko1

pre 7 godina

Pa šta predlažeš Šoštar ?Misliš da nas rasplačeš pa da mi finansiramo,preko države,vaše aktivnosti.Treba da znaš da ima nas koji znamo šta se radi u sportu.Kad nema para daj državo,kad ima para to je samo naša stvat I trošimo(I krademo)kako nam se sviđa.E snađite se bez nas,organizacijom I trošenjem samo onog sto se ima.Budete pravi domaćini pa ako može može,ako ne zatvaraj radnju

Doktor

pre 7 godina

Jel se ovo odnosi i na kosarkaske i fudbalske klubove,posto je vaterpolo mala beba za ove lesinare.

moma

pre 7 godina

Jedino rešenje da srpski sport opstane je da u prvoj fazi,sve državne firme i one na koje država ima uticaj postanu generalni sponzori liga.To znači da se okanemo finansiranja Zvezde i Partizana,već ovo što se njima daje da podelimo jednako svima, a sledeći korak je bezuslovna privatizacija.Primer:"GASPROM"nazivni sponzor Super lige u fudbalu.Pre početka takmičenja(o formatu i broju klubova se treba na ozbiljan način dogovoriti ,ali ne na Kipru) svaki klub dobije 100.000 eura.To su strogo namenska sredstva za troškove takmičenja(putovanja,tereni,takse,struja voda...).Kroz takmičenje nagrađivati svaki osvojen bod sa 5.000 eura,kad je nerešeno u poseban fond za nagrade(najbolji sttrelac,golman,fer plej). Ovo sve manje bi koštalo državu ,a obezbedilo bi uslove da se takmičenje odvija bez rizika da ga neko napusti zbog nedostatka novca.Za plate i Ugovore,gospodo zaradite sami(vlastita sredstva,TV prava,transferi).Po istom principu pokriti ,košarku MTS,vaterpolo NIS,rukomet PTT,atletiku Aerodrom itd.

Njofra

pre 7 godina

ne vjerujem,zato sto igrate ligu Šampiona alo

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija