• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2017

20:42

PARTIZAN SEBI ZAGORČAO ŽIVOT PRED PLEJ-OF! Crno-beli ubedljivo poraženi od Cedevite - 79:67

Partizan

PARTIZAN SEBI ZAGORČAO ŽIVOT PRED PLEJ-OF! Crno-beli ubedljivo poraženi od Cedevite - 79:67

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su u Zagrebu od Cedevite 79:67 i iskomplikovali sebi život pred plej-of regionalnog takmičenja

Pobedom su crno-beli mogli da obezbede drugo mesto na tabeli pred plej-of, ali su sada sebi zakomplikovali situaciju. Ovim porazom su pali na četvrtu poziciju. Sada Partizan ima skor 16:6, kao i Cedevita i Budućnost. Ali, u najgoroj poziciji su crno-beli, jer su dva puta kiksnuli protiv Zagrepčana i Podgoričana, pa će morati da trijumfuju u četiri preostala kola i nadaju se kiksu konkurenata.

U redovima Partizana istakao se Stefan Birčević sa 18 poena i 7 uhvaćenih lopti, dok je Vanja Marinković dodao 12 poena. Boutrajt bio je najbolji pojedinac meča sa 21 poenom, 5 skokova i 3 asistencije, pratio ga je Miro Bilan koji je postigao 14 poena, a 11 je dodao  Arapović. 

ABA LIGA

22. kolo

Nedelja
MZT - Krka 89:65
Crvena zvezda - Cibona 69:56
Cedevita - Partizan 79:67
Mega Leks - Igokea 101:84

Subota
Budućnost - Karpoš 95:61
FMP Železnik - Olimpija 89:79

Petak
Zadar - Mornar 80:62

Tabela: Crvena zvezda 21-1, Budućnost 16-6, Cedevita 16-6, Partizan 16-6, Cibona 11-11, Igokea 10-12, FMP 9-13, Olimpija 9-13, Karpoš 9-13, Mega 8-14, MZT 8-14, Mornar 7-14, Krka 7-15, Zadar 6-15.

Crno-beli su od starta konstantno bili u zaostatku. Ništa nije išlo od ruke pulenim Aleksandra Džikića, imali su čak 10 izgubljenih lopti, pa su i olakšali posao domaćinu tokom prvog dela meča. Cedevitu je predvodio raspoloženi Boutrajt za koga Beograđani nisu imali rešenje, ubacio je Partizanu tokom prvih 20 minuta 12 poena. Zagrepčani su tokom druge deonice imali vođstvo od 11 poena (37:26), ali su crno-beli sa dve dobre odbrane i poenima Koprivice i Andrića dočekali poluvreme sa minus sedam (37:30).

Boutrajt je drugo poluvreme otvorio agresivno trojkom, pratili su ga Bilan i Žganec, pa je Cedevita ekspresno duplirala vođstvo. Nastavili su domaćini da zatrpavaju koš crno-belih, u finišu imali i 19 poena više, a početkom poslednjih 10 minuta i 20 poena. 

Uzvratili su puleni Aleksandra Džikića serijom 8:0 na startu poslednjih 10 minuta i prišli na 62:50. Bio je to ipak poslednji trzaj Beograđana, Boutrajt i Krušlin su ekspresno uzvratili sa dve trojke, pa je Cedevita otišla na nedostižnih 68:52 pet minuta pre kraja meča i upisala ubedljiv trijumf.  

 


CEDEVITA - PARTIZAN 79:67 (16:18, 21:12, 22:12, 20:25)

Hala:Dom sportova. Sudije:Matej Boltauzer, Damir Javor, Dragan Kralj.

CEDEVITA: Džejms 8, Krušlin 6, Boutrajt 21, Katić 3, Žganec 10, Musa 2, Bilan 14 , Šurna, Begić 1, Rogić, Tomas 3, Arapović 11.

PARTIZAN: Ratkovica 6, Vrabac, Marinković 12, Veličković 6, Majstorović 4, Birčević 18 , Koprivica 5, Andrić 4, Hečer 8, Pot, Gordon 2, Luković.

TOK MEČA

aba-liga

Četvrta četvrtina

Ubedljiv trijumf Cedevite, koja je na kraju slavila rezultatom 79:67!

Ne odustaju crno-beli, dve vezane trojke preko Hečera i Marinkovića. Ali, ne staju ni domaćini Bountrajt, Bilan i Arapović su neumorni, Cedevita lagano čuva prednost - 72:58. Do kraja meča 2.14.

Naravno, nezaustavljivi Boutrajtu postiže trojku, a potom i Krušlin, pa poništavaju prethodnu seriju crno-belih. Domaćin vodi 68:52. Do kraja meča još pet minuta!

Serija Partizana 8:0!

Sada Vanja Marinković pogađa trojku, Partizan je na minus 12 poena (62:50) i Cedevita traži tajm-aut.

Majstorović postiže prve poene za Partizan u poslednjem delu igre, dok Ratkovica dodaje tri i smanjuje minus na 62:47.

Ide Cedevita na 20 razlike, Arapović gađa  za tri samo što je počela poslednja četvrtina.

aba-liga

Treća četvrtina

Kraj trećeg dela igre, Cedevita ubedljivo vodi 59:42, Arapović je poenima za dva stavio tačku na ovaj deo igre.

Sada Džejms trojkom vodi Cedevitu na "plus 19", ali odmah uzvraća Birčević istom merom - 55:39 za domaćina.

Crno-beli nastavljaju da poklanjaju lopte Cedeviti, za sada imaju 15 izgubljenih lopti, a Zagrepčani vođstvo od 16 poena - 52:36. 

Pao je Marinković! Delovalo je strašno, ali se igrač Partizana brzo pridigao i nastavio da igra.

Ne mogu crno-beli da se sastave. Musa veže četiri poena, potom je poentirao i Bilan, za vođstvo Cedevite 48:32. Najveća prednost domaćina do sada!

Nova najveća prednost domaćina - 44:32. 

Boutrajt je nastavio gde je stao u prvom poluvremenu, pogađa trojku, ali lake poene s druge strane upisao je Koprivica (40:32).

aba-liga

Druga četvrtina

Partizan je posle prvih 20 minuta u minusu sedam poena, Andrić je stavio tačku na prvi deo meča. Cedevita vodi 37:30.

Ne ide crno-belima, pa ne ide, do sada imaju 10  izgubljenih lopti. Cedevita je otišla na docifrenu prednost 36:26.

Konačno, trojka Hečera, ali faul Andrića i novi poeni Boutrajta, domaćin čuva prednost - 32:25.

Cedevita sa dve trojke, Tomas i Boutrajt su pogodili, odlazi na 30:22, crno-beli još bez poena iz igre i Džikić traži tajm-aut.

Crno-beli su na minus dva (24:22), poenima Novice i ovog puta sa penala.

Prve poene za Partizan u drugoj četvrtini, posle dva minuta igre, ubacuje Veličković sa linije za slobodna bacanja i smanjuje rezultat na 24:20.

Pogađa Boutrajt, koji postiže svoj deseti poen i vodi domaćine na 24:18. Za sada najveća prednost Cedevite. 

Još dva poena Boutrajta sa penala, pa Cedevita vodi 21:18.

Ne pogađaju Gordon i Veličković, a Boutrajt prolazi za novo izjednačenje na meču 18:18.

Starsportphoto©

Prva četvrtina

Smenjuju se ekipe u vođstvu! Boutrajt šutira sa distance, potom pogađa i Arapović, a  Andrić je postigao poslednji koš u prvoj deonici. Crno-beli nakon prve četvrtine vode 18:16.

Marinković je trojkom okrenuo na 10:9, a potom je tas na stranu domaćina vratio Žganec. Ni to dugo nije trajalo jer su crno-beli ponovo poveli trojkom Ratkovice - 13:11.

Šteta, tri vezana promašaja crno-belih, mogla je prednost da bude i ubedljivija, ali Bilan izjednačije rezultat - 7:7.

Pet vezanih poena Birčevića na startu, potom se upisao i Majstorović za prednost Partizana 7:5.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki

pre 7 godina

E bas mi je drago sto je bratski duel dobila cedevita!!

gago m

pre 7 godina

Прави братски дуел је када игра иДеа против Конзума ... а и дресови им исте боје!

Cile

pre 7 godina

Sramota kako pojedinci igraju ovo je Nizerazredna igra a i Djile da nekima ovoliko tolerise izivljavanje na terenu sebicnost silovanje lopte sta nas ceka uskoro Paok pa kup to treba otpisat boriti se protiv Paoka u Beogradu i Aba liga ako se moze do finala.

Car

pre 7 godina

Vazno je da su protiv Zvezde ginuli,za svaku loptu,da su je pljuvali i jos je uvek pljuju na svakom mestu.Ovo je tipican primer Bratstva i Jedinstva. Ubijes brata rodjenog da bi komsiji od preko brda bio simpatican.

Steva

pre 7 godina

Ipak je beli Zagreb grad rodno mesto Partizana, kaj ne dečki? Sta drugo nego bratski pognuti glavu pred osnivačima ne...a protiv Zvezdr na nož!

Prcreca

pre 7 godina

I sad nakraju njhova pozicija zavisi od Zvezde, jel se u poslednjem kolu sastaju Zvezda i Budućnost i ako Zvezda dobije Partizan će možda izboriti drugu poziciju, jel jedino Zvezda može da pobedi Budućnost ali pod uslovom da ne izgube nijednu utakmicu do kraja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija