• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vu. Tomković

03.03.2017

14:01

(VIDEO) DAMIR ČAKAR ZA INFORMER: Poslednji penal na derbiju? Rodilo mi se dvoje dece otad!

Partizan

(VIDEO) DAMIR ČAKAR ZA INFORMER: Poslednji penal na derbiju? Rodilo mi se dvoje dece otad!

Podeli vest

Da mi je neko rekao tog marta 1995. godine da će moj penal biti poslednji za Partizan u večitim derbijima u naredne 22 godine, pomislio bih da je lud, kaže kroz smeh Damir Čakar u razgovoru za Informer povodom predstojećeg 153. prvenstvenog okršaja crno-belih i crveno-belih

 

 

Bio je to 18. mart 1995. godine kada je Dami Čakar u 65. minutu 99. večitog derbija postigao gol za Partizan iz penala. Od tada do danas, a prošle su 22 godine i 52 prvenstvena okršaja velikana sa Topčiderskog brda - nijedan.

- Ma, to je za Riplija! Potpuno je nemoguće da u 52 utakmice nije bila nijedna situacija da se dosudi penal za Partizan! Nema šansi da se tako "namestilo". Ne bih da ulazim u to da li slučajnost ili namera, ali je zaista neverovatno - čudi se Damir Čakar.

Kada nekadašnji golgeter Partizana baci pogled iza sebe, šta se sve izdešavalo za te 22 godine... 

Verujem u pobedu Partizana

Bivši as Partizana Damir Čakar veruje da će crno-beli u subotu slaviti na "Marakani".
- Imamo odličan tim i odličnog trenera, pa mi se javlja osećaj da ćemo pobediti. A, ako slavimo, ubeđen sam da ćemo osvojiti šampionsku titulu. Nadam se da će biti dobra utakmica, da će imati o čemu da se priča i po čemu da se pamti - istakao je Čakar.

- Pa, ja sam dvoje dece dobio u međuvremenu - smeje se Čakar i dodaje: - Naša zemlja je menjala imena, čak ni stadioni Partizana i Zvezde nisu isti kao tada...

Damir se i dan-danas te situacije kod penala seća kao da je bila juče.

- Bio je to moj debitantski derbi! A, imali smo strašne timove i Zvezda i mi. Igralo se pred 55.000 ljudi, tada još ni stolica nije bilo na tribinama. Vodile su komšije 2:0. Ja sam centrirao, lopta je išla na zicer Savu Miloševiću kada je jedan od Zvezdinih igrača, ne znam ko je to bio, igrao rukom. Sudio je Zoran Petrović i pokazao na penal. Branio je Zvonko Milojević. Pocepao sam mrežu, nije bilo šanse da promašim na svom prvm derbiju! Kasnije smo izjednačili na 2:2 i tako je ostalo do kraja - priseća se Čakar.

A, visoki Pljevljak bio je redovan i uspešan penaldžija za Partizan. Pogodio je i u legendarnoj penal seriji protiv Njukasla na "Sent Džejms Parku". Zato ima savet za narednog crno-belog penaldžiju u derbiju, kada god da dođe na red. 

- Posle svih ovih godina ispada da će taj penal u derbiju, kad god da se desi, imati ogromnu težinu i da će na šuteru biti stvarno veliki pritisak. Mada, mislim da su ove mlađe generacije manje opterećene tim detaljima nego što smo mi, uslovno rečeno, navijači, posmatrači sa strane. U svakom slučaju, potpuni mir i maksimalna koncentracija. To su dva najvažnija uslova za pogodak sa penala - podvlači Damir Čakar.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 godina

Da je meni neko rekao da ćemo više od trideset godina čekati na gol iz kornera,ne bih mu verovao. Dragan Stojković Piksi. Dosadni ste sa tim penalom.Da bi se svirao penal morate da udjete u kazneni prostor,da vas neko faulira ili da se lopta namerno zaustavi rukom.

kales

pre 7 godina

Ja prdlažem da Partizan izvede početni udarac sa 11m ka zvezdinom golu.

lavcina74

pre 7 godina

Šta sad da se očekuje posle ovakvih pritisaka u medijima od strane partizana. Izgleda da mora po svaku cenu da se sudi penal. Unapred pritisak na sudiju zato i ne sudi Mažić jer on ne pada na to.\n

rasa

pre 7 godina

mislis nece vam suditi po dva tri penala, a da ste imalo objektivni bi bili i sami rekli da je bio bar jedan penal za ove 22 god ,no mi vas razumemo vi ste jedni mali gani

Milos

pre 7 godina

Damire da su ti deca živa i zdrava, i da da bog i unuke da dočekaš ali bez penala za partizan.\n

yastreb

pre 7 godina

Daj kažite glavnom sudiji da im dosudi taj penal, dosadili su bogu i narodu sa tom pričom. Evo, neka im se dekretom odredi da u svakom narednom derbiju dobiju minimum jedan penal. Možda uspeju da daju i neki gol.

Nesa

pre 7 godina

Mislim Bata Yastrebe, razumem te ja da smo dosadili sa pricom o penalu, ali Bata Yastrebe, 22 godine, ejj covece, ko je ovde lud. I sta kazes, dosadili smo ti, ma stvarno...

penalko

pre 7 godina

koliko da se zna da je ovo za Riplija.......TOLIKO O OBJEKTIVNOSTI SUDIJA U DERBIJIMA....od danas a sobzirom da je neko napokon progodvorio o tome Zvezdu treba nazvati PENALZVEZDA.Toliko je dosuđenih nepostojećih penala za Zvezdu bilo da je to više smešno.....i toliko je postojećih penala koji nisu douđeni bilo za Partizan da je to još smešnije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija