• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2017

11:05

POTVRĐENO I ZVANIČNO! Pala suspenzija, Partizan će igrati u Evropi!

Partizan

POTVRĐENO I ZVANIČNO! Pala suspenzija, Partizan će igrati u Evropi!

Podeli vest

Sud za sportsku arbitražu u Lozani i zvanično je saopštio da će Partizan naredne godine igrati u evropskim takmičenjima!

Klub iz Humske prethodno je suspendovan iz Evrope u naredne tri sezone, odnosno ne bi mogao da učestvuje u Ligi šampiona i Ligi Evrope u prvoj godini kada bi to obezbedio kroz nacionalna takmičenja.

Partizan je kaznu inače dobio zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, odnosno duga od oko 2,5 miliona evra zaključno sa septembrom 2016. godine. Najveći deo tog novca je na ime poreza i doprinosa.  Ipak, crno-beli su uspeli da sklope sporazum sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) o suspendovanju jednogodišnje zabrane igranja na međunarodnoj sceni.

Pred Sudom u Lozani je utvrđeno da crno-beli imaju legalno utvrđen reprogram dugovanja i da je to dovoljan osnov da se suspenzija ukine.

- Imajući u vidu da je FK Partizan ispunio uslove zbog kojih je prvobitna kazna bila izrečena, sada možemo da potvrdimo da je pomenutom klubu dozvoljeno da učestvuje u predstojećim takmičenjima UEFA - navodi se u odluci Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

tas-cas.org



Partizan će morati redovno da "servisira" obaveze predviđene reprogramom plaćanja poreskih dugovanja. Dobiti pojačani monitoring iz UEFA, s tim što ako ponovo bude imao "rupa u finansijama“ posledice bi mogle da budu katastrofalnije nego što je to sada bio slučaj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija