• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2017

21:51

(VIDEO/FOTO) ĐURĐEVIĆ NASTAVIO TEROR! Partizan lider bar 24 sata!

Partizan

(VIDEO/FOTO) ĐURĐEVIĆ NASTAVIO TEROR! Partizan lider bar 24 sata!

Podeli vest

Šampionska trka traje, a fudbaleri Partizana će nakon pobede nad Javorom u Ivanjici 2:1 bar 24 sata provesti na prvom mestu na tabeli Superlige

Partizan je produžio seriju bez poraza na 32 meča, a tri nova boda donela su i prvo mesto na tabeli, barem na jedan dan, dok Crvena zvezda ne završi utakmicu protiv Voždovca (subota, 17.00 časova). Crno-beli imaju 49 bodova, a crveno-beli tri boda manje. 

Partizan je bio bolji i tokom prvih 45 minuta meča iako nije bilo golova, bila je i jedna izuzetno sumnjiva situacija, crno-beli su tražili penal, ali ga nisu dobili i po svoj prilici bili oštećeni. Ipak, Đurđević je za osam minuta početkom drugog poluvremena doneo crno-belima dva gola prednosti, Eliomar je uspeo samo da ublaži poraz 2:1.

Đuričković je raspoložen ušao u meč, nekoliko puta pripretio Đogatoviću, ali je svaki put lopta završila pored stative. Potom je Jankovićeva bomba sa oko 20 metara je otišla tik iznad prečke, za uzdahe crno-belih navijača. U 36. minutu je Đurđević pao u kaznenom prostoru Javora pošto  mu je na nogu stao Tomanović, ali sudija Vasić nije smatrao da je potrebno da pokaže na belu tačku. Samo nekolio minuta kasnije Kosović je promašio vođstvo sa pet metara, a potom je promaš upisao i Leonardo iz slobodnjaka.

Ali, sve promašaje su crno-beli nadoknadili početkom drugih 45 minuta igre. Đurđević je iz prve šanse u nastavku meča nakon kornera  smestio loptu u mrežu posle smušene reakcije fudbalera Javora, tačnije, nisu ni reagovali domaćini. Samo osam minuta kasnije penal za crno-bele pošto je Đogatović oborio Jankovića, a Đurđević je sa 11 metara duplirao prednost 21. golom u Superligi.

Javor je nakon kontre preko Eliomara uspeo da smanji na 2:1 već u 62. minutu utakmice.

Do kraja meča je sudija Vasić u nekoliko navrata prekidao utakmicu zbog transparenata "grobara". Navijači crno-beli su potkačili sudiju koji nije video gol-aut u derbiju, na transparentu je pisalo: "Srđan Obradović - zlatna kopačka Crvene zvezde", a na drugom:  "Je l' bi vam sada bilo po volji, da se uvede kalčopoli? Nema sumnje da će se nastaviti obračun večitih, na terenu i van njega.

 


JAVOR - PARTIZAN 1:2 (0:0)

Strelac: Eliomar u 62. za Javor - Đurđević u 47. i 55. minutu za Parizan

Stadion: FK Javor. Sudija: Aleksandar Vasić.

Javor: Đogatović, Terzić, Karišik, Milović, Amanović, Tomanović, Milanović (od 66. Jovanović), Mitošević, Eliomar, Sević, Tripković.

Partizan: Stevanović, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić,Jevtović, Kosović, Janković, Đuričković (od 76. Ilić), Leonardo, Đurđević (od 95. Tavamba).

TOK MEČA: 

Drugo poluvreme

Kraj!

- 90'.Igraće se još pet minuta.

- 80'. Faul za Javor na ivic kaznenog prostora. Mitošević je šutirao, ali nije bilo snage u udarcu, lak posao za golmana Stevanovića.

- 77'. Ponovo prekid, ponovo zbog uvredljivog transparenta.

- Srđan Obradović - zlatna kopačka Crvene zvezde - piše na spornom transparentu.

Na jednom transparentu "grobara" pisalo je :

- Je l' bi vam sada bilo po volji, da se uvede kalčopoli?

printscreen

- 76'. Izmena u Partizanu, umesto Đuričkovića na terenu je Saša Ilić.

- 73'. Sudija Vasić je prekinuo meč kako bi skinuli uvredljiv transparent na račun FSS sa dela tribine gde su navijači Partizana.  

- 67. Umalo Javor da poravna rezultat. Terzić je opalio po lopti sa oko 20 metara. Dobra intervencija Stevanovića ovog puta! 

- 62'. GOL! Na 2:1 smanjuje Eliomar! Kiks golmana Stevanovića koji  je izleteo do pola terena, ali nije došao do lopte pre napadača Javora. Spasa nije bilo.

- 55'. GOL! Đurđević egzekutor, duplira prednost Partizana. Bio je na lopti Đogatović, ali nije uspeo da je zaustavi. 

- 54. Penal za crno-bele!  Đogatović je oborio Jankovića. Čist penal, nema dileme! 

- 47'. GOL! Partizan vodi 1:0. Đurđević je smestio loptu u mrežu! Lopta je posle kornera prošla pored igrača Javora niko nije intervenisao, a Đurđević je samo podmetnuo nogu i postigao 20. gol u Superligi.

Prvo poluvreme:

- 42'. Pokušaj Leonarda iz slobodnog udarca, ide iznad prečke. Sada je u prilici Đurđević, međutim, i on je neprecizan.

- 38'. Odlična šansa za Kosovića posle odbitka, ali prebacuje loptu preko gola. Prethodno je dobru priliku imao i Leonardo ali je Đogatović zaustavio njegov šut.

- 36'. Pao je Đurđević u šesnaestercu Javora, Tomanović mu je stao na stopalo. I pored negodovanja napadača crno-belih sudija Vasić ne reaguje.

- 35'. Mačka je uletela u teren, ali nije dugo bila u centru pažnje.

- 29'. Najbolja šansa za Javor. Pokušao je Milović, ali lopta završava u rukama golmana Stevanovića.  

- 23'. Janković je šutirao sa preko 20 metara, ali je lopta otišla tik preko prečke.

- 21'. Fudbaleri Javora su smatrali da su oštećeni, prekinuta im je akcija zbog ofsajda pozicije.

- 20'. Eliomar je centrirao na peterac, ali je Milenković intervenisao ispred Tripkovića.

- 19'. Pritisak crno-belih. Đuričković je šutirao, ali nije lepo zahvatio loptu, koja prolazi pored desne stative.

- 15'. U šesnaestercu Javora  je pao Janković u duelu sa Amanovićem. Ništa od penala, a niko se nije ni bunio iz gostujućeg tabora.

- 13'. Đurđević je pokušao da iznenadi golmana Đogatovića, ali je u bloku bio Milović, pa lopta dalje nije prošla.  

- 12'. Rizičan start Jevtovića. Sada je prošao bez kartona, sledeći put mu sudija Vasić neće progledati kroz prste.

- 9'. Partizan na startu ima više loptu u posedu, terensku inicijativu, ali za sada ne uspeva opasnije da pripreti domaćinu.

- 3'. Pokušaj Đurđevića sa oko 18 metara, ali lopta ide pored gola! Nije ovo bilo opasno po gol Javora.

- 2'. Loši uslovi za igru, pada kiša! 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ćela

pre 6 godina

Smešna utakmica !!! Cela Srbija zna , da će biti posle 45 minuta 0:0 . A onda "furija" nastupa i dva gola za osam minuta . Je li bre , da li vi mislite da smo svi mi tumbasi ??? Onda puste i Javor da postigne gol , pa je kao bilo neizvesno ????a -

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija