• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

24.05.2017

21:29

NIKOLIĆ OTVORIO DUŠU POSLE TITULE: Mogli smo da se sapletemo, ali smo bili pravi!

Partizan

NIKOLIĆ OTVORIO DUŠU POSLE TITULE: Mogli smo da se sapletemo, ali smo bili pravi!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić istakao je da su crno-beli titulu osvojili na terenu i da je to jedina istina, a govorio je i o prekretnici sezone, predstojećem finalu Kupa, pojačanjima...

Nikolić je prošlog leta drugi put seo na klupu Partizana, i sada uzeo ono za šta mnogi smatraju da mu je u prvom mandatu pripadalo - šampionsku titulu.

Ako je to satisfakcija za ono što je bilo, onda mi se vratilo na najlepši mogući način. Najveće zasluge za titulu idu na račun igrača. Po dva osnova. Pokazali su igrački kvalitet i veliku psihološku stabilnost. Zasluge idu i na račun mojih saradnika u stručnom štabu, ali i navijača - rekao je Marko Nikolić u intervjuu za Mozzartsport.

Neću sad ni o imenima, ni o pozicijama. Tek posle finala. Mogu samo da kažem da su nam, u ovoj situaciji, potrebna dva, tri igrača

Marko Nikolić, trener Partizana

On nije mogao da izdvoji jednu utakmicu kao prekretnicu u sezoni.

- Više ih je. Najpre, pobeda u derbiju na našem stadionu, kad se stvorila homogenost u ekipi i uspostavio odnos poverenja sa navijačima. Potom, preokret protiv Napretka, takođe, na našem stadionu (3:2). Pa gostovanja Vojvodini, u Novom Pazaru, meč sa Radničkim u Nišu... Svaka od tih utakmica tretirana je kao malo finale - istakao je trener crno-belih.

Šampion Srbije ima niz od 36 utakmica bez poraza, a Nikolić je istakao da to nije lako uraditi.

- Sve vreme smo tražili istinu samo na terenu. Bio je veliki broj utakmica na kojima smo mogli da se sapletemo, međutim, imali smo autosugestju da će sve da nam se vrati ukoliko budemo pravi, i bili smo - podvukao je mladi stručnjak.

I u Kupu da pokažemo da smo najbolji u Srbiji!

Ekipu iz Humske čeka još finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, crno-beli će 27. juna biti domaćin.
​- Nema šanse da dođe do emotivnog pražnjenja ili eventualno labavijeg pristupa utakmici. Duel sa večitim rivalom je sam po sebi inspirativan. Želimo sebi i drugima, još jednom, da potvrdimo da smo najbolji u državi. Iako smo u ovom takmičenju imali daleko najteži put - jasan je Nikolić.

On je svestan da crno-bele čeka težak put do grupne faze nekog evrospkog takmičenja, i da su timu neophodna pojačanja, ali da još neće o imenima.

- Neću sad ni o imenima, ni o pozicijama. Tek posle finala. Mogu samo da kažem da su nam, u ovoj situaciji, potrebna dva, tri igrača. Struci je uvek važan kontinuitet, što se najbolje videlo po modelu igre predstavljenom ovog proleća. Bili smo daleko bolji nego jesenas, baš zato što smo zimus sačuvali okosnicu. Važno je i ovoga puta da zadržimo kičmu tima, mada mora da se vodi računa i o tržištu, odnosno da se proceni da li su neki igrači dostigli maksimum u Partizanu - objasnio je trener crno-belih.

Nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Olimpije je doživeo da navijači Partizana skandiraju njegovo ime.

- Retka je privilegija da Partizanov trener dobije takvo priznanje tribine. Naježim se kad se setim detalja sa "Marakane", našeg stadiona, proslave titule u Humskoj, na beogradskim ulicama, bakljade "grobara" po raznim lokacijama... Njihovo skandiranje je najvažnije priznanje koje sam mogao da dobijem. Istovremeno me i plaši, jer posle ovoga ne sme da bude opuštanja - zaključio je Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bgcaffe

pre 6 godina

Najbolji igrač ispade Obradovic ( sudija ) kako glodari napisali ! Protiv Radnka presudio preokret sa 2 crvena kartona i nepostojeceg penala ! Hahahahahahahahhahhahhahahaaaahhahahahahahahahahahahhaha ZAGLEBJEEEEEE

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17