• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

31.05.2017

20:35

NIKOLIĆ SE OPROSTIO OD PARTIZANA: Mnogo mi je teško, ali zasitio sam se Srbije!

Partizan

NIKOLIĆ SE OPROSTIO OD PARTIZANA: Mnogo mi je teško, ali zasitio sam se Srbije!

Podeli vest

Doskorašnji trener Partizana Marko Nikolić istakao je da je crno-bele napustio jer je osetio zasićenost. On je otkrio i da je čelnicima kluba iz Humske predložio i naslednika

Nekoliko dana posle osvajanja duple kurne, šok u Humskoj - Marko Nikolić je podneo ostavku i otišao u mađarski Videoton, gde će za tri godine zaraditi 2,4 miliona evra.

- Članovi uprave su učinili su maksimalan napor da ostanem... Svi razlozi nemaju veze sa Partizanom, nego sam deset godina u ovoj ligi i ovom sezonom sam dostigao maksimum, osvajanjem svega što se moglo. Osetio sam potpunu zasićenost ovom ligom - rekao je Nikolić za Mondo, i dodao:

- Imao sam na stolu tri, četiri ponude u poslednjih deset dana - Belgija, Rusija, Mađarska. Čista sportska odluka je da se oprobam na sledećem nivou. Željan sam novog izazova, da radim u klubu koji će i tamo želeti da bude šampion, a kod mene je prevagnula želja za novim dokazivanjem u drugoj zemlji - istakao je sada već bivši trener crno-belih.

MARKO NIKOLIĆ OTIŠAO IZ PARTIZANA! Dobio od Videotona 800.000 evra po sezoni!

Iako su gotovo svi mislili da je nemoguće, Nikolić je vodio Partizan do duple krune, ali neće imati priliku da crno-bele odvede u Ligu šampiona.

- Naravno da je Liga šampiona sa Partizanom najveći izazov za trenera, ali ovaj projekat koji sam prihvatio nije na dva meseca i nije samo Liga Evrope u pitanju, već je reč o nečemu na duže staze. Reč je o odlično organizovanom klubu, sa novim trenerskim centrom, u lepoj zemlji i lepom gradu. Sve to je za mene bilo izazovno i video sam to kao izvanrednu prilika da konačno mogu da rešim neka egzistencijalna pitanja - istakao je mladi stručnjak.

Predložio naslednika!

Marko Nikolić je otkrio da je rukovodstvu crno-belih predložio i naslednika.
- Tokom razgovora smo se dotakli teme eventualnog naslednika i ja sam izneo svoju ideju kao eventualnu pomoć. Ta ideja se poklopila sa idejom sportskog direktora. Biće to dobar izbor - rekao je Nikolić.
S obzirom na kontekst razgovora sa Nikolićem, nije bilo teško zaključiti da je reč o Iliji Stolici.

Naglasio je Nikolić da mu nije bilo lako da prelomi i oprosti se od Partizana.

- Iskreno, dosta emotivno i teško mi pada rastanak sa Partizanom. Svaki put. Bilo je to sad, posle velikog, istorijskog uspeha, a bilo je tako i prošli put. Partizan je institucija koja uvek zaslužuje respekt. Velika je čast biti deo Partizana. Znamo kakva armija diše za taj klub. A ja sam ponosan na sve urađeno za ovo vreme - rekao je novi šef struke Videotona.

On je posebno ponosan na skor u večitim derbijima - pet pobeda, remi i nijedan poraz.

- Pobede nad "večitim" rivalom su najslađe i najvažnije. Na njih sam posebno ponosan i srećan. Bilo je različitih kolega sa suprotne strane, svi su bili inspirativni protivnici. Ipak, ova dupla kruna, šesta u istoriji kluba, posebno mi je značajna, važna i draga - naglasio je Nikolić.

On se za kraj osvrnuo i na to u kakvom je stanju ostavio ekipu.

- Partizan ima dobru osnovu. Ovi momci su šampioni, tu su pokazali na terenu. To nije skup najboljih igrača nego najboljih karaktera. Potrebna su, možda, dva, tri pojačanja koja neće poremetiti postojeću hemiju unutar tima i hijerarhiju u svlačionici. Plan za novu sezonu je napravljen, a uveren sam da će novi trener i sportski direktor, i cela uprava, zadržati one koji treba da ostanu - zaključio je Nikolić. 

ILIJA STOLICA JE NOVI TRENER PARTIZANA! Promocija Nikolićevog naslednika u četvrtak! 

PARTIZAN ŽALI ZA NIKOLIĆEM: Marko, hvala za sve i srećno!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žarkov Dragan

pre 6 godina

Vidi koje su to mućke Stolica pomogne Partizanu da osvoji prvenstvo i onda dodje da bude trener i to je sve dogovor.n

DUPLA KRUNA DUPLA SRECA

pre 6 godina

Ne bi Stolica mogao mnogo da pomogne da vi nesto znate. Ali na srecu ne znate. zvezda namesta svakog drugog dana osim djurdjevdana.

Vajo

pre 6 godina

Putuj Igumane...Ti kao sad velika faca, prevazišao Srbiju, zasitio se...To samo govori o tebi i tvojoj ličnosti.

boban

pre 6 godina

Nisi se ti zasitio Srbije ,nego nema ko u Srbiji da te plati koliko ti mislis da vredis!\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija