• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

05.06.2017

15:06

ĐUKIĆ POSLE DESET GODINA U HUMSKOJ: Imamo sjajan tim, nema izgovora, idemo na Ligu šampiona!

Partizan

ĐUKIĆ POSLE DESET GODINA U HUMSKOJ: Imamo sjajan tim, nema izgovora, idemo na Ligu šampiona!

Podeli vest

Posle deset godina Miroslav Đukić ponovo u Humskoj 1! Partizan je danas predstavio novog trenera, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, a koji je najavio da će pokušati da nastavi tamo gde je stao u zimu 2007. godine kada je otišao iz kluba

Partizan je prošle nedelje iznenada ostao bez trenera Marka Nikolića, koji je osvojio duplu krunu sa ekipom, a koji je dobio i prihvatio "nepristojnu ponudu" mađarskog Videotona.

Ipak, čelnici crno-belih su munjevito reagovali i samo tri dana kasnije su se dogovorili sa Miroslavom Đukićem da se vrati za kormilo "parnog valjka".

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je na početku predstavljanja rekao:

- Imam veliko zadovoljstvo da kao najveće pojačanje predstavim našeg novog trenera! Pokazali smo Evropi i Srbiji snagu kluba i ideju da budemo bolji. Ovo je najveći dokaz o veličini kluba. Ubeđen sam da će Đukić nastaviti tamo gde je stao. Fudbal koji je Partizan igrao pod njim je najbolji u poslednjih 20 godina - poručio je Iliev.

A, novi-stari trener Partizana Miroslav Đukić je u uvodu konferencije istakao: 

Đukić: Manje da ratujemo, više da se hvalimo!

Starsportphoto©

Novi trener Partizana Miroslav Đukić je rekao da je nekada odlično sarađivao sa Zvezdanom Terzićem u reprezentaciji i da se nada da će prepucavanja klubova prestati.
- Njima mi obaramo rejting našoj ligi. Živimo od prodaje igrača, a previše je blatimo. Moramo mnogo više da je hvalimo, da se kroz medije provlače igrači. Da me sad pitati ko su 20 najboljih fudbalera u Superligi, ne bih znao, jer su u novinama samo predsednici. A, da me pitate ko je prvi čovek Barselone, ne bih znao, jer su u medijima samo Mesi, Nejmar, Suarez... - istako je Đukić.

- Veoma sam srećan što sam došao kući, u moj klub. Ivica kaže da je srećan, a ja sam još srećniji! Partizan je velika stvar i želim da nastavim tamo gde smo stali. Kada svi pričaju o tom Partizanu, kako smo onda igrali, kažem da i sad imamo odličnu ekipu i da možemo da napravimo velike stvari - istakao je Đukić.

On je dodao da je došao samo da ispuni ciljeve kluba, a ne da "izmišlja toplu vodu".

- Partizan traži titule, a mi smo njegovi vojnici. Borićemo se za trofeje i velika mi je čast da klub predstavimo na najvišem evropskom i domaćem nivou!

Novi trener crno-belih je rekao da se dobro upoznao sa kvalitetom ekipe koja je osvojila duplu krunu.

- Znam dosta o ekipi, gledao sam mnogo utakmica. Na prvom mestu želim da čestitam Nikoliću osvajanje duple krune. Mi želimo da nastavimo tamo gde je on stao. Partizan mora dalje, bolje, lepše, jače... Da se nadograđujemo, to je moj zadatak. Mislim da imamo materijal za to - naglasio je Đukić.

A, o onom što je video od igrača:

- Prvog dana kada sam seo sa Ivicom, izrazio sam zadovoljstvo ovom ekipom. Radi se o takmičarskoj ekipi, a kada nam se ukaže prilika da nešto popravimo, uvek ćemo težiti ka tome. Prezadovoljan sam timom koji imamo. Ne tražim izgovore, idemo na Ligu šampiona, to je naša obaveza - ne ostavlja ni gram sumnje Miroslav Đukić.

Starsportphoto©

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je objasnio i zašto mu je trebalo 10 godina da se vrati u srpski fudbal.

- Ja sam uvek za Partizan, ali možda u nekom ranijem momentu situacija nije bila adekvatna da se vratim. Ja sam čovek koji se bavi samo sportom, ali u nekim momentima nisam video da ću se samo time baviti. Sada je pravi trenutak da dođem, da napravimo moderan Partizan - poručio je Đukić.

On je podvukao da je za njega Partizan svetinja i da će ponovo ponavljati čuvenu krilaticu: "Mi smo Partizan".

- Rečenica "Mi smo Partizan" je nešto najveće, Partizan je svetinja! Ja nisam Miroslav Đukić, već trener Partizana i ponašaću se onako kao zahteva klub. Ovo je najveći klub, nije dovoljno samo da pobeđujemo, već da igramo dobar fudbal. Partizan je ogroman klub, ponosan. Nisam mogao da dobijem veću ponudu. Presrećan sam što sam ovde - konstatovao je Đukić.

Novi trener Partizana je otkrio da su ga svi igrači koje je trenirao 2007. godine zvali da mu čestitaju što se vraća u klub.

- Iz sastava iz 2007. godine ima dosta dobrih igrača koji bi mogli da konkurišu kod nas. Ta generacija je mnogo dala Partizanu. Moje najveće zadovoljstvo je kad me ti momci nazovu, zahvale se, čestitaju.. Svi su redom zvali da mi čestitaju što se vraćam u Partizan. Rekli su mu da nastavim tamo gde sam stao tada!

Đukić je priznao da se sada kaje što je rekao da se nikada više neće vratiti u srpski fudbal.

- Pogrešio sam kada sam rekao da nema povratka u srpski fudbal. Sada sam deset godina stariji i pametniji. To se izgovori u besu, u afektu. Ja nemam drugu kuću i drugu državu. U Španiji sam 25 godine, saživeo sam tamo sa ljudima, ali ja sam Srbin i želim ovde da napravim uspeh. Da me na ulici zaustave navijači Partizana i da kažu da je to onaj Partizan koji žele - podvukao je na kraju konferencije Miroslav Đukić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17