• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

11.06.2017

11:11

JEDAN JE NENAD BJEKOVIĆ! "Đavo" je zbog Partizana odbio Bajern, a otac ga je umalo zbog Dinama izbacio iz kuće!

Partizan

JEDAN JE NENAD BJEKOVIĆ! "Đavo" je zbog Partizana odbio Bajern, a otac ga je umalo zbog Dinama izbacio iz kuće!

Podeli vest

Legendarni fudbaler, kasnije trener i funkcioner Partizana, Nenad Bjeković, otkrio je u intervjuu za Novosti, kako je zbog Partizana odbio veliki Bajern Minhen i kaže da nije zažalio, da mu se vratilo

- Došao je Ljuba Barin sa ponudom, rekavši da su me skauti Bavaraca gledali na četiri-pet utakmica, i da sam zadovoljio njihove ukuse. Brzo je sklopljen dogovor da odmah te zime obučem dres velikana iz Minhena - počeo je priču za Novosti Nenad Bjeković

Malo ko bi uradio ono što je Nenad Bjeković, iako je bio na korak od dresa Bavaraca.

- Igrali smo poslednje jesenje kolo u Podgorici. Trener Kramer i sportski direktor Švam su došli privatnim avionom da me povedu u Minhen odmah posle utakmice, da stavim i zvanično potpis na ugovor. Mi pobedimo 1:0, ja dam gol, postanemo jesenji prvaci. Treneri Toma Kaloperović i Zoki Miladinović, i svi igrači počeli su da vrše pritisak da ne idem. Kažu, nismo 10 godina bili šampioni, a kada smo god bili jesenji prvaci, uzeli smo titulu. Ostani do leta, otići ćeš kao šampion, biće i boljih ponuda. Odem ja pod tuš, a Nemci me čekaju. Dođem u hotel i kažem Ljubi Barinu: "Neću da idem, ostajem." Čovek zabezeknut, ja odlučan. Nemci se vrate u Minhen i, naravno, više me nikad nisu zvali.

Nije se Bjeković pokajao zbog odluke.

- Vratilo mi se to, uzeli smo titulu, postigao sam taj istorijski gol u Ljubljani. Da tada nismo bili prvaci, mislim da bi Partizan imao mnogo problema.

Malo je nedostajalo da se preseli u Holandiju.

- Kod mene ništa nije išlo normalnim putem. AZ iz Alkmara se tek formirao  i preko Laze Radovića su tražili kontakt. I opet se ja sve lepo dogovorim, traže oni da nešto potpišem, kažu mi nije to ugovor već sporazum, koji nije obavezujući. Prvenstvo je kod nas dugo trajalo i...

Potom je menadžer Naletelić stigao sa ponudom Nice.

"Znaš li ko je bio u ovoj kući? Sećaš li se da sam ja dao reč? Da li postoji bruka na svetu koja može da ukalja ovaj obraz? Ako ne ispoštuješ naš dogovor, ova kuća više za tebe ne postoji". Rafal! Jedva sam ga ubedio da nisam potpisao za Dinamo

Nenad Bjeković, legenda Partizana

- Došao Nale sa ponudom Nice. Ja se vidim sa Ivanom Ćurkovićem i on kaže: "Ma kakav AZ, Nica je prava stvar." Predsednik Nice Loe je svake godine letovao na Krku i mi se sastanemo na tom ostrvu. I kažem mu da sam potpisao neki sporazum, a on meni: "AZ i UEFA su moj problem." Potpišem ja za Nicu, na pripremama u Švajcarskoj sam se baš raspucao. Debitovao sam protiv Serveta i za poluvreme postigao tri gola. A direktor Partizana Boba Mihajlović se hvatao za glavu što nismo ugovor potpisali posle utakmice. Uzeli bismo kaže, duplo, ovako, u kasu Partizana se slilo 60.000 maraka.

UEFA je ipak suspendovala Bjekovića, a Nica je za njegovu slobodnu Alkmaru platila 300.000 maraka.

Nije bio jednostavan ni prelazak iz Proletera u Partizan. U Bejokovićevo Lazarevo stigao je general Miloš Zekić.

- Kada je došao u kuću mojih roditelja, to je bilo kao da je u Lazarevo stigao sam Josip Broz Tito. Celo selo se diglo na noge. General je bio predsednik SD "Partizan", ali zaljubljenik u fudbal. Rekao je mom ocu: "Boro, ti znaš zbog čega smo došli?". "Znam", odgovorio je moj otac, "i da ne dužimo, ako hoćete mog sina, on je Partizanov. O tome ne treba da pričamo. Reč je data!

Ali, bilo je pritisaka da Bjeković pređe u Vojvodinu ali i Dinamo iz Zagreba. 

- Proširile su se priče da sam potpisao za Dinamo. Ja ne znam ništa o tome, a onda me pozove brat i kaže da me otac hitno zove u Lazarevo. Kako zdravstveno nije bio najbolje. Kada sam došao otac je bio u pidžami, u krevetu i dok sam još bio na vratima, započe: "Znaš li ko je bio u ovoj kući? Sećaš li se da sam ja dao reč? Da li postoji bruka na svetu koja može da ukalja ovaj obraz? Ako ne ispoštuješ naš dogovor, ova kuća više za tebe ne postoji". Rafal! Jedva sam ga ubedio da ništa nisam potpisao i da hoću samo u Partizan. Počeli su mučni pregovori, ali na sreću, prešao sam u Partizan - prisetio se Bjeković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 6 godina

Gospodin Bjekovic je cestit covek i tacno je da je svoju karijeru posvetio Partizanu. Kao sto je tacno da je zahvaljujuci njemu Partizan posle 10 godina vratio titulu u Humsku. Da je on u ovom trenutku predsednik Partizana, Partizan bi zasigurno usao u Ligu sampiona, ovako ostaje da se vidi. Kao covek koji poznaje sport pitam se zasto sport otimaju od sportista? Da u zemlji Srbiji svako radi sto najbolje zna Srbija bi cvetala, ali nazalost LAZOVI su preuzeli vlast i sve guraju nazad pa i Srbiju. Valjda im je to lakse a i imali su od koga da nauce.

NekoIzMase

pre 6 godina

Jel barem cebe nije spalo kada si se probudio \n

Miless

pre 6 godina

A zasto je gospodin, i kako znate da je cestit pljuvali i njega i Zecevica i sad od jednom dobar . Sad vam je dobar i Karadzic i Bjekovic vi niste normalni.

zoran vukasinovic

pre 6 godina

prije svega podgorica nije postajala u to vreme vec titograd.sudija cinimi se gugulovic mozda se varam produzio utakmicu u ljubljani sve dok partizana ne postigne gol.jednostavno receno partizan je morao biti sampion i t tacka svih tocaka.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija