• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

14.06.2017

13:21

NIKOLA PEKOVIĆ PODNEO OSTAVKU! Košarkaški klub Partizan ostao bez predsednika!

Partizan

NIKOLA PEKOVIĆ PODNEO OSTAVKU! Košarkaški klub Partizan ostao bez predsednika!

Podeli vest

Predsednik crno-belih Nikola Peković podneo je danas ostavku na funkciju i napustio klub iz Humske

Crnogorski košarkaš, koji je preuzeo Partizan u septembru 2015. godine posle povlačenja Predraga Danilovića, digao je ruke od kluba pre nekoliko meseci, tako da je njegov odlazak bio i očekivan.

Na sajtu Partizana objavljeno je saopštenje koje je potpisao Nikola Peković, a koje prenosimo u celosti:

Poštovani saradnici, prijatelji, navijači Partizana,

Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti – moćan!

Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.

Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.

Sa moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma

pre 6 godina

Ovo je tipičan primer,kada mlad čovek preuzme odgovornost za nešto što i sam ne zna šta je to.Pekoviću niko ne može zameriti na želji da pomogne,a finansijski je pomagao i dok nije bio predsednik.On je davao svoj pošteno zarađeni novac drugima za plate i ostale goruće probleme kluba.Na tome mu hvala.Ovo što se zahvaljuje vlasti i novac koji je ona dala Partizanu je cena da Vujošević bude oteran i da drugi mogu da se bahate.Polovina tog novca je otišla na rate za porez,koji prethodna uprava nije reprogramirala,a za to je postojao zakon ,čak uz oprost kamate.To je neoprostiva greška Danilovića ,a ujedno i najveća stavka u strukturi duga.Partizan je tada jedini "izvozio"igrače,a nije plaćao porez na transfere i taj dug je postajao sve veći.Bilo je nagoveštaja iz vlasti da se na tu vrstu zarade ne plaća porez jer se radi o izvozu.Međutim ,od toga ništa,ukidanje sponzorstava i pritisak da se Vujošević skloni zbog prozivanja vlasti,a obaveze i ranije potpisani Ugovori su izazvali još veći dug pošto se projektovani budžet nije mogao realizovati.Jedino Nikoli zameram kako se poneo prema svom košarkaškom ocu.

crni roko

pre 6 godina

U proteklih dve godine, imao sam par gotovo istih komentara i mislim da si potpuno u pravu.Jedino se ne mogu složiti oko Vujoševića,jer znam da je njegova tvrdoglavost bila glavna, oko reprograma duga za porez,kojim bi se brisala sva kamata i prepolovio glavni dug.Ta cifra je bila negde oko 1,4 miliona evra,i sa njegovom platom od 400.000,oo,to bi bio podnošljiv dug.Kada je video da neće imati procente od Bertansa i Milutinova,digao je ruke od svega i Partizan je dodatno izgubio oko 800.000,oo evra. Saberite sve ovo i odvojite sportske rezultate od ovih finansiskuh,pa će slika o Vujoševiću biti mnogo realnija.Hvala.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija